İngiltere

İngiltere vizesi almak isteyen değerli ziyaretçilerimiz;

Schengen ülkelerinin yanısıra Türkiye’de vize talebinin en çok rağbet gördüğü ülkelerden biri de İngiltere’dir. İngiltere vizesi işlemlerine ilişkin kapsamlı bir bilgilendirmeyi yapmayı zorunlu ve gerekli görüyoruz. Aşağıdaki bilgilendirmeleri dikkatli biçimde okumanızın ön bilgilendirme açısından faydalı olacağını düşünmekteyiz.

 

İngiltere vizesi kapsamında hangi ülkeler var?

Birleşik Krallık (İngiltere) vize onayı alan başvuru sahipleri geçerli vizeleri ile İngiltere, Galler, İrlanda Cumhuriyeti, Kuzey İrlanda ve İskoçya topraklarına giriş yapma hakkına sahip olurlar. İngiltere vizesi alan başvuru sahipleri ilk girişlerini İrlanda Cumhuriyeti’ne yapmayı isterlerse bu mümkün olmayacaktır. Bu tarz seyahat planı olan başvuru sahiplerinin gidişlerini İngiltere üzerinden gerçekleştirmeleri tavsiye etmekteyiz.

 

İngiltere’de vize geçerlilik süreleri nedir, nasıl belirlenir?

İngiltere (Birleşik Krallık) vize işlemlerinde vize basım kriterleri İngiltere Konsolosluğu tarafından belli kriterlere göre belirlenmiştir.

İngiltere’ye turistik, ticari ve aile-akraba-arkadaş ziyareti amacıyla yapılacak vize başvurularında 6 aylık, 2 yıllık, 5 ve 10 yıllık çok girişli vize basımları yapılabilmektedir. Aldığınız bu vizelerle ise Birleşik Krallık (İngiltere) topraklarına her girişinizde en fazla 6 aya kadar kalış hakkına sahip olursunuz.

İngiltere vizesi almak imkansız mı?

Birleşik Krallık (İngiltere) vizesi, başvuran veya başvurmayan pek çok kişinin geçmişten bu yana adeta korkulu rüyası olagelmiştir. Hemen hepimiz eş, dost, akraba ve arkadaş çevremizden bir İngiltere vize başvuru deneyimi dinlemişizdir. Vize başvuru sürecinde İngiltere Konsolosluğu’nun değerlendirme kriterleri, vize başvuru evraklarının konsolosluğun dikkatine operasyonel olarak sunuluş biçimi ve konsolosluk değerlendirme aşamasındaki hikayeler basit birer ‘google’ aramasıyla bile rahatlıkla bu tabloyu özetleyebilir. Özetle vize dünyasındaki tanımıyla ifade edersek İngiltere vizesi gerçekten de alınması ‘zor bir vize’ olarak tanımlanabilir. Buna rağmen sosyal medya ve internet üzerindeki çeşitli forum ve platformlarda İngiltere vize başvurularına dair ‘imkansız’ vurguları içeren yazı ve yorumlara mesafeyle yaklaşılmalıdır. İngiltere Konsolosluğu, birçok başvuru sahibine vize onayı vermektedir ve ülkemizden pek çok kişi Birleşik Krallık topraklarını çeşitli amaçlarla ziyaret etmektedir.

İngiltere vize başvurularında nelere dikkat edilmelidir?

Önemli bir dikkat ve titizlik gösterilmesi gereken İngiltere vize başvuru sürecine dair nitelikli bir danışmanlık hizmeti almak da seçenekleriniz dahilindedir. Vize başvuru süreci ve konsolosluğun değerlendirme kriterlerine dair birçok detayı gözünüzden kaçırabilir veya atlayabilirsiniz. Bu nedenle alanında deneyimli bir danışmanlık şirketi ile ilerlemeniz faydalı olabilir.

Konuyu biraz daha açacak olursak İngiltere vize başvurusunda bulunan başvuru sahiplerinin dikkat etmesi gereken önemli iki nokta bulunmaktadır. Bunlar; düzenli geliri ispat eden belgeler arasındaki tutarlılık ve başvurunun gidiş amacına uygun yapılmasıdır. İngiltere’ye aile-arkadaş-akraba ziyareti, ticari ziyaret ve turistik amaçlı yapılması planlanan seyahatlerde vize başvuru sürecinin gidiş amacına uygun olarak organize edilmesi mutlak önemdedir. İngiltere vize işlemlerinde bu üç kategorinin yanısıra pek çok kategori bulunmaktadır ve gidiş amacına göre bu kategorilere dikkat edilmesi önemlidir. İngiltere’de tedavi görmek, sporcu olmak, din görevlisi olmak, akademisyen olarak araştırma yapmak, eğitim ve konferanslara katılmak vb. pek çok kategoride mevcuttur.

İngiltere vize başvuru sahibi özel şirket çalışanı ise

İngiltere vize başvurularında nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair deneyimlerimiz şimdiye kadar yapılan pek çok farklı türden başvuruyla sabitlenmiştir. İngiltere vize başvuru sahibi özel şirket çalışanı ise düzenli gelirini beyan ederken birbiriyle tutarlı bilgiler sunmalıdır. Türkiye gibi vergi sistemi ve şirket işleyişlerinin alışılagelmişin aksine bir içeriğe sahip olduğu ülkemizde banka havalesi yoluyla ele geçmeyen gelirlerin başvuru sırasında belirtilmesi yararlı olmayacaktır. Alınan net gelirler ve eğer banka havalelerinde görünüyorsa kira gelirleri tam ve doğru biçimde operasyonel aşamada İngilizce açıklamalı olarak ifade edilmelidir.

Örneğin, sahibi veya ortağı olduğu şirket matrahsız (zarar eden) görünen bir başvuru sahibinin sunacağı yüksek bakiyeli banka hesap özetleri de durumu tersine çeviren bir etkiye sahip olmaz. Pek çok vize reddi bu önemli hususlara dikkat edilmemesi nedeniyle yaşanmaktadır. Bu nedenle mutlaka ama mutlaka elde edilen düzenli gelirin ve birikimin kaynağını açık biçimde beyan etmelisiniz.

Türkiye’ye bağlayan koşullar önemli

İngiltere vize başvurusunun en can alıcı noktalarından biri de başvuru sahibini Türkiye’ye bağlayan koşulların güçlülüğünü göstermek olmalıdır. Ekonomik ve sosyal açıdan vize başvuru uyum koşullarını sağlayamayan başvuru sahiplerinin vize başvurularının olumsuzlukla sonuçlandığına pek çok kez tanık olmuş bulunmaktayız. Bu nedenle başvuru sahiplerinin mevcut durumlarına dair her türlü detay incelikle ortaya konup güçlü bir başvuru yapılmalıdır. İngiltere vize başvurularındaki olumsuz kararlarda altı en fazla çizilen maddelerden biri başvuru sahibinin ülkeye gidip kalacağı ve geri dönmeyeceği şüphesidir.

Bu ve bunun gibi pek çok detay konusunda İngiltere vize uzmanlarımız sizlere gereken çok yönlü danışmanlığı verecekler ve yardımcı olacaklardır.

 

İngiltere vize başvurularında yetki alanı ayrımı var mıdır?

Bordo ve hususi (yeşil) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti (T.C) vatandaşları, Türkiye’de resmi ikamet veya çalışma çalışma izni bulunun yabancı pasaport sahiplerinin yanısıra ikamet ettiği ülke farketmeksizin tüm dünya ülkelerinin vatandaşları Türkiye’den İngiltere (Birleşik Krallık) vize başvurusunda bulunma hakkına sahiptirler.

İngiltere vize başvuru prosedürleri Schengen, Amerika, Afrika, Ortadoğu ülkelerine yapılan vize başvurularına göre oldukça farklı bir kapsam içermektedir. İngiltere vize işlemlerinde biometrik veri beyanları her seferinde tekrarlanmaktadır. Daha önce İngiltere vizesi almış başvuru sahipleri her defasında biometrik veri ibrazında bulunmak durumundadırlar.

 

İngiltere vize randevusu nasıl alınır?

İngiltere’ye seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri İngiltere vize randevusunu İngiltere vize başvuru merkezi üzerinden online olarak alabilirler. Online bilgi formunun tam ve eksiksiz biçimde doldurulmasının ardından alınan İngiltere vize randevusu sırasında başvuru sahibinin seyahat planı ve ihtiyacına göre ek hizmetlerden yararlanılabilinir.

Bu ek hizmetler geniş bir yelpazede çeşitlilik gösterebilir. Normal sonuçlanma süresi 21 gün olan standart başvuru yerine express (priority service) veya öncelikli süper express (super priority service) hizmeti almayı tercih etmek isteyen başvuru sahipleri ek bedeller ödeyerek İngiltere vize işlem süresini kısaltmak isteyebilirler. Express İngiltere vize başvuruları genelde başvuru sonrası 5 işgünü içerisinde sonuçlanırken süper Express İngiltere vizesi hizmeti almak isteyen başvuru sahiplerinin başvuruları ortalama 24 saat içerisinde sonuçlanmaktadır.

Aynı şekilde vize randevu yoğunluğunun olduğu durumlarda başvurulan en bilindik ek hizmet ise VIP başvuru seçeneğidir. İngiltere VIP başvuru seçeneğinden yararlanmak isteyen başvuru sahipleri ek bedeller ödeyerek vize randevu tarihlerini bir sonraki güne oluşturabilirler. Bu ek hizmet de yine aynı şekilde İngiltere Konsolosluğu’nun değerlendirme sürecini etkilememektedir.

Ancak unutulmamalıdır ki; VIP, express ve süper express gibi işlem süresini kısaltan ek hizmetlerden yararlanan başvuru sahiplerinin mutlak anlamda vize alacağı garanti edilmemektedir. İngiltere Konsolosluğu, ek hizmetten yararlanan başvuru sahiplerinin dosyalarına değerlendirme aşamasında yalnızca öncelik vermektedir. Bu hizmetlerden yararlanmanın başka herhangi bir ek katkısı bulunmamaktadır.

İngiltere vize başvurularında hangi evraklar gereklidir?

Birleşik Krallık’a (İngiltere) seyahat etmek için vize başvurusunda bulunmak isteyen başvuru sahipleri mevcut çalışma durumlarına uygun evrakları İngiltere Konsolosluğu’nun dikkatine sunmak durumundadırlar. Başvuru sahibi özel sektör çalışanı ise çalışma ve düzenli gelirini ispat eden son 3 aylık maaş bordrolarını, İngilizce olarak hazırlanan şirket izin yazısını, SGK işe giriş bildirgesini, SGK barkodlu 4A hizmet dökümünü ve aile bilgilerini içeren evraklarını özenli biçimde hazırlamalıdırlar.  İngiltere vize başvurusunda bulunmak isteyen şirket sahipleri de kendi durumlarına özel evrakları eksiksiz biçimde beyan etmek durumundadırlar. Benzer şekilde İngiltere (Birleşik Krallık) vize başvurusunda bulunacak devlet memurları, emekliler ve öğrencilerin başvuru evraklarında farklılıklar bulunmaktadır.

İngiltere vize başvurularında evrak beyanları başvuru günü öncesinde online olarak yapılmaktadır. Son dönemde yapılan yeni düzenlemeyle konsolosluk değerlendirme sürecinde evrak asıllarına ihtiyaç duyulmamaktadır. İngiltere vize başvurusunda bulunmak isteyen başvuru sahiplerinin evrakları seyahat amacına ve kişinin mevcut durumuna göre farklılık gösterebilir ve ek evraklar sunulması gerekebilir. Çalışmayan, ev hanımı, öğrenci vb olan kişilerin mevcut durumlarına paralel evrakları ibraz etmeleri başvuru sürecinin başarılı olarak sonuçlanması açısından kritik öneme sahiptir.

İngiltere Turistik Vize Başvurusu

İngiltere’ye (Birleşik Krallık) turistik amaçlı seyahat planı bulunan başvuru sahipleri güncel mesleki ve çalışma durumlarına uygun evraklarını eksiksiz biçimde beyan etmek durumundadırlar.

İngiltere Konsolosluğu turistik vize başvurularını değerlendirirken temel olarak çalışma ve düzenli gelirinizi ispat eden evraklarınıza odaklanmaktadır. Bu evrakların büyük bir hassasiyetle konsolosluğun dikkatine sunulması vize onayı almanız için kritik önemdedir.

 

İngiltere Turistik Vize Başvuru Evrakları

  • Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı hazırlanmalıdır)
  • Pasaport (Planlanan İngiltere seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
  • Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge e-devlet şifresiyle detaylı olarak alınmalıdır )
  • İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Kimlik fotokopisi

Mesleki Duruma Göre Ek Evraklar

Şirket Sahipleri

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Dilekçede seyahat tarih aralıkları ve masrafların başvuru sahibi tarafından karşılanacağı ifade edilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel İngilizce faaliyet belgesi, ticaret sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 7.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)
  • Varsa Euro ve USD birikim hesaplarınız

Çalışanlar

  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)

Devlet Memurları

  • Çalışma ve Görev belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış belge ıslak imza, mühür veya e imzalı olmalıdır)
  • Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  • Maaş bordrosu (Son 3 aylık, mühürlü, kaşeli veya ıslak imzalı)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Öğrenciler

  • Öğrenci belgesi (Güncel, orijinal veya e devlet şifresiyle, İngilizce olarak alınmalıdır)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı belgenin aslı ve yeminli tercüman tarafından İngilizce çevirisi)

Ev Hanımları

  • Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak yazılmış,,sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)
  • Varsa Banka hesap özeti (Son 3 aylık en az 7000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  • Barkodlu hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle detaylı olarak temin edebilirsiniz)
  • Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenen tüm belgeler

Emekliler

  • Şahsi dilekçe(Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Emekli maaşının yattığını gösteren son 3 aylık banka hesap özetiniz en az 7.000 TL bakiyeli olmalıdır. Belge kaşe, ıslak imza olarak alınıp banka imza sirküleri fotokopisi ile sunulmalıdır)

Çiftçiler

  • Şahsi dilekçe(Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Çiftçilik belgesi (Ziraat Odası’ndan alınmış kaşeli ve ıslak imzalı çiftçilik belgesi)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 7.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

İngiltere Ticari Vize Başvurusu

İngiltere’ye ticari (iş görüşmesi, fuar katılımı) amaçlı seyahat planı bulunan başvuru sahipleri güncel mesleki ve çalışma durumlarına uygun evraklarını eksiksiz biçimde beyan etmek durumundadırlar.

İngiltere Konsolosluğu ticari vize başvurularını değerlendirirken İngiltere’deki ticari partnerinizle kurulan ticari bağların yanısıra temel olarak çalışma ve düzenli gelirinizi ispat eden evraklarınıza odaklanmaktadır. Bu evrakların büyük bir hassasiyetle konsolosluğun dikkatine sunulması vize onayı almanız için kritik önemdedir.

İngiltere Ticari Vize Başvuru Evrakları

  • Ticari davetiye (İngiltere’deki şirket tarafından mail yoluyla gönderilecek davet yazısında başvuru sahibinin bilgileri, ülkeye davet ediliş amacı ve tarih aralıkları belirtilmelidir)
  • Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı hazırlanmalıdır)
  • Pasaport (Planlanan İngiltere seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
  • Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge e-devlet şifresiyle detaylı olarak alınmalıdır )
  • İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Kimlik fotokopisi

Mesleki Duruma Göre Ek Evraklar

Şirket Sahipleri

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Dilekçede seyahat tarih aralıkları ve masrafların şirket tarafından karşılanacağı ifade edilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel İngilizce faaliyet belgesi, ticaret sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 7.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)
  • Varsa Euro ve USD birikim hesaplarınızın son 3 aylık banka hesap hareketliliği özetleri

Çalışanlar

  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel İngilizce faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü (E devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)

 

İngiltere Aile-Akraba-Arkadaş Vize Başvurusu

İngiltere’ye (Birleşik Krallık) aile, akraba, arkadaş amaçlı seyahat planı bulunan başvuru sahipleri güncel mesleki ve çalışma durumlarına uygun evraklarını eksiksiz biçimde beyan etmek durumundadırlar.

İngiltere Konsolosluğu aile, akraba, arkadaş ziyareti vize başvurularını değerlendirirken İngiltere’den gelecek davet yazısının yanısıra temel olarak çalışma ve düzenli gelirinizi ispat eden evraklarınıza odaklanmaktadır. Bu evrakların büyük bir hassasiyetle konsolosluğun dikkatine sunulması vize onayı almanız için kritik önemdedir.

 

İngiltere Aile-Akraba-Arkadaş Vize Başvuru Evrakları

  • Davet yazısı (İngiltere vatandaşı veya oturumu bulunun yakınınız tarafından kaleme alınmış olan davet yazınız mail yoluyla tarafınıza gönderilebilir. Davet eden kişinin iletişim bilgilerinin yer alacağı davet yazısı davet eden kişi tarafından imzalanmış olmalıdır. Davet eden kişinin İngiltere pasaport veya oturum fotokopisi de dosyanızda yer almalıdır)
  • Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı hazırlanmalıdır)
  • Pasaport (Planlanan İngiltere seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
  • Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge e-devlet şifresiyle detaylı olarak alınmalıdır )
  • İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Kimlik fotokopisi

Mesleki Duruma Göre Ek Evraklar

Şirket Sahipleri

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Dilekçede seyahat tarih aralıkları ve masrafların başvuru sahibi tarafından karşılanacağı ifade edilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel İngilizce faaliyet belgesi, ticaret sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 7.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)
  • Varsa Euro ve USD birikim hesaplarınız

Çalışanlar

  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)

Devlet Memurları

  • Çalışma ve Görev belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış belge ıslak imza, mühür veya e imzalı olmalıdır)
  • Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  • Maaş bordrosu (Son 3 aylık, mühürlü, kaşeli veya ıslak imzalı)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Emekliler

  • Şahsi dilekçe (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Emekli maaşının yattığını gösteren son 3 aylık banka hesap özetiniz en az 7.000 TL bakiyeli olmalıdır. Belge kaşe, ıslak imza olarak alınıp banka imza sirküleri fotokopisi ile sunulmalıdır)

Çiftçiler

  • Şahsi dilekçe (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Çiftçilik belgesi (Ziraat Odası’ndan alınmış kaşeli ve ıslak imzalı çiftçilik belgesi)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 7.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Öğrenciler

  • Öğrenci belgesi (Güncel, orijinal veya e devlet şifresiyle, İngilizce olarak alınmalıdır)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı belgenin aslı ve yeminli tercüman tarafından İngilizce çevirisi)

Ev Hanımları

  • Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)
  • Varsa Banka hesap özeti (Son 3 aylık en az 7000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  • Barkodlu hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle detaylı olarak temin edebilirsiniz)
  • Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenen tüm belgeler

Praxis Visa Solutions


İSTANBUL

  • +90(212) 291 00 01

  • info@pvs.com.tr

ANKARA

  • +90(850) 241 06 95

  • info@pvs.com.tr