Portekiz Turistik Vize

Portekiz Turistik Vizesi

Portekiz’e turistik amaçlı gerçekleştireceğiniz kısa süreli seyahatleriniz için Portekiz Schengen vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Portekiz vizesi size Schengen üye ülkelerde 6 aylık zaman diliminde maksimum 90 gün kalış hakkı tanıyan bir vize türüdür. Portekiz turistik vize başvurusu sırasında sunmanız gereken evraklar Portekiz Konsolosluğu ve Büyükelçiliği tarafından belirlenmektedir. Başvuru sırasında ek evraklar talep edilebilmektedir.

Portekiz Konsolosluğu’nun talep ettiği 2023 güncel evrak listesine ulaşmak için çağrı merkezimizi arayınız. Alanında deneyimli ve birikimli müşteri temsilcilerimiz Portekiz turistik vize başvurunuz için gerekli olan evrakların listesini size e-posta yoluyla paylaşacaklardır.

Portekiz turistik vizesi almak için Portekiz Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri ve akredite turizm seyahat acentaları aracılığıyla başvuru yapılabilmektedir.

 Portekiz Turistik Vize

Portekiz turistik vize başvurusu için konsolosluklar ve elçiliklerin vize başvuru kriterleri ve belirlenen evraklara uygun bir prosedür izlenmesine mutlaka dikkat edilmelidir. Bu prosedürlere hassasiyetle dikkat edilmemesi durumunda Portekiz turistik vize başvurunuzun reddedilme olasılığı olduğunu gözden kaçırmayınız.

Portekiz turistik vize başvurusunda bulunacak başvuru sahiplerinin vize başvurularını seyahat tarihlerinden en az 1 ay önce yapmaları tavsiye edilmektedir. Başvuru sonrası konsolosluğun sizden ek evrak veya mülakat talep edebilme olasılığı vardır. Planlanan seyahatinizin aksamaması adına konsolosluğun çalışma yoğunluğu, ek değerlendirme süreleri ve randevu yoğunluğunu gözetmeniz büyük önem taşımaktadır.

Portekiz Konsoloslukları ve Büyükelçiliği’nin vize işlem süreleri 10 ila 15 işgünü arasında değişmekte olup seyahat planının bu süreler gözönünde bulundurularak yapılması yararınıza olacaktır.

Portekiz turistik vizesi için gerekli evrakların listesi ve izlenmesi gereken başvuru prosedürüne Praxis Visa Solutions çağrı merkezini arayarak ulaşabilirsiniz.

Portekiz Turistik Vize Başvurusu

Portekiz’e turistik amaçlı seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri Portekiz Schengen vize başvuru evraklarını gidiş amaçlarına ve mesleki durumlarında göre ibraz etmek durumundadırlar. Portekiz turistik vize başvuru evrakları kişinin çalışma ve düzenli gelir durumuna göre farklılıklar göstermektedir. Portekiz turistik vize başvurusunda bulunan ve düzenli gelire sahip olmayan öğrenciler, çalışmayanlar ve ev hanımlarının birinci dereceden yakınlarının (anne, baba, eş) sponsor evraklarını beyan etmeleri vize başvuru süreci açısından büyük önem taşımaktadır. Mevcut çalışma durumunuz aşağıda belirtilenlerden farklılık içeriyorsa Praxis Visa Solutions temsilcilerimizi bilgilendirmeyi unutmayınız.

Aşağıda sizler için temel bazı başlıklar altında temin edilmesi gereken evrakların listesini detaylı ve Portekiz Konsolosluğu’nun belirlediği çerçeveye göre dikkatinize sunuyoruz.

Portekiz Turistik Vize Başvuru Evrakları

 Portekiz vize başvuru formu

Uçak bileti ve otel rezervasyonları

Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)

Pasaport-eski pasaportlar (Planlanan Portekiz seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır)

2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)

Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge detaylı olarak e-devlet şifresiyle alınmalıdır)

İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)

Kimlik fotokopisi

En az 30.000 Euro teminatlı ve seyahat tarihlerini kapsayan yurtdışı seyahat sağlık sigortası

Covid 19 Aşı Kartı: Pasaport numarası tanımlı olması gerekir.

Mesleki Duruma Göre Evraklar (Portekiz Turistik Vizesi)

Şirket Sahipleri
  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 30.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)
Özel Şirket Çalışanları
  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü(e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 3 aylık, en az 30.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)
Devlet Memurları
  • Çalışma ve Görev belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış belge ıslak imza, mühür veya e imzalı olmalıdır)
  • Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı olarak hazırlanması gereken belgeyi e imzalı olarak da temin edebilirsiniz. İzin yazısında seyahat tarih aralıkları mutlaka belirtilmelidir)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, mühürlü, ıslak imzalı veya e-imzalı)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 30.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)
Emekliler
  • Şahsi dilekçe(Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Emekli maaşının yattığını gösteren son 3 aylık banka hesap özetiniz en az 30.000 TL bakiyeli olmalıdır. Belge kaşe, ıslak imza olarak alınıp banka imza sirküleri fotokopisi ile sunulmalıdır)
Çiftçiler
  • Şahsi dilekçe (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Çiftçilik belgesi (Ziraat Odası’ndan alınmış kaşeli ve ıslak imzalı çiftçilik belgesi)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 30.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)
Öğrenciler
  • Öğrenci belgesi (Güncel, orijinal veya e devlet şifresiyle e devlet şifresiyle alınmalıdır)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı belgenin aslı)
Ev Hanımları
  • Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı belge)
  • Varsa banka hesap özeti (Son 3 aylık en az 30.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  • Barkodlu hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle detaylı olarak temin edebilirsiniz)

Portekiz turistik vizesi kaç günde çıkar?

Portekiz turistik vize başvurularında vize işlem süreleri diğer Schengen ülkelerine göre farklıdır. Portekiz VIP vize başvuru hizmeti almayan başvuru sahipleri için Portekiz turistik vize işlemleri resmi bilgilendirmeye göre 15 işgünü sürmektedir. Portekiz Konsolosluğu’nun çalışma ve randevu yoğunluğuna göre bu işlem süresi konsolosluk inisiyatifiyle daha da kısalabilir. Bu nedenle Portekiz turistik vize başvurunuz için randevunuzu seyahat tarihinizden en az 1 ay öncesine takvimlemeniz gerekmektedir. Portekiz turistik vize başvurularında pasaportunuz seyahat tarihinize 2 işgünü kalana kadar işlemde kalabilir.

Portekiz Vizesi hakkında her şeyi bize sorun!

Sorgunuzla eşleşen soru yok veya bunları okuma izniniz yok.