Uganda Vizesi İşlemleri

Uganda Vizesi Nasıl Alınır?

Uganda Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Uganda Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Uganda Vize Ücreti Ne Kadar?

Uganda ya da resmi adıyla Uganda Cumhuriyeti verimli toprakları, zengin doğal kaynaklarıyla önemli bir ekonomik potansiyele sahiptir. Türkiye’den Uganda’ya yapılan seyahatler genelde ticari amaçlıdır. Bu yazımızda Uganda’ya turistik, ticari, aile-akraba-arkadaş ziyareti amacıyla kısa süreli seyahat etmek isteyen vatandaşlarımızın tabi olduğu vize uygulamalarına dair detayları ele almayı hedefliyoruz. Uganda vizesi işlemleri ne dair tüm basamakları anlatan yazımızın yararlı olmasını umuyor, iyi okumalar diliyoruz.

Uganda Vize istiyor Mu?

Uganda’ya seyahat etmek isteyen umuma mahsus (bordo), hizmet (gri), hususi (yeşil) ve diplomatik (siyah) pasaport sahibi vatandaşlarımız vizeye tabidir. Uganda pasaport türü fark etmeksizin tüm vatandaşlarımızdan vize istemektedir.

Uganda Kapı Vizesi Var Mı?

Uganda’ya giriş izni tanıyan vizeyi Uganda havalimanında alma şansınız yoktur. Uganda kapı vizesi uygulaması bulunmamaktadır. Uganda vize başvuruları seyahat öncesi Uganda Ankara Büyükelçiliği’ne yapılmak ve vize işlemleri Türkiye’den tamamlanmak zorundadır. Uganda vize başvurusu online olarak yapılan ve Uganda Göçmenlik Ofisi’nin onayı sonrası Ankara Uganda Büyükelçiliği’nin nihai onayıyla tamamlanan bir vize başvuru prosedürüne sahiptir.

Uganda Yeşil Pasaporta Vize İstiyor Mu?

Bordo (umuma mahsus) pasaport sahibi vatandaşlarımız için geçerli olan Uganda vizesi başvuru şartları yeşil pasaport (hususi) ve gri pasaport (hizmet) sahibi vatandaşlarımız için de geçerlidir. Bu nedenle yeşil pasaporta sahip olsanız dahi Uganda’ya seyahat etmek için vize başvurusu yapılması ve vize alınması gerekmektedir. Yeşil pasaportla Uganda vizesi almak isteyen başvuru sahipleri vize uyum koşullarını yakalamak durumundadır. Uganda Konsolosluğu pasaport ayrımı gözetmeksizin tüm başvuru sahiplerinin düzenli gelir durumlarını detaylı olarak incelemektedir.

Uganda Vizesi Nereden Alınır?

Uganda’ya ticari, turistik, aile ziyareti, kongre, fuar, mesleki eğitim ve araştırma gibi nedenlerle pek çok vatandaşımız seyahat etmektedir. Uganda vize başvuruları Uganda İstanbul Ankara Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Uganda vize başvurularında nihai onayı Uganda Ankara Büyükelçiliği vermektedir.

 Uganda Vizesi İçin Parmak İzi Gerekir Mi?

Uganda vizesi almak isteyen başvuru sahiplerinden biometrik parmak izi verilerini beyan etmeleri talep edilmektedir. Bu nedenle Uganda vize başvurusuna şahsen katılmanız gerekmektedir. Uganda Ankara Büyükelçiliği, başvuru sürecinin ilk aşaması olan Uganda Göçmenlik Ofisi onayı sonrası başvuru sahiplerini şahsen Ankara’ya davet etmekte ve parmak izi verilerini almaktadır.

Uganda Vizesi Almak Zor Mu?

Uganda vizesi almak için istenen evraklar başvuru sahiplerinin gidiş amaçları ve tercih edilen vize türüne göre farklılık göstermektedir. Yenilenen Uganda vize başvuru prosedürleri dikkatle takip edilmelidir.

Vize başvuru adımlarının dikkatle takip edilmesi ve gerekli evrakların temin edilmesi durumunda Uganda vizesi almak kolaylaşmaktadır. Uganda Elçiliği tarafından talep edilen başvuru evraklarının eksiksiz ve doğru tamamlanması durumunda Uganda vizesini kolay biçimde alma olanağına sahip olursunuz. Uganda vize başvurunuzun gidiş amacınıza uygun vize türü tercih edilerek yapılması, başvuru evraklarınızın eksiksiz beyan edilmesi ve geçerli pasaport bilgilerinizin doğru biçimde sunulması durumunda Uganda vizesi almakta zorlanmayacaksınız. Ancak Uganda sınır kapısında sorun yaşamamak adına Uganda vize başvurusu konusunda vize danışmanlık hizmeti almanız yararınıza olacaktır.

Uganda vize başvuru danışmanlık hizmeti almanız durumunda vize prosedürüyle ilgili bazı katılıkları kolay biçimde aşıp ihtiyacınız olan kolay Uganda vizesine zahmetsiz biçimde kavuşabilirsiniz.

Uganda Vizesi Nasıl Alınır?

 Uganda vizesi almak için başvuru adımları dikkatle takip edilmelidir. Uganda için vize almanın iki yolu vardır.

1-Uganda Ankara Büyükelçiliği’ne şahsen başvuru yaparak evraklarınızı teslim ederek

2-Uganda vize başvuru danışmanlık hizmeti alarak alanında deneyimli bir vize acentesiyle Uganda vizesi almak

Uganda vizesi almak isteyen başvuru sahiplerinin izlemesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir.

-Uganda vizesi için gerekli evrakları gidiş amacınıza ve seçim olduğunuz vize türüne göre hazırlayın.

-Uganda vizesi almak için Uganda Konsolosluğu’nun resmi web sitesi üzerinden online çevrimiçi portalı kullanarak gidiş amacınıza uygun bilgileri girin. Uganda vizesi için gerekli evrakları çevrimiçi sisteme yükleyin.

-Uganda vize başvuru ücretini kredi kartı bilgilerinizi kullanarak ödeyin.

-Uganda vize başvuru formunu doldurup yazdırın

-Uganda Göçmenlik Ofisi onayının E posta adresinize iletilmesinin ardından pasaportunuz ve başvuru evraklarınızla beraber Uganda Ankara Büyükelçiliği’nde parmak izi beyanı için hazır bulunun.

-Uganda Elçiliği’nin çalışma ve randevu yoğunluğuna göre Uganda vizesi aynı gün pasaporta basılabilmektedir.

Uganda vize başvuru danışmanlık hizmeti almanız durumunda vize prosedürüyle ilgili bazı katılıkları kolay biçimde aşıp ihtiyacınız olan kolay Uganda vizesine zahmetsiz biçimde kavuşabilirsiniz.

 Uganda Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Uganda’ya seyahatler için alınması gereken Uganda vizesi pasaporta basılmaktadır. Uganda başvurusunun Uganda Göçmenlik Ofisi’ne gönderilmesi Uganda vizesinin elektronik vize olarak verildiği anlamına gelmez. Uganda vize başvurusu iki aşamalı olarak yapılmalıdır. Başvurunun birinci aşaması Uganda Elçiliği’nin resmi web sitesi üzerinden online çevrimiçi portal kullanarak seyahat amacı ve kişisel bilgilerin yer aldığı formun eksiksiz biçimde tamamlanmasıdır. Başvuru sırasında mail yoluyla tarafınıza iletilen referans numarası sürecin takibini yapmanızı sağlar.

Uganda’ya seyahat amacınıza uygun vize türünü seçmeniz ve bu vize kategorisine göre başvuru yapmak durumundasınız. Uganda online başvurusunun ardından Uganda Elçiliği başvuru sahiplerini randevu günü ve saatinde şahsen görüp parmak izi verilerini beyan etmelerini istemektedir.

 Uganda Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

 Uganda Vizesi İçin Ortak Evrak Listesi

  • Pasaport (Planlanan Uganda seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli)
  • Çevrimiçi ortamda doldurulmuş olan Uganda vize başvuru formunun çıktısı
  • 2 adet biometrik fotoğraf (3,5 cm x 4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)
  • Kimlik fotokopisi
  • Uçak ve Otel rezervasyonları
  • Uluslararası (sarı humma) aşı kartı- Başvuru tarihinden itibaren en az 10 gün önce yaptırılmalıdır
  • Yabancı pasaport sahipleri için oturum veya çalışma izni belgesinin fotokopisi
  • Adli sicil belgesi (E devlet şifrenizle barkodlu olarak alabilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 6 aylık banka hesap özeti en az 20000 TL bakiyeli olmalıdır. Bankadan kaşe ve ıslak imzalı olarak banka imza sirküleri ile birlikte sunulmalıdır.
  • Ticari başvurular için şirket banka hesap özeti sunulmalıdır (Son 6 aylık hareketliliği gösteren, en az 20.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)
  • Ticari Başvurular için Davet mektubu (Uganda’daki şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak hazırlanmalıdır. Davet yazısı detaylı hazırlanmalıdır)
  • Aile, Akraba, Arkadaş Ziyaretleri için Davet mektubu (Uganda oturum sahibi veya vatandaşı kişi tarafından imzalı olarak hazırlanmalıdır. Davet yazısı detaylı hazırlanmalı, Uganda oturum sahibi veya vatandaşı kişinin oturum veya vatandaşlığı belgelenmelidir)

Mesleki Duruma Göre Evraklar 

Şirket Sahipleri
  • Şirket yazısı (Elçiliğe hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 6 aylık hareketliliği gösteren, en az 15.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)
Özel Şirket Çalışanları
  • Şirket yazısı (Elçiliğe hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü(e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 6 aylık, en az 15.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)
Devlet Memurları
  • Çalışma ve Görev belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış belge ıslak imza, mühür veya e imzalı olmalıdır)
  • Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı olarak hazırlanması gereken belgeyi e imzalı olarak da temin edebilirsiniz. İzin yazısında seyahat tarih aralıkları mutlaka belirtilmelidir)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, mühürlü, ıslak imzalı veya e-imzalı)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 6 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 15.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)
Emekliler
  • Şahsi dilekçe (Elçiliğe hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Emekli maaşının yattığını gösteren son 6 aylık banka hesap özetiniz en az 15.000 TL bakiyeli olmalıdır. Belge kaşe, ıslak imza olarak alınıp banka imza sirküleri fotokopisi ile sunulmalıdır)
Çiftçiler
  • Şahsi dilekçe (Elçiliğe hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Çiftçilik belgesi (Ziraat Odası’ndan alınmış kaşeli ve ıslak imzalı çiftçilik belgesi)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 6 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 15.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)
Öğrenciler
  • Öğrenci belgesi (Güncel, orijinal veya e devlet şifresiyle e devlet şifresiyle alınmalıdır)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı belgenin aslı)
Ev Hanımları
  • Sponsor yazısı (Elçiliğe hitaben İngilizce olarak yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı belge)
  • Varsa banka hesap özeti (Son 6 aylık en az 15.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  • Barkodlu hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle detaylı olarak temin edebilirsiniz)

Uganda vize başvuru formu

Uganda vize başvuru formu İngilizce karakterler kullanılarak elçiliğin resmi web sitesi üzerinden çevrimiçi ortamda eksiksiz biçimde doldurulmalıdır. Uganda Konsolosluğu vize başvuru formlarının eksiksiz ve doğru olarak doldurulmasını ister. Türkçe olarak doldurulan başvuru formları konsolosluk tarafından kabul edilmez.

Uganda Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Uganda vize işlemlerinin sonuçlanma süresi Uganda Göçmenlik Ofisi’nin onayına bağlıdır. Uganda’nın resmi web sitesi üzerinden başvuru formunun çevrimiçi ortamda doldurulması ve gerekli evrakların sisteme yüklenmesinin ardından Göçmenlik Ofisi’nin onayı beklenir. Onay süreci ek evrak talepleri olmaması durumunda ortalama bir hafta içerisinde tamamlanmaktadır. Onayın gelmesiyle beraber Uganda Ankara Büyükelçiliği’nden randevu alınarak başvuru günü ve saatinde tüm başvuru evrakları teslim edilir ve parmak izi verilir. Uganda Ankara Büyükelçiliği başvuru gününde vize onayı yapmaktadır. Elçilik resmi tatil günleri ve randevu yoğunluğuna göre vize değerlendirme sürelerinden uzamalar yaşanabilir. Bazı dönemlerde Uganda Elçiliği’nin parmak izi sisteminde teknik sorunlar yaşanmaktadır.

Uganda vize başvurularında vize işlem süresini hızlandıran Express veya VIP hizmetler bulunmamaktadır. Acil Uganda seyahat planı bulunan başvuru sahiplerinin hızlandırma talep etme hakları vardır.

Bu nedenle Uganda’ya seyahatlerinizin aksamaması adına Uganda vize başvurularınızı seyahat tarihinizden en geç 20 önce yapmanızı tavsiye ederiz.

Uganda Ticari Vizesi Nasıl Alınır?

Uganda vize başvurularında seyahat amacınıza uygun bir başvuru yapmak yararınıza olacaktır. Uganda’ya ticari amaçla seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri Uganda’daki ticari partnerlerinden mail yoluyla ticari ziyaret davetiyesi almalıdır. Uganda şirketinin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak hazırlanması gereken ticari davetiyenin içeriğinde davet edilen kişilerin ülkeye geliş amaçları detaylı olarak ifade edilmelidir.

Uganda Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

 Uganda turistik vize başvurunuz için konsolosluğun vize başvuru kriterleri ve belirlenen evraklara uygun bir prosedür izlenmesine mutlaka dikkat edilmelidir. Bu prosedürlere hassasiyetle dikkat edilmemesi durumunda Uganda turistik vize başvurunuzun reddedilme olasılığı olduğunu gözden kaçırmayınız.

Uganda turistik vize başvurusunda bulunacak başvuru sahiplerinin vize başvurularını seyahat tarihlerinden en az 1 ay önce yapmaları tavsiye edilmektedir. Başvuru sonrası konsolosluğun sizden ek evrak veya mülakat talep edebilme olasılığı vardır. Planlanan seyahatinizin aksamaması adına konsolosluğun çalışma yoğunluğu, ek değerlendirme süreleri ve randevu yoğunluğunu gözetmeniz büyük önem taşımaktadır.

Uganda turistik vizesi almak isteyen vatandaşlarımız Uganda vize işlemlerinde Uganda Konsolosluğu’nun belirlediği vize başvuru prosedürlerine uymak durumundadırlar. Uganda vizesi almak için pasaportunuz ve diğer başvuru evraklarının randevu günü ve saatinde teslim edilmesi gerekmektedir.

Acil Uganda Vizesi Nasıl Alınır?

Uganda Büyükelçiliği, ülkeye acil seyahat planı bulunan başvuru sahipleri için vize işlem süresini hızlandıran ek hizmetler sunmamaktadır. Acil Uganda vizesi almak isteyen başvuru sahipleri Uganda vize başvuru formunun online çevrimiçi ortamda doldurulmasının ardından Uganda Göçmenlik Ofisi’nden ve Uganda Ankara Büyükelçiliği’nden aciliyet gerekçelerini açıklayarak hızla vize onayı isteme hakkına sahiptirler.

Uganda Vizesi hakkında her şeyi bize sorun!

Sorgunuzla eşleşen soru yok veya bunları okuma izniniz yok.