Fransa

Fransa Vize İşlemleri 2020

Schengen Devletler Topluluğu üyesi Fransa’ya ülkemizden her yıl binlerce kişi çeşitli amaçlarla seyahat etmektedir. Fransa, Türkiye’den vize talebinin yoğun olduğu ülkelerin başında gelmektedir.

Fransa’ya seyahat etmek isteyen bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız ile Türkiye’de resmi ikamet ve çalışma izni olan yabancı pasaport sahibi kişiler Fransa’ya kısa süreli seyahatlerinde vize uygulamasına tabidirler.

Fransa Schengen vize işlemleriyle ilgili izlenmesi gereken başvuru prosedürleri diğer Schengen ülkelerine göre kendine özgü bazı farklılıklar içerir. Türkiye’de Fransa vize başvurularında yetki alanı ayrımı olmakla birlikte tüm vize başvurularında verilecek kararlar Fransa İstanbul Başkonsolosluğu veya Fransa Ankara Büyükelçiliği’nin vize bölümleri tarafından incelenir ve vize başvurularıyla ilgili tüm inisiyatif bu iki merciye aittir.

Fransa vize başvurumu ne zaman yapmalıyım?

2020 Şubat ayı itibariyle güncellenen Schengen vize uygulamaları ve kurallarına göre Fransa vize başvurunuzu planlanan seyahat tarihinizden en az 6 ay önce yapabilirsiniz. Fransa Konsolosluğu 6 aylık zaman diliminde maksimum 90 gün kalış hakkı tanıyan turistik, ticari, aile-akraba-arkadaş ziyareti vize başvurularında başvuru günü ile seyahat tarihi arasında 15 günlük bir süre bulunmasını talep etmektedir. Bu nedenle Fransa seyahatiniz için vize başvurunuzu seyahat tarihinden en geç 1 ay önce yapmanızı tavsiye ederiz.

Fransa vize işlemlerinde yetki alanı ayrımı var mıdır?


Fransa’ya seyahat planı başvuru sahipleri ikamet ettikleri ve çalıştıkları ile göre başvurularını İstanbul, Ankara ve İzmir’deki Fransa vize başvuru merkezleri aracılığıyla yapabilirler. Marmara, Trakya ve Ege bölgesindeki illerde ikamet eden veya çalışan başvuru sahiplerinin vize başvurularını Fransa İstanbul Başkonsolosluğu değerlendirirken diğer bölgelerimizde ikamet eden başvuru sahiplerinin vize başvurularını Fransa Ankara Büyükelçiliği değerlendirmektedir.

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği yetki alanı altındaki iller:

Batı Bölgesi: Afyon, Antalya, Bartın, Bolu, Burdur, Düzce, Eskişehir, Isparta, Karabük, Zonguldak

Merkez Bölge: Adana, Aksaray, Amasya, Ankara, Çankırı, Çorum, Hatay, İçel, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sinop, Tokat, Yozgat

Doğu Bölgesi: Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Van

Yukarıda belirtilen Ankara yetki alanı altındaki illerin dışında kalan illerimizden yapılan başvurular Fransa İstanbul Başkonsolosluğu yetki alanı altındadır.

Fransa vizesi kaç günde çıkar?

Fransa Schengen vize işlemleri konsolosluğun çalışma ve randevu yoğunluğuna göre değişmekle birlikte oldukça hızlı biçimde ilerlemektedir. Fransa Schengen vize işlemleri resmi tatil günleri ve konsolosluğun ek evrak ve mülakat taleplerinden doğacak gecikmeler yaşanmadığı taktirde ortalama olarak 5-7 işgünü içerisinde sonuçlanmaktadır. Fransa vize başvurularındaki randevu yoğunluğu dikkate alınarak başvurunuzu seyahat tarihinizden en geç bir ay önce yapmanız tavsiye edilir.

Fransa VIP vize başvurusu

Fransa Konsolosluğu’nun çalışma ve randevu yoğunluğu nedeniyle vize başvurunuz sırasında ek hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Fransa’ya acil seyahat planı bulunan başvuru sahiplerinin Fransa VIP vize başvurusunda bulunmalarını tavsiye ederiz. Bu hizmetten yararlanarak vize randevunuz erken bir tarihe alınır ve vize başvurunuz 48 saat ila 72 saatlik sürelerde sonuçlanabilir. Fransa’ya acil seyahat planı bulunan yolcularımızın çağrı merkezini bilgilendirmelerini rica ederiz.

Fransa vizesi için gerekli evraklar nelerdir?

Fransa’ya seyahat planı bulunan başvuru sahipleri kendi durumlarına uygun evrakları hazırlayarak başvuru yapmalıdırlar. Aksi taktirde vize başvurunuz hakkında verilecek kararın olumsuz olabileceğini önemle hatırlatırız. Mevcut durumunuz meslek gruplarına göre çeşitli özgünlükler içerebilir. Bu tarz durumlarda durumunuza uygun evrak listesi temsilcilerimiz aracılığıyla sizlere bildirilecektir.

Fransa vize randevusu nasıl alınır?

Fransa Schengen vize başvurularında randevu prosedürü zorunludur. Fransa Konsolosluğu randevusuz herhangi bir başvuruyu kabul etmemektedir. Fransa Schengen vize başvuru formunun dikkatli ve eksiksiz bir şekilde online olarak doldurulmasının ardından randevunuz en yakın tarihe alınarak başvurunuz takvimlenir.

Fransa vizesi için parmak izi (VIS) uygulaması zorunlu mudur?

Fransa Schengen vize başvurularında parmak izi (biometrik veri ibrazı) beyanında bulunmanız zorunludur. 2016 yılından itibaren herhangi bir Schengen ülkesinden vize aldıysanız başvurunuzu şahsen gelmeden akredite turizm seyahat acenteleri aracılığıyla Fransa vize başvuru merkezlerine yapabilirsiniz.

2016 yılından önce Schengen vizesi alan başvuru sahiplerinin 2020 yılı Fransa Schengen vize başvuru düzenlemelerine göre yeniden parmak izi beyanında bulunmak zorundadırlar.

Fransa vize mülakatı hakkında

Fransa Schengen vize başvurunuzun ardından konsolosluk sizden ek evrak veya mülakat talebinde bulunabilir. Mülakat talebi gelmesi durumunda konsolosluktan alınan randevu sonrası mülakata şahsen gitmeniz gerekecektir. Bu gibi durumlarda konsolosluk görevlileri sizlere çalışma durumunuz, seyahat planınız ve daha önce varsa eğer Schengen vize reddinizle ilgili kapsamlı sorular yöneltebilir. Fransa vize mülakatına gitmeden önce başvuru dosyanıza hâkim olmanızı önemle tavsiye ederiz.

Fransa vize ücretleri hakkında

2020 Fransa vize işlem ücretlerinde yeni düzenlemelere gidilmiştir. Fransa vize ücreti, VIP vize işlem süreci ve diğer detaylar konusunda geniş bilgiye çağrı merkezimizi arayarak ulaşabilirsiniz. Temsilcilerimiz sizlere e-posta yoluyla bilgilendirme yaparak Fransa vize başvurunuz için gerekli evrakların listesini ve ücret bilgisini ileteceklerdir.

 

 

 

 

Schengen ülkesi Fransa’ya turistik amaçla seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri gidiş amaçlarına uygun olarak vize başvuru evraklarını beyan etmelidirler.

Fransa Turistik Schengen Vize Başvuru Evrakları

  • Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı hazırlanmalıdır)
  • Pasaport (Planlanan Fransa seyahati sonrası en az 3 ay geçerli)
  • 2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)
  • Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge e-devlet şifresiyle detaylı olarak alınmalıdır )
  • İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Kimlik fotokopisi

Mesleki Duruma Göre Ek Evraklar

Şirket Sahipleri

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 7.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)

Çalışanlar

  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)

Devlet Memurları

  • Çalışma ve Görev belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış belge ıslak imza, mühür veya e imzalı olmalıdır)
  • Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  • Maaş bordrosu (Son 3 aylık, mühürlü, kaşeli veya ıslak imzalı)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Öğrenciler

  • Öğrenci belgesi (Güncel, orijinal veya e devlet şifresiyle, İngilizce olarak alınmalıdır)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı belgenin aslı)

Ev Hanımları

  • Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizceolarak yazılmış,sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)
  • Varsa Banka hesap özeti (Son 3 aylık en az 7000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  • Barkodlu hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle detaylı olarak temin edebilirsiniz)
  • Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenen tüm belgeler

Emekliler

  • Şahsi dilekçe(Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Emekli maaşının yattığını gösteren son 3 aylık banka hesap özetiniz en az 7.000 TL bakiyeli olmalıdır. Belge kaşe, ıslak imza olarak alınıp banka imza sirküleri fotokopisi ile sunulmalıdır)

Çiftçiler

  • Şahsi dilekçe(Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Çiftçilik belgesi (Ziraat Odası’ndan alınmış kaşeli ve ıslak imzalı çiftçilik belgesi)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 7.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Schengen ülkesi Fransa’ya ticari amaçla seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri gidiş amaçlarına uygun olarak vize başvuru evraklarını beyan etmelidirler.

Fransa Ticari Vize Başvuru Evrakları

  • Fransa’dan mail yoluyla gelen ticari davetiye (Davetiye Fransız şirketinin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak hazırlanmalıdır)
  • Pasaport-eski pasaportlar (Planlanan Fransa seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalıdır)
  • 2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge detaylı olarak e-devlet şifresiyle detaylı olarak alınmalıdır)
  • İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Kimlik fotokopisi

Mesleki Duruma Göre  Evraklar

Şirket Sahipleri

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe, Fransızca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şirket Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 7.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)

Özel Şirket Çalışanları

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe, Fransızca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü(e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şirket Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 7.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)

 

Schengen ülkesi Fransa’ya aile, akraba, arkadaş ziyareti amacıyla seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri gidiş amaçlarına uygun olarak vize başvuru evraklarını beyan etmelidirler.

Fransa Aile-Arkadaş-Akraba Vize Başvuru Evrakları

  • Fransa’daki ilgili belediyen alınmış orijinal davetiye
  • Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben Türkçe, İngilizce, Fransa olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Pasaport-eski pasaportlar (Planlanan Fransa seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalıdır)
  • 2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)
  • Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge detaylı olarak e-devlet şifresiyle alınmalıdır)
  • İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Kimlik fotokopisi

Mesleki Duruma Göre Evraklar

Şirket Sahipleri

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe, Fransızca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 7.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)

Özel Şirket Çalışanları

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe, Fransızca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü(e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)

Devlet Memurları

  • Çalışma ve Görev belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış belge ıslak imza, mühür veya e imzalı olmalıdır)
  • Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı olarak hazırlanması gereken belgeyi e imzalı olarak da temin edebilirsiniz. İzin yazısında seyahat tarih aralıkları mutlaka belirtilmelidir)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, mühürlü, ıslak imzalı veya e-imzalı)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 7.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Emekliler

  • Şahsi dilekçe(Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Emekli maaşının yattığını gösteren son 3 aylık banka hesap özetiniz en az 7.000 TL bakiyeli olmalıdır. Belge kaşe, ıslak imza olarak alınıp banka imza sirküleri fotokopisi ile sunulmalıdır)

Çiftçiler

  • Şahsi dilekçe(Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Çiftçilik belgesi (Ziraat Odası’ndan alınmış kaşeli ve ıslak imzalı çiftçilik belgesi)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 7.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Öğrenciler

  • Öğrenci belgesi (Güncel, orijinal veya e devlet şifresiyle e devlet şifresiyle alınmalıdır)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı belgenin aslı)

Ev Hanımları

  • Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce, Fransızca veya Türkçe olarak yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı belge)
  • Varsa banka hesap özeti (Son 3 aylık en az 7000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  • Barkodlu hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle detaylı olarak temin edebilirsiniz)

 

Çalışmayanlar için Fransa vizesi

Fransa Schengen vize başvurusunda bulunmak isteyen ancak çalışmayan başvuru sahiplerinin seyahat planlarının aksamaması ve Fransa vizesi alabilmeleri için vize uyum koşullarını yakalamaları büyük önem taşır.

Fransa Konsolosluğu ve Fransa Büyükelçiliği çalışmayan kişilerin vize başvuruları sırasında mevcut durumlarına uygun evrakları beyan etmelerini ister. Güçlü ve iç tutarlılığı olan bir başvuru dosyası hazırlamak bu gibi durumlarda vize onayı almanızı sağlayabilir.

Çalışmayanların Fransa vize başvuruları sırasında nelere dikkat edilmelidir?

Çalışmayan veya düzenli gelirini ispat edemeyen kişilerin vize başvuruları sırasında düştükleri en temel yanılgı sadece yüksek bakiyeli banka hesap özetleri ile vize alabileceklerini düşünmelidir. Yüksek bakiyeli TL, Euro veya USD banka hesap özetlerinizi tek başına sunmanız Fransa vize başvurunuzun mutlak anlamda olumlu sonuçlanacağı anlamına gelmez. Fransa konsolosluğu çalışmayan kişilerin vize başvurularını değerlendirirken başvuru sahiplerini Türkiye’ye bağlayan koşulları görmek istemektedir. Aksi taktirde vize başvurunuzun reddedilmesi ihtimal dahilindedir.

Fransa vizesi alacak Çalışmayanlar hangi evrakları sunmalıdır?

6 ayda maksimum 90 gün kalış hakkı tanıyan kısa süreli Fransa C tipi Schengen vize başvurusunda bulunmak isteyen çalışmayanlar bu başvuruları sırasında mutlaka sponsor göstermelidirler. Örneğin Fransa’ya turistik, kültürel, aile ziyareti, fuar katılımı veya ticari amaçlarla seyahat etmek istiyorsunuz ve herhangi bir yere bağlı çalışmıyorsunuz. Bu gibi durumlarda başvuru sahipleri birinci dereceden yakınlarınızı (öncelikli olarak anne, baba, eş) sponsor göstermelerini tavsiye ederiz. Kardeş, amca, dayı, teyze, hala ve diğer yakınlarınız konsolosluklar tarafından birinci dereceden yakın statüsünde değerlendirilmemektedir.

Birinci dereceden yakınınızın mesleki durumuna göre (sigortalı çalışan, emekli, şirket sahibi-ortağı, memur, çiftçi) sponsor evraklarını sunmaları vize onayı almanız açısından faydalı olacaktır.

Başvurunuz sırasında size garantör olacak birinci dereceden yakınınızın beyan etmesi gereken evraklar Fransa sayfamızda detaylı olarak belirtilmiştir.

Çalışmayan kişilerin Fransa Schengen vize başvurularında dikkat edilmesi gerekenleri aşağıda maddeler halinde sıralıyoruz.

  • Fransa vize başvurunuz sırasında şahsi banka hesap özetlerinizi detaylı olarak sunmanız yararınıza olacaktır. Varsa bakiyeli Euro veya USD hesap özetlerinizi de almanız faydanıza olacaktır.
  • Belli bir çalışma ve seyahat geçmişi olan başvuru sahipleri barkodlu hizmet dökümlerini e-devlet şifreleriyle alıp mevcut birikimlerinin çalışma yoluyla olduğunu ispat etmeliler.
  • Çalışmayanların Fransa Schengen vize başvurularında şahsi dilekçe ve sponsor dilekçesinin içeriği önem taşır. Türkçe, İngilizce veya Fransızca olarak kaleme alabileceğiniz bu dilekçelerde yaşamınızı nasıl sürdürdüğünüzü ve günlük geçiminizi nasıl sağladığınızı mutlaka detaylı olarak anlatın.
  • Fransa vize başvurunuz sırasında eğer varsa üzerinize olan tapu ve araç ruhsat fotokopilerinizi sunun. İşsizlik maaşı alıyorsanız veya herhangi bir taşınmazınız üzerinden kira geliriniz varsa bu gelirleri özellikle belgeleyin. Kira gelirleriniz şahsi banka hesabınıza düzenli olarak yatırılıyorsa kira sözleşmesiyle beraber bu durumu özellikle ispat edin. Aynı şekilde birikim hesabınız üzerinizden faiz geliri sağlıyorsanız banka hesap dökümlerinizi bu gelirleri belgeleyecek şekilde alın.
  • Mevcut pasaportunuz veya varsa eski pasaportunuzdaki Schengen vize görsellerinizi konsolosluğun dikkatine mutlaka sunun. Seyahat geçmişinizi beyan etmek size büyük yarar sağlayacaktır.
  • Fransa turistik vize başvurularında 7 günü aşmayan kalışlar talep etmeye özen gösterin ve sunduğunuz otel rezervasyonlarını konfirmeli bir şekilde gerçekleştirin. Fransa’ya aile-arkadaş-akraba ziyareti amacıyla seyahat etmek istiyorsanız gidiş amacınıza uygun bir başvuru yapın. 3 aya kadar kalışlar talep etmek için mutlaka Fransa belediye orijinal davetiye isteyin.
  • Herhangi bir yükseköğrenim kurumundan mezun olduysanız diploma fotokopinizi dosyanıza eklemeyi unutmayın. Çalışma hayatına ara verip yüksek lisans, doktora veya master gibi üniversite programlarına devam ediyorsanız e-devlet şifrenizle bu durumunuzu Fransa vize başvurunuz sırasında mutlaka belgeleyin.
  • Eğer freelance olarak herhangi bir şirkete danışmanlık veriyorsanız ve resmi olarak bağlı çalışmıyorsanız lütfen müşteri temsilcilerimizi bilgilendiriniz. Mevcut durumunuza uygun bir başvuru yapmak için gerekli olan yönlendirmeler tarafınıza detaylı olarak yapılıp çözüm önerileri sıralanacaktır.

Fransız Polinezyası Vize İşlemleri

Bu yazımızda vize danışmanlığı alanında diğer Schengen ülkelerine göre sınırlı sayıda başvuru deneyimi ve talebiyle karşılaşılan Fransız Polinezyası vize işlemlerinin detaylarını ele alacağız.

Öncelikle belirtmek gerekir ki Fransız Polinezyası vizesi ya da başka bir deyişle Fransa Adaları ve Deniz Aşırı Bölgeler Vizesi Schengen vizesi değildir. Bu nedenle pasaportunuzda eğer geçerli Schengen vizeniz varsa Fransa’nın deniz aşırı ülkelerine seyahat etmeniz mümkün olmayacağı gibi Fransız Polinezyası vizesi ile de Schengen alanındaki 26 ülkeye seyahat etme hakkına sahip değilsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bordo (umuma mahsus) pasaport sahipleri Fransız Polinezyası bölgesine seyahatlerinde vizeye tabidirler. Yeşil, hizmet ve diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarımız ise Fransız Polinezyası bölgesine seyahatlerinde 6 ayda 90 günlük kalışlar için vizeden muaftırlar.

 

Fransız Polinezyası vizesi hangi bölgeleri kapsar?

Öncelikle Fransa’ya ve hatta dünyanın herhangi bir yerine en uzak olan bölgelerden biri olan bu bölgeyi tanıyalım.

Fransız Polinezyası, Polinezya ada öbeğinde, Büyük Okyanus'ta bulunan ve Fransa'ya bağlı bir Fransa Denizaşırı Bölgeler Topluluğu üyesi bölgedir. Adanın başkenti Papeete, hem doğanın güzelliği hem de ilginç yerleri olan eşsiz bir yer olarak çoğu gezginin ilgisini çekmektedir.

Tahiti, Moorea Adası ve Bora Bora bölgeleri Fransız Polinezyası seyahatlerinde en çok turistik çeken yerlerdir.

Fransa Devleti’nin denizaşırı ülkeler için yürürlüğe koymuş olduğu mevzuatlarla yönetilen bölgelerden biri olması nedeniyle Fransa’ya bağlı diğer ülkeler gibi bu ülkeye seyahatler için alınacak olan vize de Fransız diplomatik makamlarından alınmak zorundadır.

DOM/ROM, POM ve COM bölgeleri olarak adlandırılan Fransa deniz aşırı bölgeleri ve yönetimlerinin kapsamı şöyledir:

Fransa DOM/ROM Bölgesi:  Martinique, Guadeloupe, Saint-Barthélemy, Saint-Martin, Réunion ve Guyane.

Fransa POM Bölgesi: Yeni Kaledonya ve Fransız Polinezyası

Fransa COM Bölgesi kapsamı: Fransız Polinezyası, Fransız Güney ve Antarktika Toprakları, Yeni Kaledonya, Futuna ve Wallis, Mayotte, Saint-Pierre-et-Miquelon

 

Fransız Polinezyası’na kimler gider?

Deniz aşırı bölgeler olmaları ve uzun yolculuk süreleri nedeniyle Fransız Polinezyası’na seyahat etmek diğer Avrupa ülkelerine yapılan seyahatlere göre maliyetlidir. Bu nedenle Türkiye’den Fransız Polinezyası’na yapılan seyahatler genelde Avustralya ve Yeni Zelanda’yı da kapsayan turistik gezi planlarına dahil edilmiştir.

Fransız Polinezyası’na seyahat planı bulunan başvuru sahipleri genelde önemli bir seyahat geçmişine ve ekonomik gelir düzeyi yüksek kişilerden oluşur diyebiliriz.

 

Fransız Polinezyası vizesi için gerekli evraklar nelerdir?

Fransız Polinezyası vize başvurunuz sırasında sunmanız gereken evraklar Schengen vize başvurularında sunulan evraklardan farklı değildir. Fransız Polinezyası vize başvurunuz sırasında mevcut çalışma ve düzenli gelir durumunuza uygun evraklarınızı beyan etmeniz gerekir.

Fransız Polinezyası’na turistik ve ticari amaçlı gerçekleştirilmesi planlanan seyahatleriniz için gerekli olan evrakların bilgisine web sitemizdeki Fransız Polinezyası sayfasından ulaşabilirsiniz.

Fransız Polinezyası vize başvurumu nasıl yapabilirim?

Türkiye’den yapılan Fransız Polinezyası vize başvurularını Fransa İstanbul Başkonsolosluğu ve Fransa Ankara Büyükelçiliği değerlendirmektedir. Başvurunuzla ilgili verilecek kararlar bu iki merciye aittir. Fransız Polinezyası vize başvurunuzu Fransa Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği vize başvuru merkezleri aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Fransız Polinezyası vize başvurularında Schengen vize başvurularında verdiğiniz parmak izi (VIS) geçerli değildir ve başvuru sahipleri randevu günü ve saatinde şahsen gelmek durumundadırlar.

Fransız Polinezyası vizesi kaç günde çıkar?

Fransız Polinezyası vize başvuruları randevu günü sonrasında ortalama olarak 7-10 işgünü içerisinde sonuçlanmaktadır. Konsolosluğun çalışma ve randevu yoğunluğuna göre bu işlem süresi daha da uzayabilir veya kısabilir. Bu nedenle Fransız Polinezyası vize başvurularınızı seyahatinizden en geç 1 ay önce yapmanızı tavsiye ederiz.

Fransız Polinezyası vize başvurularında dikkat edilmesi gerekenler

- Fransız Polinezyası turistik vize başvurularında otel rezervasyonlarınızın konfirmeli olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Konfirmeli olmayan otel rezervasyonaları vize reddine yol açabilir.

- Fransız Polinezyası seyahat planınız birden çok ülkeyi kapsıyorsa ara uçuş veya geçişlerinizi mutlaka sunun. Yazacağınız şahsi dilekçe ile seyahat planınızın detaylarını açıklayın.

-Fransız Polinezyası bölgesinde gideceğiniz adalara göre vize işlem ücretleri değişiklik gösterir. Bu nedenle seyahat planınızın bulunduğu bölgeler konusunda temsilcilerimizi bilgilendirin.

-Fransız Polinezyası seyahatlerinin yüksek maliyeti nedeniyle sunacağınız banka hesap özetlerinin bakiyeli olmasına dikkat edin. Varsa Euro veya USD hesap özetlerinizi sunun.

--Fransız Polinezyası’na seyahat amacınıza uygun bir başvuru prosedürü izleyin. Özellikle tekne taşımacılığı ve gemiye çıkış amacıyla bu bölgelere seyahat planı bulunan başvuru sahiplerinin gidiş amaçlarına uygun evraklar ibraz etmeleri gerektiğini önemle hatırlatırız.

 

Fransız Polinezyası Turistik, Ticari, Aile Ziyareti Vize Başvuru Evrakları

  • Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı hazırlanmalıdır)
  • Fransız Polinezyası’na ticari amaçlı gidecek olan başvuru sahipleri ticari davet mektuplarını davet eden şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak alabilirler. Davet yazısının mail yoluyla gelmesi yeterli olacaktır.
  • Fransız Polinezyası’na aile, arkadaş, akraba ziyareti amaçlı gidecek olan başvuru sahipleri davet mektuplarını belediye onaylı ve orijinal olarak temin etmek durumundadırlar.
  • Pasaport (Planlanan seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  • 2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)
  • Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge e-devlet şifresiyle detaylı olarak alınmalıdır )
  • İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Kimlik fotokopisi

Mesleki Duruma Göre Ek Evraklar

Şirket Sahipleri

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 7.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)
  • Ticari vize başvurularında Türkiye’deki şirketin banka hesap özeti sunulmalıdır

Çalışanlar

  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)
    Ticari vize başvurularında Türkiye’deki şirketin banka hesap özeti sunulmalıdır

Devlet Memurları

  • Çalışma ve Görev belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış belge ıslak imza, mühür veya e imzalı olmalıdır)
  • Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  • Maaş bordrosu (Son 3 aylık, mühürlü, kaşeli veya ıslak imzalı)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Emekliler

  • Şahsi dilekçe(Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Emekli maaşının yattığını gösteren son 3 aylık banka hesap özetiniz en az 7.000 TL bakiyeli olmalıdır. Belge kaşe, ıslak imza olarak alınıp banka imza sirküleri fotokopisi ile sunulmalıdır)

Öğrenciler

  • Öğrenci belgesi (Güncel, orijinal veya e devlet şifresiyle, İngilizce olarak alınmalıdır)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı belgenin aslı)

Ev Hanımları

  • Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak yazılmış,sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)
  • Varsa Banka hesap özeti (Son 3 aylık en az 7000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  • Barkodlu hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle detaylı olarak temin edebilirsiniz)
  • Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenen tüm belgeler

 

Praxis Visa Solutions


İSTANBUL

  • +90(212) 291 00 01

  • info@pvs.com.tr

ANKARA

  • +90(850) 241 06 95

  • info@pvs.com.tr