Cezayir’e seyahat etmek isteyen umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri vize uygulamasına tabidirler. Diplomatik (kırmızı), hizmet (gri) ve hususi (yeşil) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise Cezayir’e seyahatlerinde en fazla 90 güne kadar kalışlar için vizeden muaftır.
2020 yılı itibariyle bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Cezayir’e seyahatlerinde kapı vizesi uygulaması bulunmamaktadır. İnternet ortamı veya sosyal medyada yer alan kapı vizesi iddiaları şu an için geçerli değildir.
Cezayir’e seyahat planı bulunan bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız başvurularını Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu veya Cezayir Ankara Büyükelçiliği üzerinden gerçekleştirebilirler. İki kentimiz dışında herhangi bir şehrimizden Cezayir vize işlemleri yürütülmemektedir. Konsolosluk veya elçilikten yapılan vize başvurularında herhangi bir randevu alınması gerekmez. Cezayir vize işlemlerinizi sizin adınıza yürütmek için güvenilir bir vize şirketinden danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ederiz.
Cezayir turistik vize başvurularında dikkat edilmesi gereken kritik noktaları ve başvuru kategorisine göre ibraz edilmesi gereken belgelerin listesini aşağıda detaylı olarak dikkatinize sunmak isteriz.
Pasaport: 10 yıl içerisinde çıkartılmış, vize basım işlem yapılabilmesi için karşılıklı en az iki boş sayfası ve 6 ay geçerliliği olmalıdır.
Cezayir vize başvuru formu (Cezayir vize başvuru formunuz dikkatli ve eksiksiz olarak doldurulmuş, ıslak imzalı olmalıdır. İngilizce olarak doldurulması ve 2 nüsha olarak hazırlanması gereken formda seyahat amacı, talep edilen giriş sayısı ve ülkeye giriş tarihleri eksiksiz şekilde belirtilmelidir)
Cezayir vize başvuru formu için tıklayınız
2 adet biometrik yeni çekilmiş fotoğraf – ( 3.5 x 4.5 cm ölçülerinde beyaz fon üzerine)
Dilekçe (Cezayir Konsolosluğu’na hitaben İngilizce olarak yazılacak vize talep dilekçesinde gidecek olan kişinin seyahat amacı ve seyahat tarihleri net bir şekilde yer almalıdır.)
Davetiye (Cezayir'deki turizm acentesinden satın alınmış tur sözleşmesi sunulmalıdır. Tur sözleşmesinde yer alan otel konfirmasyonu otelin antetli kâğıdına kaşeli ve imzalı olarak hazırlanmalıdır. Bu belgede başvuru sahibinin bilgileri mutlaka yazmalıdır. İnternet üzerinden yapılan (booking veya airbnb) otel rezervasyonları Cezayir başvurusu sırasında kabul edilmemektedir.)
Pasaport (Cezayir seyahati dönüşü sonrası en az 6 ay geçerliliği olan ve pasaportun karşılıklı en az 2 boş sayfası bulunmalıdır.
İngilizce Vize Talep Dilekçesi (Şirketin antetli kağıdına Cezayir Konsolosluğu’na hitaben İngilizce yazılmış, kaşeli, ıslak imzalı vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir. Dilekçede, vize başvuru sahibinin meslek ve görev-maaş bilgileri, Cezayir'e gerçekleştirilecek seyahatin tarih aralıkları ve seyahatin masraflarının kim tarafından karşılanacağı net biçimde beyan edilmelidir.
Ticari Davetiye - Cezayir'de davet eden firmadan e mail yoluyla gelecek olan ticari davetiyenin Cezayir şirketinin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak hazırlanması gerekir. Cezayir Belediye onayı bulunmayan davetiyeler Cezayir Konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir. Vize başvurunuz sırasında belediye onayı bulunmaması nedeniyle başvurunuz kabul edilmeyebilir ve pasaportunuz işleme alınmayabilir.
2 adet biometrik fotoğraf - Cezayir vize başvuru işlemlerinde kullanılacak fotoğrafların; 2 adet, 3.5 x 4.5 cm ölçülerinde olması gerekmektedir.
Şirketin imza sirküleri (Cezayir ticari vize başvurusunda bulunan kişi şirket sahibi veya ortağı ise şirketin imza sirküleri yeterli olur. Ancak şirket çalışanı başvuru yapıyorsa Türkiye’deki şirketle başvuru sahibi arasında yapılmış iş sözleşmesi olmalıdır. Cezayir vize başvuru prosedürleri gereğince iş sözleşmesi istenmektedir.
SGK işe giriş bildirgesi (Kişi şirketin resmi çalışanı ise bu belge beyan edilmelidir)
Cezayir’e turistik, ticari veya aile ziyareti amacıyla seyahat etmek isteyen ve Cezayir Belediye onaylı davetiye temin edemeyen başvuru sahipleri için diğer bir seçenek ise az evrakla Cezayir vize başvurusu yapmaktır. Cezayir vize başvuru prosedürleri ve şartlarını sağlayamayan başvuru sahiplerinin temsilcilerimizi bilgilendirmeleri gerekmektedir.
Cezayir vize işlemleri genelde 5-7 iş günü içerisinde sonuçlanır. Konsolosluğun çalışma ve işyükü yoğunluğuna göre bu işlem süresi daha da kısalabilir. Cezayir Konsolosluğu başvuru sahiplerinden başvuru sonrası ek evrak veya evraklar talep edebilmektedir. Cezayir vize başvurunuzu ek evrak talepleri ve ek değerlendirme sürelerini göz önünde bulundurarak yapmanızı tavsiye ederiz. Cezayir vize başvurularında vize başlangıç tarihleri başvurunun onaylandığı gün konsolosluk birimi tarafından başlatılmaktadır. Bu nedenle seyahat planlarınızı yaparken bu durumu dikkate almanızı önemle belirtmek isteriz.
Cezayir Vize Başvuru Formu
İndirmek için tıklayın: Cezayir Vize Başvuru Formu