Geçmişten bugüne Türkiye Cumhuriyeti ile ticari, kültürel ve tarihsel bağlara sahip Afrika ülkesi Gana Cumhuriyeti, vize başvuru prosedürlerinde belli şartlar getirmiştir. Gana vizesi işlemleri sayfamızdan Gana vizesine dair merak ettiğiniz detayları kapsamlı olarak edinebilirsiniz.
Gana Cumhuriyeti’ne seyahat planını bulunan umuma mahsus (bordo), hizmet (gri) ve hususi (yeşil) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye tabidirler. Diplomatik (siyah) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise 90 güne kadarki kalışlar için vizeden muaftır.
Gana vizesi elektronik olarak onaylanan ve iletilen bir vize değildir. Gana Konsolosluğu’nun resmi web sitesi üzerinden doldurulan bilgi formları ve konsolosluk randevusunun ardından Gana vizesi pasaporta basılmaktadır.
Bordo (umuma mahsus) pasaport sahibi vatandaşlarımız için geçerli olan Gana vizesi başvuru şartları yeşil pasaport (hususi) ve gri pasaport (hizmet) sahibi vatandaşlarımız için de geçerlidir. Bu nedenle yeşil pasaporta sahip olsanız dahi Gana’ya seyahat etmek için vize başvurusu yapılması ve vize alınması gerekmektedir. Yeşil pasaportla Gana vizesi almak isteyen başvuru sahipleri vize uyum koşullarını yakalamak durumundadır. Gana Konsolosluğu pasaport ayrımı gözetmeksizin tüm başvuru sahiplerinin düzenli gelir durumlarını detaylı olarak incelemektedir.
Gana’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize başvuru prosedürleri Türkiye’deki Gana Elçiliği ve Başkonsolosluğu üzerinden yürütülmekte olup şu an için Gana kapı vizesi uygulaması bulunmamaktadır. Gana vizesi pasaporta basılır ve ülkeye bu vize ile giriş yapabilirsiniz. Gana’ya seyahatiniz için gerekli olan başka birtakım Afrika ülkelerinde olduğu gibi elektronik vize değildir. Gana vize sticker’ı pasaporta basılmaktadır.
Gana vizesi almak için gerekli evrakların iletilmesi gereken merci Gana İstanbul Başkonsolosluğu ve Gana Ankara Büyükelçiliği’dir. Türkiye’den yapılan Gana vize başvurularını bu iki makam değerlendirir. Gana vize başvuruları için faaliyet yürüten herhangi bir başvuru merkezi yoktur.
Gana’ya ticari, turistik, aile ziyareti, kongre, fuar, mesleki eğitim ve araştırma gibi nedenlerle pek çok vatandaşımız seyahat etmektedir. Gana vize başvuruları Gana İstanbul Başkonsolosluğu ve Gana Ankara Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır.
Gana vizesi almak için istenen evraklar Schengen vize başvurularında istenen evraklarla paralellik göstermektedir. Yenilenen Gana vize başvuru prosedürleri dikkatle takip edilmelidir.
Vize başvuru adımlarının dikkatle takip edilmesi ve gerekli evrakların temin edilmesi durumunda Gana vizesi almak kolaylaşmaktadır. Gana Konsolosluğu tarafından talep edilen başvuru evraklarının eksiksiz ve doğru tamamlanması durumunda Gana vizesini kolay biçimde alma olanağına sahip olursunuz. Gana vize başvurunuzun gidiş amacınıza uygun vize türü tercih edilerek yapılması, başvuru evraklarınızın eksiksiz beyan edilmesi ve geçerli pasaport bilgilerinizin doğru biçimde sunulması durumunda Gana vizesi almakta zorlanmayacaksınız. Ancak Gana sınır kapısında sorun yaşamamak adına Gana vize başvurusu konusunda vize danışmanlık hizmeti almanız yararınıza olacaktır.
Gana vize başvuru danışmanlık hizmeti almanız durumunda vize prosedürüyle ilgili bazı katılıkları kolay biçimde aşıp ihtiyacınız olan kolay Gana vizesine zahmetsiz biçimde kavuşabilirsiniz.
Gana vize başvurusu için gerekli evrakların iletilmesi gereken merci Gana İstanbul Başkonsolosluğu ve Gana Ankara Büyükelçiliği’dir. Türkiye’den yapılan Gana vize başvurularını bu iki makam değerlendirir. Gana vize başvuruları için faaliyet yürüten herhangi bir başvuru merkezi yoktur.
Gana vize başvurusu yapmak için gerekli adımlar dikkatle takip edilmelidir. Gana Vize başvuruları iki yolla yapılır.
1-Gana Konsolosluğu’na şahsen başvuru yaparak evraklarınızı teslim ederek
2-Gana vize başvuru danışmanlık hizmeti alarak alanında deneyimli bir vize acentesiyle Gana vizesi almak
Gana vizesi başvuru sahiplerinin izlemesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir.
-Gana vizesi için gerekli evrakları gidiş amacınıza ve seçim olduğunuz vize türüne göre hazırlayın.
-Gana Konsolosluğu’nun resmi web sitesi üzerinden online çevrimiçi portalı kullanarak bilgileri girin. Gana vizesi için gerekli evrakları konsolosluk sistemine yükleyin.
-Gana vize başvuru formunu doldurup yazdırın
-E posta adresinize iletilen referans numarası üzerinden Gana Konsolosluk randevusunu en yakın tarihe oluşturun.
-Gana Konsolosluğu’nun Euro banka hesabına konsolosluk harcı ödemesini yapın.
-Gana Konsolosluğu’na evraklarınızı teslim etmek için hazır bulunun
–Pasaportunuzun durumunu takip edin ve başvuru fişinizle pasaportunuzu teslim alın.
Gana vizesi almak isteyen başvuru sahiplerinden biometrik parmak izi verilerini beyan etmeleri talep edilmemektedir. Bu nedenle Gana vize başvurusuna şahsen katılmanız gerekmeden servis hizmeti alarak Gana vize başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Gana vize işlemlerinizi konsolosluğa şahsen gitmeden yürütmeniz mümkündür. Gana’ya yapacağınız turistik, ticari, aile ziyareti, eğitim veya çalışma vizesi başvuruları konsolosluk tarafından şahsen kabul edilebildiği gibi güvenilir ve turizm seyahat acentesinden danışmanlık hizmeti alarak başvurunuzu konsolosluğa şahsen gitmeden yapabilirsiniz. Alacağınız danışmanlık kapsamında turizm seyahat acentesinin Gana vize başvuru prosedürlerine hakim olup olmadığından emin olmanız yararınıza olacaktır. Gana Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda başvuru sahiplerini şahsen görmek isteyebilir.
Gana vizesi almak için başvuru adımları dikkatle takip edilmelidir. Gana için vize almanın iki yolu vardır.
1-Gana Konsolosluğu’na şahsen başvuru yaparak evraklarınızı teslim ederek
2-Gana vize başvuru danışmanlık hizmeti alarak alanında deneyimli bir vize acentesiyle Gana vizesi almak
Gana vizesi almak isteyen başvuru sahiplerinin izlemesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir.
-Gana vizesi için gerekli evrakları gidiş amacınıza ve seçim olduğunuz vize türüne göre hazırlayın.
-Gana vizesi almak için Gana Konsolosluğu’nun resmi web sitesi üzerinden online çevrimiçi portalı kullanarak gidiş amacınıza uygun bilgileri girin. Gana vizesi için gerekli evrakları konsolosluk sistemine yükleyin.
-Gana vize başvuru formunu doldurup yazdırın
-E posta adresinize iletilen referans numarası üzerinden Gana Konsolosluk vize randevusunu en yakın tarihe oluşturun.
-Gana Konsolosluğu’nun Euro banka hesabına konsolosluk harcı ödemesini yapın.
-Gana Konsolosluğu’na evraklarınızı teslim etmek için hazır bulunun
–Pasaportunuzun durumunu takip edin ve başvuru fişinizle pasaportunuzu teslim alın.
Gana vizesi almak için vize danışmanlık hizmeti talep etmeniz yararınıza olacaktır. Gana vize başvuru danışmanlık hizmeti almanız durumunda vize prosedürüyle ilgili bazı katılıkları kolay biçimde aşıp ihtiyacınız olan kolay Gana vizesine zahmetsiz biçimde kavuşabilirsiniz.
Gana vize işlemleri başvuru günü sonrasında ortalama 3-5 iş günü içerisinde sonuçlanır. Konsolosluk resmi tatil günleri ve randevu yoğunluğuna göre vize değerlendirme sürelerinden uzamalar yaşanabilir. Gana vize başvurularında vize işlem süresini hızlandıran Express veya VIP bulunmaktadır. Gana Konsolosluğu başvuru günü ve saatinde pasaport teslim tarihini size pasaport teslim makbuzu vererek bildirecektir. Bu nedenle Gana’ya seyahatlerinizin aksamaması adına Gana vize başvurularınızı seyahat tarihinizden en geç 20 önce yapmanızı tavsiye ederiz.
Gana vize başvurularında konsolosluk ve elçiliğin talep ettiği evrakları eksiksiz beyan etmeniz vize işlemlerinizin aksamaması adına oldukça önemlidir. Aksi taktirde vize başvuru işlemlerinizin ve seyahat planlarınızın aksayabileceğini önemle hatırlatmak isteriz.
Gana vize başvurularında konsolosluk ve elçiliğin belirlediği vize başvuru formları İngilizce olarak büyük harflerle doldurulmalı, formun eksiksiz ve doğru olarak doldurulduğundan emin olmalısınız. Gana vize başvuru formları başvuru sırasında 4 adet hazırlanmalıdır.
Gana vizeleri tek girişli (single) turistik vize, tek girişlik ticari vize, 3 aylık çoklu giriş (multiple) vizesi, 6 aylık çoklu giriş vizesi, 12 aylık çoklu giriş olarak basılır. Gana Büyükelçiliği ve Gana Başkonsolosluğu, ülkeye acil seyahat planı bulunan başvuru sahipleri için vize işlem süresini hızlandıran ek hizmetler de sunar. Gana express vize başvuru işlem ücretleri Gana vize işlem ücretinin iki katı olarak hesaplanır. Bu hizmetten yararlanan başvuru sahipleri Gana vizelerini başvuru sonrası 48 saatlik zaman diliminde teslim alabilirler. Gana’ya seyahatlerinizde seyahat tarih aralıklarınız ve planlarınız konusunda müşteri temsilcilerimizi bilgilendirmeyi unutmayınız.
Gana vize başvurularında seyahat amacınıza uygun bir başvuru yapmak yararınıza olacaktır. Gana’ya ticari amaçla seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri Gana’daki ticari partnerlerinden mail yoluyla ticari ziyaret davetiyesi almalıdır. Gana şirketinin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak hazırlanması gereken ticari davetiyenin yanısıra ilgili şirketin kuruluş belgesi, işe başlama sertifikası ve vergi tasdik belgesini başvuru dosyalarına mutlaka eklemelidirler.
Gana turistik vize başvurunuz için konsolosluğun vize başvuru kriterleri ve belirlenen evraklara uygun bir prosedür izlenmesine mutlaka dikkat edilmelidir. Bu prosedürlere hassasiyetle dikkat edilmemesi durumunda Gana turistik vize başvurunuzun reddedilme olasılığı olduğunu gözden kaçırmayınız.
Gana turistik vize başvurusunda bulunacak başvuru sahiplerinin vize başvurularını seyahat tarihlerinden en az 1 ay önce yapmaları tavsiye edilmektedir. Başvuru sonrası konsolosluğun sizden ek evrak veya mülakat talep edebilme olasılığı vardır. Planlanan seyahatinizin aksamaması adına konsolosluğun çalışma yoğunluğu, ek değerlendirme süreleri ve randevu yoğunluğunu gözetmeniz büyük önem taşımaktadır.
Gana turistik vizesi almak isteyen vatandaşlarımız Gana vize işlemlerinde Gana Konsolosluğu’nun belirlediği vize başvuru prosedürlerine uymak durumundadırlar. Gana vizesi almak için pasaportunuz ve diğer başvuru evraklarının randevu günü ve saatinde teslim edilmesi gerekmektedir. Gana turistik vizesi almak için izlenmesi gereken 5 temel basamak vardır.
-Gana vize başvuru formu
-Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
-Pasaport-eski pasaportlar (Planlanan Gana seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır)
-Sarı humma aşı kartı
-2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5cm×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)
-Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
-Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge detaylı olarak e-devlet şifresiyle alınmalıdır)
-İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
-Kimlik fotokopisi
-En az 30.000 Euro teminatlı, seyahat tarihlerini kapsayan yurtdışı seyahat sağlık sigortası
-Otel rezervasyonu
-Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu
-Ticari ve aile, akraba, arkadaş ziyaretleri için davetiye alınması gereklidir.