Çalışmayanlar İçin Malta Vizesi

Çalışmayanlar Malta Vizesi Nasıl Alır?

Malta Schengen vize başvurusunda bulunmak isteyen ancak çalışmayan başvuru sahiplerinin seyahat planlarının aksamaması ve çalışmayanlar için Malta vizesi alabilmeleri için vize uyum koşullarını yakalamaları büyük önem taşır.

Malta Konsolosluğu çalışmayan kişilerin vize başvuruları sırasında mevcut durumlarına uygun evrakları beyan etmelerini ister. Güçlü ve iç tutarlılığı olan bir başvuru dosyası hazırlamak bu gibi durumlarda vize onayı almanızı sağlayabilir.

Çalışmayanlar Malta vizesi nasıl alabilir?

Çalışmayan veya düzenli gelirini ispat edemeyen kişilerin vize başvuruları sırasında düştükleri en temel yanılgı sadece yüksek bakiyeli banka hesap özetleri ile Malta vizesi alabileceklerini düşünmelidir. Yüksek bakiyeli TL, Euro veya USD banka hesap özetlerinizi tek başına sunmanız Malta vize başvurunuzun mutlak anlamda olumlu sonuçlanacağı anlamına gelmez. Malta Konsolosluğu çalışmayan kişilerin vize başvurularını değerlendirirken başvuru sahiplerini Türkiye’ye bağlayan koşulları görmek istemektedir. Aksi taktirde vize başvurunuzun reddedilmesi ihtimal dahilindedir.

 Malta vizesi alacak Çalışmayanlar hangi evrakları sunmalıdır?

6 ayda maksimum 90 gün kalış hakkı tanıyan kısa süreli Malta C tipi Schengen vize başvurusunda bulunmak isteyen çalışmayanlar bu başvuruları sırasında mutlaka sponsor göstermelidirler. Örneğin Malta’ya turistik, kültürel, aile ziyareti, fuar katılımı veya ticari amaçlarla seyahat etmek istiyorsunuz ve herhangi bir yere bağlı çalışmıyorsunuz. Bu gibi durumlarda başvuru sahiplerinin birinci dereceden yakınlarını (öncelikli olarak anne, baba, eş) sponsor göstermelerini tavsiye ederiz. Kardeş, amca, dayı, teyze, hala ve diğer yakınlarınız konsolosluklar tarafından birinci dereceden yakın statüsünde değerlendirilmemektedir.

Birinci dereceden yakınınızın mesleki durumuna göre (sigortalı çalışan, emekli, şirket sahibi-ortağı, memur, çiftçi) sponsor evraklarını sunmaları vize onayı almanız açısından faydalı olacaktır. Başvuru sahibinin kendi geliri yoksa masraflarını karşılayan kişiden günlüğü 48 €’dan kalacağı gün kadar noterden masrafları karşılayacağına dair taahhütname alınması gerekmektedir.

Başvurunuz sırasında size garantör olacak birinci dereceden yakınınızın beyan etmesi gereken evraklar Malta sayfamızda detaylı olarak belirtilmiştir.

 Çalışmayan kişilerin Malta vize başvurularında dikkat edilmesi gerekenleri aşağıda maddeler halinde sıralıyoruz.
  • Malta vize başvurunuz sırasında şahsi banka hesap özetlerinizi detaylı olarak sunmanız yararınıza olacaktır. Varsa bakiyeli Euro veya USD hesap özetlerinizi de almanız faydanıza olacaktır.
  • Belli bir çalışma ve seyahat geçmişi olan başvuru sahipleri barkodlu hizmet dökümlerini e-devlet şifreleriyle alıp mevcut birikimlerinin çalışma yoluyla olduğunu ispat etmeliler.
  • Çalışmayanların Malta vize başvurularında şahsi dilekçe ve sponsor dilekçesinin içeriği önem taşır. İngilizce olarak kaleme alabileceğiniz bu dilekçelerde yaşamınızı nasıl sürdürdüğünüzü ve günlük geçiminizi nasıl sağladığınızı mutlaka detaylı olarak anlatın.
  • Malta vize başvurunuz sırasında eğer varsa üzerinize olan tapu ve araç ruhsat fotokopilerinizi sunun. İşsizlik maaşı alıyorsanız veya herhangi bir taşınmazınız üzerinden kira geliriniz varsa bu gelirleri özellikle belgeleyin. Kira gelirleriniz şahsi banka hesabınıza düzenli olarak yatırılıyorsa kira sözleşmesiyle beraber bu durumu özellikle ispat edin. Aynı şekilde birikim hesabınız üzerinizden faiz geliri sağlıyorsanız banka hesap dökümlerinizi bu gelirleri belgeleyecek şekilde alın.
  • Mevcut pasaportunuz veya varsa eski pasaportunuzdaki Schengen vize görsellerinizi Malta Konsolosluğu’nun dikkatine mutlaka sunun. Seyahat geçmişinizi beyan etmek size büyük yarar sağlayacaktır.
  • Malta turistik vize başvurularında 7 günü aşmayan kalışlar talep etmeye özen gösterin ve sunduğunuz otel rezervasyonlarını konfirmeli bir şekilde gerçekleştirin. Malta’ya aile-arkadaş-akraba ziyareti amacıyla seyahat etmek istiyorsanız gidiş amacınıza uygun bir başvuru yapın. 3 aya kadar kalışlar talep etmek için mutlaka Malta’daki avukat tarafından onaylı Declaration of Proof ve davet edenin.
  • Herhangi bir yükseköğrenim kurumundan mezun olduysanız diploma fotokopinizi dosyanıza eklemeyi unutmayın. Çalışma hayatına ara verip yüksek lisans, doktora veya master gibi üniversite programlarına devam ediyorsanız e-devlet şifrenizle bu durumunuzu Malta vize başvurunuz sırasında mutlaka belgeleyin.
  • Eğer freelance olarak herhangi bir şirkete danışmanlık veriyorsanız ve resmi olarak bağlı çalışmıyorsanız lütfen müşteri temsilcilerimizi bilgilendiriniz. Mevcut durumunuza uygun bir başvuru yapmak için gerekli olan yönlendirmeler tarafınıza detaylı olarak yapılıp çözüm önerileri sıralanacaktır.

Malta Vizesi hakkında her şeyi bize sorun!

Sorgunuzla eşleşen soru yok veya bunları okuma izniniz yok.