Kamerun Turistik Vizesi

Kamerun Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

Kamerun Turistik Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kamerun Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Kamerun Turistik Vize Ücreti Ne Kadar?

Kamerun’a turistik amaçlı gerçekleştireceğiniz kısa süreli seyahatleriniz için Kamerun turistik vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Kamerun turistik vize başvurusu sırasında sunmanız gereken evraklar Kamerun Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir ve başvuru sırasında ek evraklar talep edilebilmektedir. Kamerun turistik vizesi güncel evrak listesine ulaşmak için çağrı merkezimizi arayınız. Alanında deneyimli ve birikimli müşteri temsilcilerimiz Kamerun turistik vize başvurunuz için gerekli olan evrakların listesini sizinle e-posta yoluyla paylaşacaklardır.

Kamerun turistik vize başvuruları Kamerun Konsolosluğu’na şahsen veya vize danışmanlık şirketleri aracılığıyla yapılabilmektedir.

 Kamerun Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

 Kamerun turistik vize başvurunuz için konsolosluğun vize başvuru kriterleri ve belirlenen evraklara uygun bir prosedür izlenmesine mutlaka dikkat edilmelidir. Bu prosedürlere hassasiyetle dikkat edilmemesi durumunda Kamerun turistik vize başvurunuzun kabul edilmeme olasılığı olduğunu gözden kaçırmayınız.

Kamerun turistik vize başvurusunda bulunacak başvuru sahiplerinin vize başvurularını seyahat tarihlerinden en az 20 ay önce yapmaları tavsiye edilmektedir. Başvuru sonrası konsolosluğun sizden ek evrak veya mülakat talep edebilme olasılığı vardır. Planlanan seyahatinizin aksamaması adına konsolosluğun çalışma yoğunluğu, ek değerlendirme süreleri ve randevu yoğunluğunu gözetmeniz büyük önem taşımaktadır.

Kamerun turistik vizesi almak isteyen vatandaşlarımız Kamerun vize işlemlerinde Kamerun Konsolosluğu’nun belirlediği vize başvuru prosedürlerine uymak durumundadırlar. Kamerun vizesi almak için pasaportunuz ve diğer başvuru evraklarının randevu günü ve saatinde teslim edilmesi gerekmektedir. Kamerun turistik vizesi almak için izlenmesi gereken 5 temel basamak vardır.

 1- Kamerun vize başvuru kategorinizi belirleyin!

Kamerun vize başvurusunda bulunmadan önce seyahat amacınıza uygun olarak vize kategorinizi isabetli biçimde belirlemek ilk önemli aşamadır. Seyahat amacınıza uygun vize kategorinizi belirlemeniz Kamerun turistik vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasında büyük fayda sağlar. Kamerun turistik vizesi için gerekli evraklar ise mesleki duruma göre değişiklik gösterir.

2- Kamerun turistik vize başvuru evraklarınızı hazırlayın!

Kamerun turistik vize başvurusu için atılması gereken ikinci adım Kamerun vize evraklarının seçmiş olduğunuz vize türüne ve gidiş amacınıza uygun olarak eksiksiz biçimde hazırlanmasıdır. Kamerun vize başvurusu için konsolosluğa sunulacak evraklar okunur ve anlaşılır olmalıdır.

3- Kamerun vize başvuru formunu doldurun

Kamerun vize başvuru formunun eksiksiz biçimde doldurulması kritik önemdedir. İngilizce veya Fransızca doldurulması gereken Kamerun vize başvuru formunda kişisel bilgilerin güncel durumunuza uygun yer alması önemlidir.

4- Kamerun vize randevusu alın

Kamerun vize başvuru evraklarınızın konsolosluğa teslim edilmesi için randevu prosedürünü takip etmek zorunludur. Kamerun vize randevunuz için konsolosluk randevusu talep edin.

5- Kamerun vize başvurunuzu yapın

Kamerun Konsolosluğu’na belirlenen tarih ve saatte vize başvuru evraklarınızı sunmak için gitmeniz gerekmektedir. Kamerun vize randevu saatinizden 15 dakika önce başvuru için hazır bulunmanızı tavsiye ederiz. Kamerun vize başvurunuzun ardından pasaportunuz ve diğer evraklarınız konsolosluk tarafından değerlendirilecek ve pasaportunuzu teslim almaya gitmeniz gerekecektir.

 Kamerun Turistik Vizesi Almak Zor Mu?

Kamerun turist vizesi almak isteyen ve vize danışmanlık hizmeti için şirketimize ulaşan pek çok kişi tarafından en çok sorulan bu sorudan biri budur.

Kamerun turistik vizesi almak isteyen başvuru sahipleri Kamerun vizesi almanın zor olduğundan yakınır. Ancak Kamerun vize başvurunuzu gidiş amacınıza uygun yapıp mevcut çalışma ve düzenli gelir durumunuzu saydam biçimde sunmanız durumunda genel olarak vize alabilirsiniz.

 Kamerun Turistik Vizesi Almak İçin Neler Yapılmalı?

Kamerun turistik vizesi; konsolosluğun talep ettiği evrakların dikkatli ve doğru biçimde sunulması, seyahat amacınıza uygun vize türüne başvuru yapmanız durumunda alınması kolay bir vizedir.

Tersinden ifade edersek, Kamerun Konsolosluğu’nun belirlediği vize başvuru kriterlerine uymamanız durumunda Kamerun turist vizesi almanız zor olabilir. Kamerun vizesini kolay ve zahmetsiz şekilde almak için vize uyum koşullarını yakalamanız gerekmektedir.

 Kamerun Turistik Vize Başvurusu

Kamerun’a turistik amaçlı seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri Kamerun vize başvuru evraklarını gidiş amaçlarına ve mesleki durumlarında göre ibraz etmek durumundadırlar. Kamerun turistik vize başvuru evrakları kişinin çalışma ve düzenli gelir durumuna göre farklılıklar göstermektedir. Kamerun turistik vize başvurusunda bulunan ve düzenli gelire sahip olmayan öğrenciler, çalışmayanlar ve ev hanımlarının birinci dereceden yakınlarının (anne, baba, eş) sponsor evraklarını beyan etmeleri vize başvuru süreci açısından büyük önem taşımaktadır. Mevcut çalışma durumunuz aşağıda belirtilenlerden farklılık içeriyorsa temsilcilerimizi bilgilendirmeyi unutmayınız.

Aşağıda sizler için temel bazı başlıklar altında temin edilmesi gereken evrakların listesini detaylı ve Kamerun Konsolosluğu’nun belirlediği çerçeveye göre dikkatinize sunuyoruz.

Kamerun Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Kamerun vize başvuru formu (İngilizce veya Fransızca doldurulmalıdır)

Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)

Pasaport-eski pasaportlar (Planlanan Kamerun seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır)

2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5cm×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)

Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge detaylı olarak e-devlet şifresiyle alınmalıdır)

İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)

Kimlik fotokopisi

En az 30.000 Euro teminatlı, seyahat tarihlerini kapsayan yurtdışı seyahat sağlık sigortası

Sarı humma aşı kartı (10 günden eski olmamalıdır)

Covid-19 aşı kartı sertifikası

Otel rezervasyonu

Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu

Mesleki Duruma Göre Evraklar 

Şirket Sahipleri
  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 6 aylık hareketliliği gösteren, en az 20.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)
Özel Şirket Çalışanları
  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü(e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 6 aylık, en az 20.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)
Devlet Memurları
  • Çalışma ve Görev belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış belge ıslak imza, mühür veya e imzalı olmalıdır)
  • Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı olarak hazırlanması gereken belgeyi e imzalı olarak da temin edebilirsiniz. İzin yazısında seyahat tarih aralıkları mutlaka belirtilmelidir)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, mühürlü, ıslak imzalı veya e-imzalı)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 6 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 20.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)
Emekliler
  • Şahsi dilekçe(Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Emekli maaşının yattığını gösteren son 6 aylık banka hesap özetiniz en az 20.000 TL bakiyeli olmalıdır. Belge kaşe, ıslak imza olarak alınıp banka imza sirküleri fotokopisi ile sunulmalıdır)
Çiftçiler
  • Şahsi dilekçe (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Çiftçilik belgesi (Ziraat Odası’ndan alınmış kaşeli ve ıslak imzalı çiftçilik belgesi)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 6 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 20.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)
Öğrenciler
  • Öğrenci belgesi (Güncel, orijinal veya e devlet şifresiyle e devlet şifresiyle alınmalıdır)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı belgenin aslı)
Ev Hanımları
  • Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı belge)
  • Varsa banka hesap özeti (Son 6 aylık en az 20.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  • Barkodlu hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle detaylı olarak temin edebilirsiniz)
Kamerun Turistik Vize Ücreti Ne Kadar?

Kamerun turistik vize ücretleri konsolosluk vize harçları ve eğer herhangi bir vize acentesinden vize danışmanlığı alınıyorsa danışmanlık hizmet bedelinden oluşmaktadır.

Kamerun Konsolosluğu turistik vize başvurularında başvuru sahiplerinden konsolosluk harcı almamaktadır.

1 Aylık Kamerun Turistik Vize Ücreti:                                                           115 Euro

Vize Acentesiyle Kamerun Turistik Vize Alma Hizmeti

Kamerun vize başvuru danışmanlık hizmeti almanız durumunda vize prosedürüyle ilgili bazı katılıkları kolay biçimde aşıp ihtiyacınız olan kolay Kamerun vizesine zahmetsiz biçimde kavuşabilirsiniz.

Acente aracılığıyla Kamerun vize başvurusunda bulunmak size pek çok açıdan kolaylık sağlar.

-Kamerun vize danışmanlığı almanız durumunda tüm başvuru sürecini acentenize emanet etmiş olursunuz.

-Kamerun vize başvuru formu online olarak acenteniz tarafından doldurulur.

-Kamerun vize randevusu acenteniz tarafından alınır ve tüm işlem süreci şahsen bulunmanıza gerek olmadan yürütülür.

-Kamerun vizesi için gerekli evraklar arasında bulunan gidiş-dönüş uçak biletiniz eğer satın alma yapmadıysanız acenteniz tarafından tamamlanacaktır.

 Kamerun Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Kamerun turistik vize işlemleri başvuru günü sonrasında ortalama 5-7 iş günü içerisinde sonuçlanır. Konsolosluk resmi tatil günleri ve randevu yoğunluğuna göre vize değerlendirme sürelerinden uzamalar yaşanabilir. Kamerun vize başvurularında vize işlem süresini hızlandıran Express veya VIP bulunmaktadır. Kamerun Konsolosluğu başvuru günü ve saatinde pasaport teslim tarihini size pasaport teslim makbuzu vererek bildirecektir. Bu nedenle Kamerun’a seyahatlerinizin aksamaması adına Kamerun vize başvurularınızı seyahat tarihinizden en geç 20 önce yapmanızı tavsiye ederiz.

Kamerun Vizesi hakkında her şeyi bize sorun!

Sorgunuzla eşleşen soru yok veya bunları okuma izniniz yok.