Hollanda

Hollanda Vize İşlemleri Hakkında Her şey

 

Hollanda vize başvurumu nasıl yapabilirim?

Hollanda vize başvurusu için gerekli evraklar nelerdir?

Hollanda vizesi kaç günde çıkar?

Uzun süreli Hollanda vizesi nasıl alınır?

 

Değerli ziyaretçilerimiz;

Bu yazımızda Schengen Devletler Topluluğu üyesi Hollanda’ya seyahat planı bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Hollanda Schengen vize işlemlerinde dikkat etmesi gereken hususları ve vize başvuru prosedürlerini ele alacağız.

Hollanda’ya ülkemizden her yıl onbinlerce kişi çeşitli amaçlarla seyahat etmektedir. Hollanda, Türkiye’den vize talebinin yoğun olduğu ülkelerin başında gelmektedir.

Hollanda’ya seyahat etmek isteyen bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız ile Türkiye’de resmi ikamet ve çalışma izni olan yabancı pasaport sahibi kişiler Hollanda’ya kısa süreli seyahatlerinde vize uygulamasına tabidirler.

 

Hollanda vize başvurumu nereden yapabilirim?

Hollanda Schengen vize işlemleriyle ilgili izlenmesi gereken başvuru prosedürleri diğer Schengen ülkelerine göre kendine has bazı farklılıklar içerir. Türkiye’den yapılan Hollanda vize başvurularında yetki alanı ayrımı yoktur. Örneğin Iğdır’da yaşıyor, çalışıyor veya resmi olarak ikamet ediyorsanız Hollanda Schengen vize başvurunuzu İstanbul’daki başvuru merkezleri aracılığıyla gerçekleştirmeniz mümkündür. Yanısıra dünyanın başka bir ülkesinde çalışıyor, ikamet ediyor veya yaşıyorsanız Hollanda Schengen vize başvurunuzu Türkiye’deki Hollanda vize başvuru merkezleri aracılığıyla rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye’den yapılan Hollanda vize başvuruları İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Edirne, Bodrum, Gaziantep ve Bursa’daki vize başvuru merkezleri tarafından kabul edilmektedir.

Türkiye’den yapılan tüm vize başvurularında verilecek kararlar Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ve Hollanda Ankara Büyükelçiliği vize bölümleri tarafından incelenir ve vize başvurularıyla ilgili tüm inisiyatif bu iki merciye aittir.

Hollanda vize başvurumu ne zaman yapmalıyım?

2020 Şubat ayı itibariyle güncellenen Schengen vize uygulamaları ve kurallarına göre Hollanda vize başvurunuzu planlanan seyahat tarihinizden en az 6 ay önce yapabilirsiniz. Hollanda Konsolosluğu 6 aylık zaman diliminde maksimum 90 gün kalış hakkı tanıyan turistik, ticari, aile-akraba-arkadaş ziyareti vize başvurularında başvuru günü ile seyahat tarihi arasında 15 günlük bir süre bulunmasını talep etmektedir. Bu nedenle Hollanda seyahatiniz için vize başvurunuzu seyahat tarihinden en geç 1 ay önce yapmanızı tavsiye ederiz.

Hollanda vize başvurusu için gerekli evraklar nelerdir?

Hollanda’ya seyahat planı bulunan başvuru sahipleri kendi durumlarına uygun evrakları hazırlayarak başvuru yapmalıdırlar. Aksi taktirde vize başvurunuz hakkında verilecek kararın olumsuz olabileceğini önemle hatırlatırız. Mevcut durumunuz meslek gruplarına göre çeşitli özgünlükler içerebilir. Bu tarz durumlarda durumunuza uygun evrak listesi temsilcilerimiz aracılığıyla sizlere bildirilecektir. Hollanda vize başvurunuz sırasında mevcut durumunuza uygun evrakların listesine Hollanda sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Hollanda vize randevusu nasıl alınır?

Hollanda Schengen vize başvurularında randevu prosedürü zorunludur. Hollanda Konsolosluğu randevusuz herhangi bir başvuruyu kabul etmemektedir. Hollanda Schengen vize başvuru formunun dikkatli ve eksiksiz bir şekilde online olarak doldurulmasının ardından randevunuz en yakın tarihe alınarak başvurunuz takvimlenir. Hollanda vize başvurularının geneline yayılması nedeniyle randevular ileriki tarihlere verilmektedir. Hollanda seyahatinizin aciliyeti

Hollanda vizesi için parmak izi (VIS) uygulaması zorunlu mudur?

Hollanda Schengen vize başvurularında parmak izi (biometrik veri ibrazı) beyanında bulunmanız zorunludur. 2016 yılından itibaren herhangi bir Schengen ülkesinden vize aldıysanız başvurunuzu şahsen gelmeden akredite turizm seyahat acenteleri aracılığıyla Hollanda vize başvuru merkezlerine yapabilirsiniz.

2016 yılından önce Schengen vizesi alan başvuru sahiplerinin 2020 yılı Hollanda Schengen vize başvuru düzenlemelerine göre yeniden parmak izi beyanında bulunmak zorundadırlar.

Hollanda vizesi kaç günde çıkar?

Hollanda Schengen vize işlemleri konsolosluğun çalışma ve randevu yoğunluğuna göre değişmekle birlikte oldukça hızlı biçimde ilerlemektedir. Hollanda Schengen vize işlemleri resmi tatil günleri ve konsolosluğun ek evrak ve mülakat taleplerinden doğacak gecikmeler yaşanmadığı taktirde ortalama olarak 10-15 işgünü içerisinde sonuçlanmaktadır. Hollanda vize başvurularındaki randevu yoğunluğu dikkate alınarak başvurunuzu seyahat tarihinizden en geç bir ay önce yapmanız tavsiye edilir.

 

Hollanda VIP vize başvurusu

Hollanda Konsolosluğu’nun çalışma ve randevu yoğunluğu nedeniyle vize başvurunuz sırasında ek hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Hollanda’ya acil seyahat planı bulunan başvuru sahiplerinin Hollanda VIP vize başvurusunda bulunmalarını tavsiye ederiz. Bu hizmetten yararlanarak vize randevunuz erken bir tarihe alınabilir. Önemle hatırlatmak isteriz ki randevuyu öne alan bir hizmetten yararlanmanız vize işlem süresini değiştirmemektedir.

Hollanda’ya acil seyahat planı bulunan yolcularımızın çağrı merkezini bilgilendirmelerini rica ederiz.

 

Uzun süreli Hollanda vizesi

Hollanda Konsolosluğu Schengen vize başvurularında pasaport siciliniz ve seyahat geçmişinizi genel olarak dikkate alan bir konsolosluk olagelmiştir. Pasaportunuz veya eski pasaportunuzda bulunan Schengen vize fotokopilerinizi konsolosluğun dikkatine sunmanız uzun süreli ve çok girişli Hollanda vizesi almanız için yararınıza olabilir.

Uzun süreli Hollanda vizelerini daha çok ticari kategoride yapılan Hollanda vize başvurularında görürüz. Çalıştığınız şirketin ticari hacmi büyük ve Hollanda’dan sizi davet eden şirket de sektörel olarak alanında güçlüyse pasaportunuza uzun süreli Hollanda vizesi basılabilir. Bu gibi durumlarda Hollanda Konsolosluğu’nun çok defalar 5’er yıllık Schengen vizeleri verdiğine tanık olunmuştur.

Bu nedenle uzun süreli Hollanda Schengen vizesi alabilmek için başvurularınızı imkan ve olanak varsa ticari kategoride yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

 

Hollanda Turuncu Halı Programı nedir?

Hollanda'ya düzenli olarak seyahat eden ve Hollanda Schengen vizesine ihtiyaç duyan başvuru sahipleri Hollanda Konsolosluğu’nun ‘Turuncu Halı’ programından faydalanabilirler. Bu program, şirketler ve başka birtakım kurumlar bünyesinde çalışan kişilerin vize almasını kolaylaştırmanın yanısıra uzun süreli vize almalarına etki eder.

Turuncu Halı programının faydaları şöyle özetlenebilir:

-Az evrakla vize başvurusu yaparsınız

-Çok girişli ve uzun süreli Hollanda vizesi almanızı sağlar

-Hollanda vize işlemleriniz kısa sürede sonuçlanabilir

-Hollanda vize başvurunuz sırasında randevu prosedüründen muaf olursunuz

 

Hollanda vize mülakatı hakkında

Hollanda Schengen vize başvurunuzun ardından konsolosluk sizden ek evrak veya mülakat talebinde bulunabilir. Hollanda Konsolosluğu, belirlediği mülakat prosedürleri kapsamında başvuru sahiplerini genelde şahsen konsolosluk mülakatına çağıran bir konsolosluk değildir. Hollanda vize mülakatları genelde başvuru sahipleri telefonla aranarak yapılır. Bu gibi durumlarda konsolosluk görevlileri sizlere çalışma durumunuz, seyahat planınız ve daha önce varsa eğer Schengen vize reddinizle ilgili kapsamlı sorular yöneltebilir. Ek evrak talepleri ise daha çok mail yoluyla veya telefon kanalıyla aranarak başvuru sahiplerine ulaştırılır.

Hollanda vize reddine itiraz hakkında

Hollanda Schengen vize başvurusu reddedilen başvuru sahiplerinin vize reddine itirazları genelde mümkün olmamaktadır. Konsolosluk bu gibi durumlarda başvuru sahiplerine yeniden vize başvuru yaparak ek evraklarını sunmalarını veya itiraz edilecekse Hollanda’dan bir avukat aracılığıyla Hollanda Dışişleri Bakanlığı’na başvurma yolunu gösterir.

 

Hollanda vize başvuruları sırasında dikkat edilmesi gerekenler:

-Hollanda turistik vize başvurusunda bulunuyorsanız otel rezervasyonlarınızın fake olmamasına dikkat edin. Pek çok sahibi konfirmesiz otel rezervasyonları nedeniyle vize reddi yaşamaktadır.

-Hollanda vize işlemlerinde konsolosluğun vize değerlendirme sürelerine dikkat edin. Bu nedenle başvurunuzu planlanan seyahat tarihinizden en geç 1 ay önce yapmaya çalışın.

-Pasaportunuzda birden çok Hollanda vizesi var ve ülkeye gidiş-geliş amaçlarınız aile ziyaretleriyle bir sonraki vize başvurunuzda Hollanda aile ziyareti başvurusu yapın. Başvurunuz için Hollanda belediye onaylı orijinal davetiye edinmeyi unutmayın.

-Hollanda’ya acil seyahat planınız varsa VIP-Express vize hizmeti alın ve vize işlem süresini kısaltmaya çalışın.

- Seyahat planınız birden çok ülkeyi kapsıyor ve en fazla Hollanda’da konaklayacaksanız Hollanda vize başvurunuz sırasında ülkeler arası geçişlerinizi mutlaka belgeleyin.

-Türkiye’nin neresinde ikamet ederseniz edin Hollanda vize başvurunuzu tüm vize başvuru merkezlerinden yapabilirsiniz.

Schengen ülkesi Hollanda’ya turistik amaçla seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri gidiş amaçlarına uygun olarak vize başvuru evraklarını beyan etmelidirler.

Hollanda Turistik Schengen Vize Başvuru Evrakları

  • Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı hazırlanmalıdır)
  • Pasaport (Planlanan Hollanda seyahati sonrası en az 3 ay geçerli)
  • 2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)
  • Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge e-devlet şifresiyle detaylı olarak alınmalıdır )
  • İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Kimlik fotokopisi

Mesleki Duruma Göre Ek Evraklar

Şirket Sahipleri

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 7.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)

Çalışanlar

  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)

Devlet Memurları

  • Çalışma ve Görev belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış belge ıslak imza, mühür veya e imzalı olmalıdır)
  • Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  • Maaş bordrosu (Son 3 aylık, mühürlü, kaşeli veya ıslak imzalı)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Öğrenciler

  • Öğrenci belgesi (Güncel, orijinal veya e devlet şifresiyle, İngilizce olarak alınmalıdır)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı belgenin aslı)

Ev Hanımları

  • Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)
  • Varsa Banka hesap özeti (Son 3 aylık en az 7000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  • Barkodlu hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle detaylı olarak temin edebilirsiniz)
  • Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenen tüm belgeler

Emekliler

  • Şahsi dilekçe(Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Emekli maaşının yattığını gösteren son 3 aylık banka hesap özetiniz en az 7.000 TL bakiyeli olmalıdır. Belge kaşe, ıslak imza olarak alınıp banka imza sirküleri fotokopisi ile sunulmalıdır)

Çiftçiler

  • Şahsi dilekçe (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Çiftçilik belgesi (Ziraat Odası’ndan alınmış kaşeli ve ıslak imzalı çiftçilik belgesi)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 7.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Schengen ülkesi Hollanda'ya ticari amaçla seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri gidiş amaçlarına uygun olarak vize başvuru evraklarını beyan etmelidirler.

Hollanda Ticari Vize Başvuru Evrakları

  • Hollanda'dan mail yoluyla gelen ticari davetiye (Davetiye Hollanda'daki şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak hazırlanmalıdır)
  • Pasaport-eski pasaportlar (Planlanan Hollanda seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalıdır)
  • 2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge detaylı olarak e-devlet şifresiyle detaylı olarak alınmalıdır)
  • İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Kimlik fotokopisi

Mesleki Duruma Göre  Evraklar

Şirket Sahipleri

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şirket Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 7.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)

Özel Şirket Çalışanları

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü(e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şirket Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 7.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)

Hollanda Aile-Arkadaş-Akraba Vize Başvurusu 

Schengen ülkesi Hollanda’ya aile, akraba, arkadaş ziyareti amacıyla seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri gidiş amaçlarına uygun olarak vize başvuru evraklarını beyan etmelidirler.

Hollanda Aile-Arkadaş-Akraba Vize Başvuru Evrakları

  • Hollanda’daki ilgili belediyen alınmış orijinal davetiye ve davetiye gönderen kişinin son 3 aylık maaş bordroları
  • Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Pasaport-eski pasaportlar (Planlanan Hollanda seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalıdır)
  • 2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)
  • Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge detaylı olarak e-devlet şifresiyle alınmalıdır)
  • İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Kimlik fotokopisi

Mesleki Duruma Göre Evraklar

Şirket Sahipleri

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 7.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)

Özel Şirket Çalışanları

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü(e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)

Devlet Memurları

  • Çalışma ve Görev belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış belge ıslak imza, mühür veya e imzalı olmalıdır)
  • Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı olarak hazırlanması gereken belgeyi e imzalı olarak da temin edebilirsiniz. İzin yazısında seyahat tarih aralıkları mutlaka belirtilmelidir)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, mühürlü, ıslak imzalı veya e-imzalı)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 7.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Emekliler

  • Şahsi dilekçe(Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Emekli maaşının yattığını gösteren son 3 aylık banka hesap özetiniz en az 7.000 TL bakiyeli olmalıdır. Belge kaşe, ıslak imza olarak alınıp banka imza sirküleri fotokopisi ile sunulmalıdır)

Çiftçiler

  • Şahsi dilekçe(Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Çiftçilik belgesi (Ziraat Odası’ndan alınmış kaşeli ve ıslak imzalı çiftçilik belgesi)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 7.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Öğrenciler

  • Öğrenci belgesi (Güncel, orijinal veya e devlet şifresiyle e devlet şifresiyle alınmalıdır)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı belgenin aslı)

Ev Hanımları

  • Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce veya Türkçe olarak yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı belge)
  • Varsa banka hesap özeti (Son 3 aylık en az 7000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  • Barkodlu hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle detaylı olarak temin edebilirsiniz)

Praxis Visa Solutions


İSTANBUL

  • +90(212) 291 00 01

  • istanbul@pvs.com.tr

ANKARA

  • +90(850) 241 06 95

  • ankara@pvs.com.tr