Oktoberfest İçin Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya’da Oktoberfest Şöleni’ne katılmak için gerekli olan vizenin nasıl alınmasına gerektiğine dair yazımızı dikkatinize sunuyoruz. Oktoberfest için Almanya vizesi nasıl alınır? yazımızın dünyaca ünlü bu festivale katılabilmek için değerli ziyaretçilerimize yararlı olmasını umuyoruz. Almanya’nın Münih kentinde her yıl 17 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Oktoberfest’e katılmak için Almanya Schengen vizesi gereklidir. Dünyanın çeşitli ülkelerinden bira ve eğlence tutkunlarının adresi olan Oktoberfest’e katılmak isteyen bordo (umuma mahsus) pasaport sahibi vatandaşlarımız Almanya vizesi alarak bu festivale katılırlar.

Oktoberfest İçin Almanya Vizesi

Yaygın olarak bilinenin aksine Oktoberfest bir bira festivali değildir. Bavyera Veliaht Prensi Ludwig ve eşi Saksonya-Hildburghausen Prensesi Therese’nin evliliklerinin yıl dönümü kutlaması vesilesiyle düzenlenir. 13 dev içki çadırında servis edilen ve yalnızca altı Münih kökenli bira markası tarafından imal edilen biralar festivale özgüdür ve onlara adlandırıldığı şekilde hitap etmemeniz kendini adamış yerel müdavimlerle aranızda sorun çıkmasına bile neden olabilir.

Bavyera’nın 200 yıldan uzun süredir kutlanan, bugün adı birayla özdeşleşmiş olsa da bunun çok daha ötesinde olan, tarihin en eski festivallerinden biri olan Oktoberfest’e katılmak için gerekli olan vize için Almanya turistik Schengen vize başvurusunda bulunulması gereklidir.

Oktoberfest için vize almak isteyen Almanya vizesi başvuru sahiplerinin tercih etmesi gereken vize türü Almanya turistik C tipi Schengen vizesidir. Festival katılımı turistik vize kategorisine girmektedir.

Oktoberfest Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Festival katılımını beyan eden İngilizce veya Türkçe şahsi dilekçenin yanısıra Almanya vize başvuruları sırasında başvuru sahiplerinin düzenli gelir durumlarını ispat etmeleri gerekmektedir.

Mevcut çalışma ve düzenli gelir durumu meslek gruplarına göre çeşitli özgünlükler içerebilir. Bu tarz durumlarda durumunuza Almanya vizesi için gerekli evrak listesi temsilcilerimiz aracılığıyla sizlere bildirilecektir. Almanya vizesi için gerekli evraklar başvuru sahibinin mesleki durumuna göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, Almanya Oktoberfest vizesi almak isteyen başvuru kişi şirket çalışanı ise evraklarını buna göre hazırlamak durumundadır. Benzer yanları olmakla birlikte şirket sahibi/ortağı kişi evraklarını mevcut durumuna göre hazırlamalıdır.

Almanya vize başvuru evrakları çalışmayanlar, freelance çalışanlar, öğrenciler için farklılık arz eder. Herhangi bir şekilde düzenli gelire sahip olmayan çalışmayan kişiler, ev hanımları veya öğrencilerin Almanya vize başvurularında mutlaka bir sponsor göstermeleri gerekmektedir.

 Almanya Oktoberfest Vizesi İçin Gerekli Gerekli Evraklar Nelerdir?

Almanya vize başvuru formu (Eksiksiz doldurulmalıdır)

Uçak bileti ve otel rezervasyonları

Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben İngilizce veya Türkçe olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve festivale katılım amacı belirtilmelidir)

Pasaport-eski pasaportlar (Planlanan Almanya seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır)

2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5cm×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)

Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge detaylı olarak e-devlet şifresiyle alınmalıdır)

İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)

Kimlik fotokopisi

En az 30.000 Euro teminatlı ve seyahat tarihlerini kapsayan yurtdışı seyahat sağlık sigortası

Mesleki Duruma Göre Evraklar

Şirket Sahipleri
  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 15.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)
Özel Şirket Çalışanları
  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü(e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 3 aylık, en az 15.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)
Devlet Memurları
  • Çalışma ve Görev belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış belge ıslak imza, mühür veya e imzalı olmalıdır)
  • Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı olarak hazırlanması gereken belgeyi e imzalı olarak da temin edebilirsiniz. İzin yazısında seyahat tarih aralıkları mutlaka belirtilmelidir)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, mühürlü, ıslak imzalı veya e-imzalı)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 15.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)
Emekliler
  • Şahsi dilekçe (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Emekli maaşının yattığını gösteren son 3 aylık banka hesap özetiniz en az 15.000 TL bakiyeli olmalıdır. Belge kaşe, ıslak imza olarak alınıp banka imza sirküleri fotokopisi ile sunulmalıdır)
Öğrenciler
  • Öğrenci belgesi (Güncel, orijinal veya e devlet şifresiyle e devlet şifresiyle alınmalıdır)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı belgenin aslı)
Ev Hanımları
  • Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce veya Türkçe olarak yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı belge)
  • Varsa banka hesap özeti (Son 3 aylık en az 15.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  • Barkodlu hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle detaylı olarak temin edebilirsiniz)

 

 

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir