Yunanistan

Yunanistan Vize İşlemleri 2020

Tarihi, kültürel, eğlence, turistik açıdan pek çok dünya ülkesinden milyonlarca gezginin her yıl akınına uğrayan Schengen üyesi Yunanistan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları açısından da önemli bir çekim merkezi konumundadır.

Türkiye ile gerek sınır komşusu olması gerekse de ekonomik açıdan uygun ve ekonomik tatil fırsatları sunmasıyla revaçtaki yerini her daim korumuştur. Özellikle son yıllarda cazip ve ekonomik tatil seçenekleri sunması nedeniyle Yunanistan’a kapı vizesi veya Schengen vizesi alarak pek çok vatandaşımız seyahat etmiştir.

Yunanistan transit Schengen vizesi

Anakaraya yakın adaları ile özellikle turistik seyahatlerde çekim merkezi haline gelen Yunanistan’ı ziyaret etmek isteyen ya da transit geçmek isteyen umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımız Yunanistan Schengen vize rejimine göre vizeye tabidirler. Hususi (yeşil), hizmet (gri) ve diplomatik (kırmızı) pasaport hamilleri vizeden muaftırlar. Bordo pasaport sahipleri 6 aylık zaman diliminde en fazla 90 güne kadar kalışları için Yunanistan C tipi Schengen vizesi almak durumundadırlar. 

Schengen Anlaşması’na dayanan Yunanistan vize rejimi, havalimanlarında uçak değiştirecek, yani Yunanistan’dan transit geçecek olan umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımıza dahi vize zorunluluğu getirmektedir. Buna göre, Yunanistan’a transit seyahatleriniz için Schengen vizesine ihtiyacınız olacaktır.

Yunanistan Schengen vize başvuru prosedürlerine göre Yunanistan topraklarına binek araç, otobüs, motosiklet veya bisikletle geçiş planınız varsa araç ruhsat fotokopilerinizi, beynelmilel (yeni) ehliyet fotokopilerinizi ve araç yeşil sigortanızı konsolosluğun dikkatine sunmanız gerekir. Yazacağınız şahsi dilekçede seyahat planınıza dair detayları ayrıca belirtmeniz şarttır. 

Yunanistan vize başvurumu nereden yapabilirim?

Yunanistan Schengen vize işlemleri Türkiye’nin çeşitli illerindeki yetkili vize başvuru merkezleri aracılığıyla yürütülmektedir. Yunanistan vize işlemlerindeki yetki alanı ayrımı nedeniyle ikamet ettiğiniz ile göre başvurularınızı ilgili başvuru merkezleri aracılığıyla yapmanız gerekir.

Türkiye’deki Yunanistan vize başvurularını Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu, Yunanistan Ankara Büyükelçiliği, Yunanistan İzmir Konsolosluğu ve Yunanistan Edirne Konsolosluğu değerlendirip karara bağlar. Vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar bu dört mercinin inisiyatifi altındadır.

 

Türkiye’de İstanbul Başkonsolosluğu’nun yetki alanı dahilindeki iller:

Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çanakkale, Düzce, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Yalova, Zonguldak

Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’nin yetki alanı dahilindeki iller:

Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı,
Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat

Yunanistan İzmir Konsolosluğu’nun yetki alanı dahilindeki iller:

Türkiye’nin aşağıdaki illerinde ikamet edenler İzmir, Bodrum, Antalya ve Marmaris’teki Yunanistan vize başvuru merkezilerine evraklarını teslim edebilirler.
Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak

Yunanistan Edirne Konsolosluğu’nun yetki alanı dahilindeki iller:

Türkiye’nin aşağıdaki illerinde ikamet edenler Edirne’deki Yunanistan vize başvuru merkezine müracaat edebilirler; Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli

 

Yunanistan vizesi kaç günde çıkar?

Yunanistan vize başvurularının sonuçlanma ve değerlendirme süreleri başvuru yapılan illere göre farklılıklar gösterir. İstanbul’dan yapılan Yunanistan Schengen vize başvurularında resmi bilgilendirmeye göre değerlendirme süresi 15 takvim günüdür. Ancak konsolosluğun fiili çalışma biçiminde başvurularınız 3-5 işgünü gibi daha kısa sürelerde sonuçlanabilir.

Ankara’dan yapılan vize başvurularında ise bu süre 15 işgünü olarak belirlenmiştir. Başvuru tarihi ile seyahat tarihiniz arasında 15 işgününde daha kısa bir süre varsa başvurunuz kabul edilmeyebilir.  

Yunanistan VIP vize başvurusu

Yunanistan’a acil seyahat planı bulunan başvuru sahipleri VIP vize başvuru seçeneğini kullanabilirler. Yunanistan VIP vize başvurusu sizlere özel odada konforlu bir başvuru yapma seçeneği sunarken vize işlem süresini kısaltmamaktadır. Konsolosluğun randevu yoğunluğuna göre VIP vize başvurusunda bulunmak randevu gününüzü öne almanızı sağlayabilir.

Uzun süreli Yunanistan Schengen vizesi

Öncelikle belirtmek gerekir ki Yunanistan Konsolosluğu Schengen vize onaylarında geneli itibariyle uzun süreli vize basımları yapan bir konsolosluk değildir. Başka birtakım Schengen ülkeleri pasaport sicili ve seyahat geçmişlerini değerlendirerek uzun süreli ve çok girişli vize basımları yaparken Yunanistan vize başvurularında buna çok rastlanmaz. Yunanistan anakarası ve adalarına sık seyahat eden ya da başka bir deyişle ‘Yunanistan aşığı’ bir gezginseniz vizelerini sürekli Yunanistan Konsolosluğu’ndan almanız durumunda 1 veya 2 yıllık Yunanistan Schengen vizesine kavuşmanız mümkün olabilir.

Uzun süreli Yunanistan vizesi almak için başvuru evraklarınızda güncel mali durumunuzu gösteren banka hesap özetleriniz, birikim hesaplarınız ve sahip olduğunuz taşınmazları beyan etmeniz önemli bir faktör olabilir. Özellikle Yunanistan adalarına tekne ile seyahat planı bulunan başvuru sahiplerinin bu evraklarını mutlaka sunmalarını tavsiye ederiz.

Yunanistan Schengen vize başvurularında dikkat edilmesi gerekenler:

Yunanistan Konsolosluğu ağırlıklı olarak turistik vize başvuruları almaktadır ancak ticari, kültürel, kısa süreli eğitim ve aile-akraba-arkadaş ziyareti amacıyla seyahat planı bulunan pek çok başvuru sahibi mevcuttur.

Yunanistan Konsoloslukları turistik vize başvurularında özellikle konfirmeli gerçek otel rezervasyonları görmek isterler. Bu nedenle vize başvurunuz sırasında sunduğunuz otel rezervasyonlarının geçerliliğinin devam edip etmediğine dikkat ediniz. Fake otel rezervasyonları sunmayınız. Bu gibi durumlar pek çok kez vize reddine neden olmaktadır.

Yunanistan topraklarından girip Balkan ülkelerine seyahat planı bulunan başvuru sahipleri gidecekleri ülkeleri ve seyahat planlarını başvuruları sırasında ispat etmek durumundadırlar.

Yunanistan Schengen vize başvurunuzun ardından konsolosluk sizlere telefon veya mail yoluyla ulaşıp ek evrak talebinde bulunabilir. Bu gibi durumlarda vize başvuru sürecinizin aksamaması adına konsolosluk taleplerini derhal karşılamalısınız.

Yunanistan Konsolosluğu telefon aracılığıyla veya yüzyüze olarak mülakat yapabilen bir konsolosluktur. Yunanistan vize mülakatlarında mevcut çalışma durumunuz, seyahat planınız hakkında sorularla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle başvuru Konsolosluk mülakatına hazır olmanızı faydanıza olacaktır.

Özellikle ilk Schengen vize başvurunuzu Yunanistan Konsolosluğu’na yapıyorsunuz konsolosluk vize bölümü çalıştığınız işyerine telefonla ulaşıp o işyerinde çalışıp çalışmadığınızı, çalışıyorsanız ne kadar süredir çalıştığınızı ve pozisyonunuzu şirket yetkilisine sorabilir. Bu gibi durumlar için işyeri yetkililerinizi bilgilendirmeyi unutmayınız.

Yunanistan vize reddi alan başvuru sahipleri itiraz süreçlerini yeniden başvuru yaparak işletebilirler. Yunanistan Konsolosluğu, vize reddine yazılı olarak itiraz etmek isteyen başvuru sahiplerine genelde bu yolu şart koşmaktadır.

Yunanistan seyahat planınızın aksamaması için özellikle yaz aylarında konsolosluğun çalışma ve randevu yoğunluğunu hesaba katarak başvurunuzu seyahat tarihinizden en geç 1 ay önce yapmaya özen gösterin.

Düzenli gelire sahip olmayan veya bunu beyan edemiyorsanız başvurunuz sırasında mutlaka birinci dereceden bir yakınınızı (anne, baba veya eş) sponsor olarak gösterin.

Yunanistan Turistik Vize Başvuru Evrakları

Schengen ülkesi Yunanistan’a turistik amaçlı seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri gidiş amaçlarına uygun olarak vize başvuru evraklarını beyan etmelidirler.

Yunanistan Turistik Vize Başvuru Evrakları

  • Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben Türkçe, İngilizce veya Yunanca olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Pasaport-eski pasaportlar (Planlanan Yunanistan seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalıdır)
  • 2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)
  • Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge detaylı olarak e-devlet şifresiyle alınmalıdır)
  • İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Kimlik fotokopisi

 

Mesleki Duruma Göre Evraklar

Şirket Sahipleri

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe, Yunanca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 7.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)

Özel Şirket Çalışanları

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe, Yunanca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü(e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)

Devlet Memurları

  • Çalışma ve Görev belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış belge ıslak imza, mühür veya e imzalı olmalıdır)
  • Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı olarak hazırlanması gereken belgeyi e imzalı olarak da temin edebilirsiniz. İzin yazısında seyahat tarih aralıkları mutlaka belirtilmelidir)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, mühürlü, ıslak imzalı veya e-imzalı)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 7.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Emekliler

  • Şahsi dilekçe(Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Emekli maaşının yattığını gösteren son 3 aylık banka hesap özetiniz en az 7.000 TL bakiyeli olmalıdır. Belge kaşe, ıslak imza olarak alınıp banka imza sirküleri fotokopisi ile sunulmalıdır)

Çiftçiler

  • Şahsi dilekçe(Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Çiftçilik belgesi (Ziraat Odası’ndan alınmış kaşeli ve ıslak imzalı çiftçilik belgesi)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 7.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Öğrenciler

  • Öğrenci belgesi (Güncel, orijinal veya e devlet şifresiyle e devlet şifresiyle alınmalıdır)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı belgenin aslı)

Ev Hanımları

  • Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce veya Türkçe olarak yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı belge)
  • Varsa banka hesap özeti (Son 3 aylık en az 7000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  • Barkodlu hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle detaylı olarak temin edebilirsiniz)

 

 

Yunanistan Ticari Vize Başvuru Evrakları

Schengen ülkesi Yunanistan’a ticari amaçlı seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri gidiş amaçlarına uygun olarak vize başvuru evraklarını beyan etmelidirler.

Yunanistan Ticari Vize Başvuru Evrakları

  • Yunanistan’dan mail yoluyla gelen ticari davetiye (Davetiye Yunanistan’daki şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak hazırlanmalıdır)
  • Pasaport-eski pasaportlar (Planlanan Yunanistan seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalıdır)
  • 2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)
  • Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge detaylı olarak e-devlet şifresiyle alınmalıdır)
  • İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Kimlik fotokopisi

 

Mesleki Duruma Göre Evraklar

 Şirket Sahipleri

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe, Yunanca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 7.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)

Özel Şirket Çalışanları

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe, Yunanca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü(e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)

 

Yunanistan Aile-Arkadaş-Akraba Vize Başvuru Evrakları

Schengen ülkesi Yunanistan’a aile, akraba, arkadaş ziyareti amacıyla seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri gidiş amaçlarına uygun olarak vize başvuru evraklarını beyan etmelidirler.

 

Yunanistan Aile-Arkadaş-Akraba Vize Başvuru Evrakları

  • Davet mektubu (Aile ya da arkadaşınızdan gelecek davet mektubu Yunanistan'daki polis karakolundan veya KEP denilen vatandaşlık servis merkezlerinden tasdik edilmiş olmalıdır. Başvuru için davetiyenin orjinaline gerek yoktur. Taranmış hali yeterlidir)
  • Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben Türkçe, İngilizce veya Yunanca olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Pasaport-eski pasaportlar (Planlanan Yunanistan seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalıdır)
  • 2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)
  • Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge detaylı olarak e-devlet şifresiyle alınmalıdır)
  • İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Kimlik fotokopisi

Mesleki Duruma Göre Evraklar

Şirket Sahipleri

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe, Yunanca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 7.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)

Özel Şirket Çalışanları

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe, Yunanca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü(e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)

Devlet Memurları

  • Çalışma ve Görev belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış belge ıslak imza, mühür veya e imzalı olmalıdır)
  • Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı olarak hazırlanması gereken belgeyi e imzalı olarak da temin edebilirsiniz. İzin yazısında seyahat tarih aralıkları mutlaka belirtilmelidir)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, mühürlü, ıslak imzalı veya e-imzalı)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 7.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Emekliler

  • Şahsi dilekçe(Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Emekli maaşının yattığını gösteren son 3 aylık banka hesap özetiniz en az 7.000 TL bakiyeli olmalıdır. Belge kaşe, ıslak imza olarak alınıp banka imza sirküleri fotokopisi ile sunulmalıdır)

Çiftçiler

  • Şahsi dilekçe(Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Çiftçilik belgesi (Ziraat Odası’ndan alınmış kaşeli ve ıslak imzalı çiftçilik belgesi)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 7.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Öğrenciler

  • Öğrenci belgesi (Güncel, orijinal veya e devlet şifresiyle e devlet şifresiyle alınmalıdır)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı belgenin aslı)

Ev Hanımları

  • Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce veya Türkçe olarak yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı belge)
  • Varsa banka hesap özeti (Son 3 aylık en az 7000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  • Barkodlu hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle detaylı olarak temin edebilirsiniz)

 

Yunanistan Kapı Vizesi Uygulamaları 2020

Yunanistan’a seyahat etmek isteyen pek çok başvuru sahibi ülkeye giriş çıkışlarda kapı vizesi almanın yeterli olduğunu düşünmektedir. 2020 Yunanistan kapı vizesi başvuru prosedürlerine göre Yunanistan anakarasına seyahat etmek için kapıda vize uygulaması bulunmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Yunanistan Devleti arasında yapılan anlaşmaya kapsamında Türkiye hudut giriş kapıları içerisinden Yunanistan adalarına seyahat etmek isteyen vatandaşlarımız Türkiye anakarasına yakın bazı Yunanistan adaları için kapı vizesi alabilirler. Yunanistan kapı vizesi uygulaması her yıl özellikle Nisan ayından itibaren uygulama konmaktadır. Yunanistan Konsolosluğu yoğun yaz dönemleri öncesinde kapı vizesi uygulamasına dair resmi bilgilendirmelerini yapmaktadır.

Yunanistan kapı vizesi uygulaması kapsamında Rodos, Midilli (Lesvos), Kos (Cos), Samos, Sakız (Chios) ve Meis Adalarına seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri akredite turizm seyahat acenteleri aracılığıyla Yunanistan kapı vizesi işlemlerini yürütebilirler. Ancak özellikle belirtmek gerekir ki Yunanistan kapı vizesi başvuru prosedürleri Türkiye’den başlatılmak zorundadır ve başvuru sahipleri seyahatleri öncesinde şahsi banka hesap özetlerini, satın alınmış feribot biletlerini ve konaklamalarını seyahat tarihlerinden 4 işgünü öncesine kadar turizm seyahat acentelerine beyan etmelidirler.

Eğer birden fazla adaya seyahat planınız varsa başvurunuz sırasında adalar arası geçişlerinizi gösteren satın alınmış feribot biletlerinizi ve otel rezervasyonlarınızı da beyan etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde planlanan seyahat planınız için gerekli kalış gün sayısına sahip olamayacağınızı hatırlatmak isteriz.

Bu işlemlerin ardından gidilecek adadaki Yunanistan sınır görevlileri başvuru sahiplerini parmak izi uygulamasına tabi kılarlar. Eğer Yunanistan adalarına yaz aylarında ve yoğun sezonda seyahat ediyorsanız sınır kapısında yoğunluk nedeniyle bekletilebileceğinizi öngörmeniz gerekir. Sınır kapısında basılan vizenin Schengen vizesi olmadığını ve başvuru sırasında talep ettiğiniz gün kalış süresi kadar tek girişli bir vizeye sahip olacağınızı özellikle belirtmekte fayda var.

Yunanistan sınır görevlileri kapıda vize onayı yaparken sizleri kısa süreli bir mülakattan geçirip seyahatinizin amacına dair bazı sorular yöneltebilirler. Feribotla gideceğiniz adaya ulaşmanız kapı vizesi alıp ülkeye mutlak anlamda giriş yapabileceğiniz anlamına gelmemektedir. Ülkeye giriş izni sınır görevlilerinin inisiyatifindedir. Yunanistan kapı vizesi izni almanızın ardından vizeniz Yunanistan hudut giriş kapısında pasaportunuza basılmaktadır.

Yunanistan kapı vizesi başvurularında sunulması gereken evraklar aşağıdaki gibidir:

  • Yunanistan kapı vizesi başvuru formu (Yunanistan Schengen vize başvurularından farklı içerikte olan başvuru formunuz eksiksiz olarak doldurulmak zorundadır.)
  • Pasaport fotokopisi (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olması gereken pasaportunuzda KKTC giriş-çıkış damgaları bulunmamalıdır. Pasaportunda KKTC damgası bulunan başvuru sahiplerine Yunanistan kapı vizesi verilmemektedir. Akredite turizm seyahat acentesine kapı vizesi başvurusu yapılırken pasaportun aslının beyan edilmesi gerekmemektedir.)
  • 2 adet yeni biometrik fotoğraf (3,5 x 4 cm ölçülerinde, beyaz fon üzeri)
  • Kimlik fotokopisi
  • Şahsi banka hesap özeti (Islak imza ve kaşeli alınmalıdır. Son 3 aylık banka hareketliliğini gösteren banka hesabınızda en az 5.000 TL bakiye yer almalıdır)
  • Satın alınmış gidiş-dönüş feribot bileti
  • Otel rezervasyonu (Seyahat tarihlerinizi kapsayan otel rezervasyonunuz gidiş-dönüş feribot  biletinizle paralel olmalıdır. Eğer günübirlik bir seyahat planınız varsa otel rezervasyonu sunmak zorunda değilsiniz.)

Praxis Visa Solutions


İSTANBUL

  • +90(212) 291 00 01

  • istanbul@pvs.com.tr

ANKARA

  • +90(850) 241 06 95

  • ankara@pvs.com.tr