Avusturya Vizesi Almak Zor Mu?

Avusturya Vizesi Almak Zor Mu?

Avusturya vize başvurularında öncelikli koşul vize başvuru sürecini evraklar ve pasaportun yanyana gelmesinden ibaret görmemektir. Genel olarak tüm Schengen vize başvurularında gösterilmesi gereken bu hassasiyet Avusturya vize başvurularında iki kat önem kazanmaktadır. Avusturya Konsolosluğu, turistik, ticari, aile-akraba-arkadaş, kültürel, kısa süreli eğitim veya sportif amaçlarla yapılan 6 ayda maksimum 90 gün kalış hakkı tanıyan kısa süreli C tip Schengen vize başvurularında her daim ince eleyip sık dokuyan bir konsolosluk olmasıyla tanınır. Avusturya vizesi almak zor mu?

Özellikle pandemi süreciyle beraber Avusturya vize başvurularındaki ret oranları artış göstermiştir. Başvuru sahiplerinin mevcut ekonomik durumları, düzenli gelirleri ve Türkiye’ye bağlayan şartlar sıkı biçimde mercek altına alınmaktadır.

Avusturya Konsolosluğu’nun vize uyum kriterlerine uygun doğru ve eksiksiz bir başvuru yapılması durumunda Avusturya vizesi almak mümkün olabilmektedir. Avusturya  Konsolosluğu doğru başvuru prosedürü ve adımları takip edildiğinde genel olarak vize veren bir konsolosluktur.

Avusturya vize başvuru süreçlerinde Avusturya Konsolosluğu’nun değerlendirme kriterleri, vize başvuru evraklarının konsolosluğun dikkatine sunuluş biçimi ve konsolosluk değerlendirme aşamaları bazı özgünlükler içermektedir.

Avusturya Vize Veriyor Mu?

Avusturya vizesi ‘alınması zor bir vize’ olarak tanımlansa da vize uyum koşullarını yakalayan başvuru sahipleri vize alabilmektedir. Buna rağmen sosyal medya ve internet üzerindeki çeşitli forum ve platformlarda Avusturya vize başvurularına dair ‘imkansız’ vurguları içeren yazı ve yorumlara mesafeyle yaklaşılmalıdır. Avusturya, ülkede yaşayan ve çalışan Türkiyeli nüfus nedeniyle vize talebinin fazlalığını beraberinde getirmiştir.

Türkiye’de yerleşik olarak faaliyet yürüten Avusturya  merkezli şirketlerin çalışanları ve yöneticilerinin vize ihtiyaçları, iki ülke arasındaki ticari ilişkiler kapsamında yapılması gereken iş görüşmeleri ve ticari ziyaretler Avusturya vizesine ilginin başlıca sebepleridir. Yanısıra ülkede yaşayan Türkiyeli nüfus nedeniyle aile, akraba ve arkadaş ziyareti vize başvuruları da aynı oranda fazladır.

Avusturya vizesi almak zor mu? yazımızda siz değerli ziyaretçilerimiz için bu soruya açıklık getirmeye çalıştık.

Avusturya Konsolosluğu, vize uyum koşullarını yakalayan birçok başvuru sahibine vize onayı vermektedir ve ülkemizden pek çok kişi Avusturya topraklarını çeşitli amaçlarla ziyaret etmektedir. Ancak genel bir değerlendirme yapmak gerekirse değerlendirme kriterlerinin yüksek olması, başvuru sürecinde düzenli gelir durumunun detaylı şekilde incelenmesi Avusturya vizesini en zor alınan vizelerden biri haline getirmiştir.

Bu katılıklara rağmen Avusturya vizesi almak için mutlaka belli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Avusturya vize başvurularında uyumlu ve açık hazırlanmış başvuru dosyaları onay alabilmektedir. Bu nedenle Avusturya vizesi almanın zor olduğu bilgisi doğru olsa bile Avusturya vize vermiyor ifadesi gerçekliği yansıtmamaktadır.

Avusturya Vizesi Almak Neden Zor?

Avusturya Konsolosluğu’nun vize başvuru değerlendirme süreçlerindeki temel ölçütü başvuru sahiplerinin Türkiye’deki çalışma ve düzenli gelir durumlarıdır. Türkiye’nin mevcut ekonomik koşulları çerçevesinde görece yüksek maaş alan kişiler, ticari faaliyetleri gelişkin şirket ortakları – sahipleri, birikim sahibi emekliler, devlet memurları ve diğer meslek gruplarına mensup kişilerin Avusturya vizesi almaları mümkün olabilmektedir.

Özellikle pandemi süreciyle birlikte sıkılaştırılan Avusturya vize prosedürlerinde bu durum vize işlem ve değerlendirme sürelerine yansımıştır.

Avusturya vize işlemlerinin kimi dönemlerde 20 günü aşan sürelerde sonuçlanması, başvuru sonrası gelen ek evrak ve mülakat talepleri konsolosluk değerlendirme aşamasında detaylı incelemelerin yapıldığını göstermektedir.

Avusturya vizesi almak için yürütülmesi gereken operasyonel süreç de kritik halkalardan biridir. Bu sürecin Avusturya Konsolosluğu’nun değerlendirme kriterlerine uygun olarak ilerletilmesi vize alımında önemli ölçüde etkili olmaktadır.

 Avusturya Kimlere Vize Veriyor?

Avusturya vize başvurularında onay alan başvuru sahiplerinin düzenli gelir ve çalışma durumları, birikim hesapları ve seyahat geçmişleri vize almayı kolaylaştıran en önemli etkenlerdir. Avusturya vizesi alan başvuru sahiplerinin ortak özellikleri;

-Avusturya’dan bir şirket ile ticari görüşme veya iş toplantısına davet edilip şirket sponsorluğunda vize başvurusu yapan şirket sahipleri-ortakları, şirket çalışanları, sözleşmeli danışmanlar

-Avusturya’ya turistik veya aile, akraba, arkadaş ziyareti amacıyla seyahat planlayıp Türkiye’deki düzenli gelir durumları gelişkin başvuru sahipleri

-Avusturya’da bir organizasyona, etkinliğe, akademik ve kültürel toplantıya davet edilip çalıştıkları kurum sponsorluğunda vize başvurusunda bulunan kişiler

-Avusturya’da bir spor etkinliğine davet yoluyla başvuru yapanlar

-Avusturya’da dil eğitimi görmek amacıyla başvuru yapıp dil okulu başvuru kriterlerini eksiksiz biçimde hayata geçirenler

Avusturya Vizesi Almak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Avusturya vizesi almayı kolaylaştırmanın yolu gidiş amacınıza uygun bir başvuru süreci izlemekten geçmektedir.

Avusturya vize reddi yaşayan başvuru sahiplerinin ret nedenleri ve vize reddinin kaynakları incelendiğinde Avusturya vize reddine yol açan sebeplerin başında Avusturya’ya gidiş amacına uygun olarak başvuru yapmamak gelmektedir. Özellikle ilk defa vize başvurusunda bulunan ve Avusturya’ya turistik amaçlı gidiş planı sunan başvuru sahipleri vize redleriyle sık karşılaşmaktadırlar.

Avusturya vizesi almak için tavsiyelerimizi şöyle sıralayabiliriz;

*Avusturya vizesi almak için gidiş amacınıza uygun bir vize başvuru süreci izleyin.

*Avusturya’ya gidiş amacınız fuar ziyareti, iş görüşmesi veya ticari ziyaret ise fuar ziyareti için barkodlu fuar giriş kartınızı, ticari görüşmeye gidiliyorsa Avusturya’daki şirketten ticari davetiye alarak mutlaka gidiş amacınıza uygun davetiyeli başvuru yapın.

*Avusturya aile, akraba, arkadaş ziyareti başvurularında davet eden Avusturya  vatandaşları veya oturum sahibi kişilerden Avusturya’dan elektronik taahhüt beyanı (EVE) davetiye temin edin. Böylelikle gidiş amacınıza uygun başvuru yapmış olursunuz.

*Çalıştıkları veya ortağı-sahibi oldukları şirketlerin sponsorluğunda Avusturya ticari vizesine başvuran başvuru sahiplerinin şirket garantörlüklerini ve Avusturya’ya ticari gidiş amaçlarını detaylı olarak izah etmeleri gereklidir.

*Avusturya ’ya turistik kategoride yapılan vize başvurularında konfirmeli otel rezervasyonları sunmaya gayret edin. Başvuru sırasında kalış sürenizi fazla tutmamaya özen gösterin.

*Avusturya vizesi almak için seyahat geçmişinizi ve varsa eski pasaportlarınızı mutlaka konsolosluk dikkatine sunun. Geçmiş vize görsellerinizi ve giriş çıkış kaşelerinizi beyan edin.

*Avusturya vize başvurularında düzenli gelir ve mali durumunuzu mümkün olduğu kadar geniş ve kapsamlı şekilde sunmaya gayret edin. TL, Euro, USD veya başka birimleri üzerinden açılmış banka hesaplarınızı ıslak imzalı ve kaşeli olarak dosyanıza ekleyin. Başvurudan hemen önce banka hesaplarına yüklü miktarlarda para koymamaya gayret edin.

*Avusturya vizesi almak isteyen sigortalı çalışanlar için işyerinden alacakları izin yazılarını İngilizce veya Almanca olarak hazırlamalıdırlar

*Avusturya vize başvurularında düzenli gelir ve banka hesaplarının haricinde üzerinize olan taşınmazların tapu fotokopilerini, varsa araç ruhsat fotokopilerinizi mutlaka başvuru dosyalarınıza ekleyin.

*Yılın belli dönemlerinde uzayan Avusturya vize işlem süreleri ve sınırlı sayıda randevu kotaları nedeniyle dikkat ederek başvuru tarihiniz ile seyahat tarihiniz arasında en az 20 gün bırakın. Avusturya vize başvurularınızı seyahat tarihinizden en geç 1 ay önce yapın.

*Avusturya vize başvurusu sırasında sunulan evraklarla gidiş amacınızı uyumlu hale getirin. Avusturya vize başvuru formunu doldururken gidiş amacınız dışında beyanlarda bulunmamaya çalışın.

Avusturya Vizesi hakkında her şeyi bize sorun!

Sorgunuzla eşleşen soru yok veya bunları okuma izniniz yok.