Macaristan Sziget Festivali Vizesi Nasıl Alınır?

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de her yıl Ağustos ayında yüzbinlerce müzik severi ağırlayan Sziget Festivali için gerekli olan vizenin nasıl alınacağı konusunu siz değerli ziyaretçilerimiz için derledik. Sziget Festivali İçin Macaristan Vize Nasıl Alınır? yazımızın festival katılımınız için gerekli olan vizenin zahmetsiz ve kolay yoldan alınmasına katkı sunacağını umuyoruz.

Sziget Festivali İçin Vize Alanlar Özgürlüğün Adası’nda buluşuyor

Budapeşte’de Tuna Nehri’nin üzerinde yer alan Óbudai-Sziget Adası’nda yapılan Sziget Festivali’nin mottosu festivalin yapıldığı bölgeden adını alır.

Island of Freedom (Özgürlüğün Adası) olarak nitelendirilen Festival, Macarca’da ‘ada’ anlamına gelen ‘Sziget’ ismini almış durumda.

Avrupa’nın en iyi 5 festivali arasında gösterilen Sziget Festivali’ne katılmak için alınması gereken vize Macaristan Schengen vizesidir. Macaristan Schengen vize başvuruları için geçerli olan vize şartları Sziget Festivali için Macaristan vizesi almak isteyen başvuru sahipleri için de geçerlidir.

Macaristan Sziget Festivali Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Sziget Festivali için Macaristan vizesi almak isteyen vatandaşlarımız Macaristan vize işlemlerinde Macaristan Konsolosluğu’nun belirlediği vize başvuru prosedürlerine uymak durumundadırlar. Festival katılımı için gerekli vize başvuru evraklarının en önemlisi ülkeye gidiş amacınızı belgeleyen barkodlu festival giriş biletidir.

Sziget Festivali için Macaristan vizesi almak isteyen başvuru sahipleri internet üzerinden kredi kartı ödemesi yaparak satın aldıkları festival biletleri vize başvurusu sırasında sunulmak durumundadır. Barkodlu festival katılım belgesinin üzerinde hangi tarihler arasında festivale katılım sağlanacağı yazmaktadır.

Sziget Festivali biletleri genelde festival alanında konaklama seçeneklerini de içermektedir. Bu gibi durumlarda satın alınan biletin konaklama seçeneklerini de kapsayıp kapsamadığı vize başvurusu sırasında dikkatli şekilde kontrol edilmelidir. Macaristan Konsolosluğu Sziget Festivali için vize talebinde bulunan başvuru sahiplerinin festival katılım belgelerini eksiksiz olarak görmek istemektedir.

Sziget Festivali Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Festival katılımını belgeleyen evrakların yanısıra Macaristan vize başvuruları sırasında başvuru sahiplerinin düzenli gelir durumlarını ispat etmeleri gerekmektedir.

Mevcut çalışma ve düzenli gelir durumu meslek gruplarına göre çeşitli özgünlükler içerebilir. Bu tarz durumlarda durumunuza Macaristan vizesi için gerekli evrak listesi temsilcilerimiz aracılığıyla sizlere bildirilecektir. Macaristan vizesi için gerekli evraklar başvuru sahibinin mesleki durumuna göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, Macaristan vizesi almak isteyen başvuru kişi şirket çalışanı ise evraklarını buna göre hazırlamak durumundadır. Benzer yanları olmakla birlikte şirket sahibi/ortağı kişi evraklarını mevcut durumuna göre hazırlamalıdır.

Macaristan vize başvuru evrakları çalışmayanlar, freelance çalışanlar, öğrenciler için farklılık arz eder. Herhangi bir şekilde düzenli gelire sahip olmayan çalışmayan kişiler, ev hanımları veya öğrencilerin Macaristan vize başvurularında mutlaka bir sponsor göstermeleri gerekmektedir.

 Sziget Festivali İçin Macaristan Vizesi Gerekli Evraklar

Sziget Festivali barkodlu giriş kartı (Ödeme dekontu ibraz edilmelidir)

Macaristan vize başvuru formu (Eksiksiz doldurulmalıdır)

Uçak bileti ve otel rezervasyonları

Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)

Pasaport-eski pasaportlar (Planlanan Macaristan seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır)

2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5cm×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)

Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge detaylı olarak e-devlet şifresiyle alınmalıdır)

İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)

Kimlik fotokopisi

En az 30.000 Euro teminatlı ve seyahat tarihlerini kapsayan yurtdışı seyahat sağlık sigortası

Mesleki Duruma Göre Evraklar

Şirket Sahipleri
  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 15.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)
Özel Şirket Çalışanları
  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü(e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 3 aylık, en az 15.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)
Devlet Memurları
  • Çalışma ve Görev belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış belge ıslak imza, mühür veya e imzalı olmalıdır)
  • Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı olarak hazırlanması gereken belgeyi e imzalı olarak da temin edebilirsiniz. İzin yazısında seyahat tarih aralıkları mutlaka belirtilmelidir)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, mühürlü, ıslak imzalı veya e-imzalı)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 15.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)
Emekliler
  • Şahsi dilekçe (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Emekli maaşının yattığını gösteren son 3 aylık banka hesap özetiniz en az 15.000 TL bakiyeli olmalıdır. Belge kaşe, ıslak imza olarak alınıp banka imza sirküleri fotokopisi ile sunulmalıdır)
Öğrenciler
  • Öğrenci belgesi (Güncel, orijinal veya e devlet şifresiyle e devlet şifresiyle alınmalıdır)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı belgenin aslı)
Ev Hanımları
  • Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce veya Türkçe olarak yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı belge)
  • Varsa banka hesap özeti (Son 3 aylık en az 15000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  • Barkodlu hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle detaylı olarak temin edebilirsiniz)

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir