Çek Cumhuriyeti Ticari Vizesi

Çek Cumhuriyeti Ticari Vizesi Nasıl Alınır?

Çek Cumhuriyeti Ticari Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çek Cumhuriyeti Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Çek Cumhuriyeti Ticari Vizesi Almak Zor Mu?

Çek Cumhuriyeti Ticari Vize Ücreti Ne Kadar?

Çek Cumhuriyeti’ne kısa süreli iş görüşmesi, toplantı veya fuar ziyareti amacıyla seyahat etmek isteyen başvuru sahiplerinin alması gereken vize Çek Cumhuriyeti ticari vizesi dir. Schengen üye ülkelerde 6 aylık zaman diliminde maksimum 90 gün kalış hakkı tanıyan C tipi Çek Cumhuriyeti ticari vize başvuruları hakkında verilecek kararlar Çek Cumhuriyeti Konsoloslukları ve Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin inisiyatifi altındadır.

Çek Cumhuriyeti için Ticari Vize Nasıl Alınır?

Çek Cumhuriyeti ticari vize almak isteyen vatandaşlarımız Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’nun belirlediği vize başvuru prosedürlerine uymak durumundadırlar. Çek Cumhuriyeti ticari vizesi almak için pasaportunuz ve diğer başvuru evraklarının Çek Cumhuriyeti vize başvuru merkezine randevu günü ve saatinde teslim edilmesi gerekmektedir. Çek Cumhuriyeti ticari vizesi almak için izlenmesi gereken 5 temel basamak vardır.

1- Çek Cumhuriyeti vize başvuru kategorinizi belirleyin!

Çek Cumhuriyeti vize başvurusunda bulunmadan önce ticari ziyarete uygun olarak vize kategorinizi isabetli biçimde belirlemek ilk önemli aşamadır. Seyahat amacınıza uygun vize kategorinizi belirlemeniz Çek Cumhuriyeti vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasında büyük fayda sağlar.

2- Çek Cumhuriyeti ticari vize başvuru evraklarınızı hazırlayın!

Çek Cumhuriyeti ticari vize başvurusu için atılması gereken ikinci adım Çek Cumhuriyeti vize başvuru evraklarının seçmiş olduğunuz vize türüne ve gidiş amacınıza uygun olarak eksiksiz biçimde hazırlanmasıdır. Çek Cumhuriyeti vize başvurusu için konsolosluğa sunulacak evraklar okunur ve anlaşılır olmalıdır. Çek Cumhuriyeti’ne ziyaret edeceğiniz şirketten ticari davet yazısını talep edin.

3- Çek Cumhuriyeti vize başvuru formunu doldurun

Çek Cumhuriyeti vize başvuru formunun eksiksiz biçimde online ortamda doldurulması kritik önemdedir. İngilizce doldurulması gereken Çek Cumhuriyeti vize başvuru formunda kişisel bilgilerin güncel durumunuzun yer alması önemlidir. Çek Cumhuriyeti ticari davetiyesi üzerinde davet eden şirkete ait bilgilerin eksiksiz yazılmasına önem verin.

4- Çek Cumhuriyeti vize randevunuzu alın

Çek Cumhuriyeti vize başvuru evraklarınızın konsolosluğa teslim edilmesi için randevu prosedürünü takip etmek zorunludur. Fransa online vize başvuru formunu doldurarak biometrik parmak izi verilerinizi beyan etmek için en yakın gün ve tarihe vize randevunuzu oluşturmanız gerekmektedir.

5- Çek Cumhuriyeti vize başvurunuzu yapın

Çek Cumhuriyeti vize başvuru merkezine belirlenen tarih ve saatte vize başvuru evraklarınızı sunmak için gitmeniz gerekmektedir. Çek Cumhuriyeti vize randevu saatinizden 15 dakika önce başvuru için hazır bulunmanızı tavsiye ederiz. Çek Cumhuriyeti vize başvurunuzun ardından pasaportunuz ve diğer evraklarınız konsolosluk tarafından değerlendirilecek ve pasaportunuzu teslim almaya gitmeniz gerekecektir.

Çek Cumhuriyeti Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Çek Cumhuriyeti ticari vize başvurusunda bulunmak için öncelikle Çek Cumhuriyeti’ndeki iş ortağınız veya ticari partnerinizden davet yazısı veya ticari davetiye alınması gerekmektedir. Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu ve Büyükelçiliği, Çek Cumhuriyeti’ne ticari amaçlı yapacağınız Schengen vize başvurularında davet eden Çek şirketi tarafından ilgili polis departmanından alınmış resmi davetiye istemektedir.

Vize başvurunuz sırasında bu davetiyenin ORJİNALİ ve aynı zamanda fotokopisi (POZVÁNÍ) beyan edilmelidir. Davetiyenin yanısıra başvuru sahiplerinin mevcut mesleki ve çalışma durumlarına uygun evraklarını başvuru dosyasına eklemeyi unutmamaları önem arz etmektedir.

Çek Cumhuriyeti ticari vize başvuru prosedürlerine göre davet yazısının ıslak imzalı olarak tarafınıza ulaştırılması ve aynı zamanda fotokopisi başvuru dosyasında bulunmalıdır. Çek Cumhuriyeti ticari davetiyesinin içeriğinde başvuru sahibinin pasaport bilgileri, ülkeye hangi tarihlerde ve ne amaçla geleceği belirtilmelidir. Çek Cumhuriyeti’nden gelecek davet yazısının yanısıra başvuru sahibinin mevcut çalışma durumuna göre evrakların başvuru dosyasında bulunması gerekmektedir. Benzer şekilde Çek Cumhuriyeti’ne fuar ziyareti ve katılımı amacıyla seyahat etmek isteyen başvuru sahiplerinin fuar katılım belgelerini ve giriş kartlarını barkodlu olarak temin etmeleri önem taşımaktadır.

Çek Cumhuriyeti Ticari Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çek Cumhuriyeti’ne ticari amaçlı seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri Çek Cumhuriyeti ticari vize başvuru evraklarını gidiş amaçlarına ve mesleki durumlarında göre ibraz etmek durumundadırlar. Çek Cumhuriyeti ticari vize başvuru evrakları kişinin çalışma ve düzenli gelir durumuna göre farklılıklar göstermektedir. Mevcut çalışma durumunuz aşağıda belirtilenlerden farklılık içeriyorsa müşteri temsilcilerimizi bilgilendirmeyi unutmayınız.

Aşağıda sizler için temel bazı başlıklar altında temin edilmesi gereken evrakların listesini detaylı ve Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’nun belirlediği çerçeveye göre dikkatinize sunuyoruz.

Çek Cumhuriyeti Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Çek Cumhuriyeti’nden Polis departmanından alınan resmi davetiye: Davetiyenin orjinali ve aynı zamanda fotokopisi (POZVÁNÍ) (davetiyenin mutlaka orijinali sunulmalıdır, davetiyede yer alan doğum tarihi, pasaport numarası, iş ve ev adresi gibi bilgiler muhakkak doğru yazılmış olmalıdır).

Pasaport-eski pasaportlar (Planlanan Çek Cumhuriyeti seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır)

2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5cm×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge detaylı olarak e-devlet şifresiyle alınmalıdır)

İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)

Kimlik fotokopisi

Mesleki Duruma Göre Evraklar

Şirket Sahipleri İçin Çek Cumhuriyeti Ticari Vize Başvuru Evrakları
  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şirket Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 30.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)
Özel Şirket Çalışanları – Sigortalı Çalışanlar
  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şirket Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 30.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)
Çek Cumhuriyeti ticari vizesi almak zor mu?

Çek Cumhuriyeti ticari vizesi almak isteyen ve vize danışmanlık hizmeti talep etmek için şirketimize ulaşan pek çok kişi tarafından en çok sorulan bu sorudan biri budur.

 “En Kolay Vize Veren Ülkeler” yazımızda listemize aldığımız Çek Cumhuriyeti’ne vize almak isteyen başvuru sahipleri Çek Cumhuriyeti ticari vizesi almanın zor olduğundan yakınır. Ancak Çek Cumhuriyeti vize başvurunuzu gidiş amacınıza uygun yapıp mevcut çalışma ve düzenli gelir durumunuzu saydam biçimde sunmanız durumunda genel olarak vize alabilirsiniz. Çek Cumhuriyeti ticari vize başvurularında davetiyeli bir başvuru süreci izleyerek ilk defa vize almış olsanız dahi pasaportunuza 6 aylık zaman diliminde 90 gün kalış hakkı tanıyan çok girişli bir vize basımıyla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle Çek Cumhuriyeti ticari vize başvurusu sonrasında pasaportunuzu elinize aldığınızda vize sürenizin uzunluğuna şaşırmayınız.

Çek Cumhuriyeti Ticari Vize Ücreti Ne Kadar?

 2024 Çek Cumhuriyeti vizesi ücreti ne kadar?

Çek Cumhuriyeti ticari vize ücretleri konsolosluk vize harçları, başvuru merkezi koordinasyon ücretleri ve eğer herhangi bir vize acentesinden vize danışmanlığı alınıyorsa danışmanlık hizmet bedelinden oluşmaktadır. Çek Cumhuriyeti ticari vize başvurularında tercihe bağlı olarak ek hizmetlerden yararlanmak isteyen başvuru sahipleri farklı hizmetler için farklı tutarlar ödemek durumundadırlar.

2024 yılı itibariyle Çek Cumhuriyeti ticari vize konsolosluk harcı 80 Euro olup Çek Cumhuriyeti vize başvuru merkezi koordinasyon ücreti 20 Euro’dur.

Çek Cumhuriyeti vize başvuru merkezi VFS Global servis bedeli ödemeleri TL cinsinden yapılmaktadır. Döviz kurundaki dalgalanmaya bağlı olarak servis ücretlerinde farklılıklar yaşanmaktadır.

Çek Cumhuriyeti ticari vize ücretlerinin tablosu aşağıdaki gibidir. Belirttiğimiz tutarlar acente hizmet bedellerini kapsamamakta, yalnızca Çek Cumhuriyeti konsolosluk harç ve başvuru merkezi servis bedellerini içermektedir.

 

Çek Cumhuriyeti Ticari Vize Başvuru Ücreti: 100 €

Çek Cumhuriyeti Fuar Ziyareti Vize Ücreti: 100 €

 

Çek Cumhuriyeti Vizesi hakkında her şeyi bize sorun!

Sorgunuzla eşleşen soru yok veya bunları okuma izniniz yok.