Avusturya Vize Başvurusu

Avusturya Vize Başvurusu

Avusturya vize başvurusu yapmak isteyen vatandaşlarımızın izlemesi gereken vize başvuru ve randevu prosedürü kendine has bazı özellikler taşımaktadır.

Bu yazımızda, Avusturya vize işlemlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini ele aldık. Avusturya vizesi almak isteyen vatandaşlarımız için aşağıdaki bilgilendirmelerin ön açıcı olması dileğiyle iyi okumalar dileriz.

Avusturya vize başvurusu

Avusturya’da 6 aylık zaman diliminde maksimum 90 gün kalış hakkı tanıyan vize türü Avusturya Schengen vizesidir. Avusturya vizesi alan vatandaşlarımız vize geçerlilik süresine göre hareket etmeli ve vize sticker’ının üzerinde yazan kalış süresini ihlal etmemelidirler. Avusturya vizesi almak size Avusturya’da çalışma ve yaşama hakkı tanımaz.

 

Avusturya vize başvuru nasıl yapılır?

Avusturya vize başvurusu yapmak isteyen vatandaşlarımız Avusturya vize işlemlerinde Avusturya Konsolosluğu’nun belirlediği vize başvuru prosedürlerine uymak durumundadırlar. Avusturya vize başvurusu yapmak için pasaportunuz ve diğer başvuru evraklarının Avusturya vize başvuru merkezine randevu günü ve saatinde teslim edilmesi gerekmektedir. Avusturya vize başvurusu için izlenmesi gereken 5 temel basamak vardır.

 1- Avusturya vize başvuru kategorinizi belirleyin!

Avusturya vize başvurusunda bulunmadan önce seyahat amacınıza uygun olarak vize kategorinizi isabetli biçimde belirlemek ilk önemli aşamadır. Seyahat amacınıza uygun vize kategorinizi belirlemeniz Avusturya vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasında büyük fayda sağlar. Avusturya’ya 6 ayda 90 günü aşmayan kalışlar için tercih edilmesi gereken vize tipi Avusturya C tipi Schengen vize başvurusudur. Avusturya vize başvurusu için gerekli evraklar ise seyahatinizin amacına göre (turistik, ticari, aile ziyareti, kısa süreli eğitim vb.) göre değişiklik gösterir.

2- Avusturya vize başvuru evraklarınızı hazırlayın!

Avusturya vize başvurusu için atılması gereken ikinci adım Avusturya vize evraklarının seçmiş olduğunuz vize türüne ve gidiş amacınıza uygun olarak eksiksiz biçimde hazırlanmasıdır. Avusturya vize başvurusu için konsolosluğa sunulacak evraklar okunur ve anlaşılır olmalıdır.

3- Avusturya vize başvuru formunu doldurun

Avusturya vize başvuru formunun eksiksiz biçimde doldurulması kritik önemdedir. İngilizce veya Türkçe doldurulması gereken Avusturya vize başvuru formunda kişisel bilgilerin güncel durumunuzun yer alması önemlidir.

4- Avusturya vize randevunuzu alın

Avusturya vize başvuru evraklarınızın konsolosluğa teslim edilmesi için randevu prosedürünü takip etmek zorunludur. Avusturya online vize başvuru formunu doldurarak biometrik parmak izi verilerinizi beyan etmek için en yakın gün ve tarihe vize randevunuzu oluşturmanız gerekmektedir.

5- Avusturya vize başvurunuzu yapın

Avusturya vize başvuru merkezine belirlenen tarih ve saatte vize başvuru evraklarınızı sunmak için gitmeniz gerekmektedir. Avusturya vize randevu saatinizden 15 dakika önce başvuru için hazır bulunmanızı tavsiye ederiz. Avusturya vize başvurunuzun ardından pasaportunuz ve diğer evraklarınız konsolosluk tarafından değerlendirilecek ve pasaportunuzu teslim almaya gitmeniz gerekecektir.

 

Avusturya vize başvurumu ne zaman yapmalıyım?

Schengen vize uygulamaları ve kurallarına göre Avusturya vize başvurunuzu planlanan seyahat tarihinizden en fazla 6 ay önce yapabilirsiniz. Avusturya Konsolosluğu 6 aylık zaman diliminde maksimum 90 gün kalış hakkı tanıyan turistik, ticari, aile-akraba-arkadaş ziyareti vize başvurularında başvuru günü ile seyahat tarihi arasında 15 günlük bir süre bulunmasını talep etmektedir. Bu nedenle Avusturya seyahatiniz için Avusturya vize başvurunuzu seyahat tarihinden en geç 1 ay önce yapmanızı tavsiye ederiz.

Avusturya vize başvurusu için randevu nasıl alınır?

Avusturya vize başvurusu yapmak isteyen vatandaşlarımız Avusturya vize randevu prosedürlerine tabidirler. Avusturya vize başvurusu yapmak için atılması gereken ilk adım seyahat amacınıza uygun vize türünü belirlemektir. Avusturya vize başvurularında randevu almak zorunludur. Avusturya Konsolosluğu randevusuz herhangi bir başvuru kabul etmemektedir. Avusturya vize randevuları Avusturya vize başvuru merkezinden online olarak alınmaktadır.

Avusturya vizesi kaç günde çıkar?

Avusturya vize başvurularının sonuçlanma süresi resmi olarak 15 işgünüdür. Avusturya Konsolosluğu’nun çalışma ve randevu yoğunluğuna bağlı olarak Avusturya vize başvuruları fiili işleyişte ortalama 10 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.

 

Avusturya vize başvuru evrakları nelerdir?

Avusturya’ya seyahat planı bulunan başvuru sahipleri kendi durumlarına uygun evrakları hazırlayarak başvuru yapmalıdırlar. Aksi taktirde vize başvurunuz hakkında verilecek kararın olumsuz olabileceğini önemle hatırlatırız. Mevcut durumunuz meslek gruplarına göre Avusturya vize evrakları çeşitli özgünlükler içerebilir. Bu tarz durumlarda durumunuza uygun evrak listesi temsilcilerimiz aracılığıyla sizlere bildirilecektir.

 

Avusturya Vize Başvuru Evrakları

Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben Almanca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)

Pasaport-eski pasaportlar (Planlanan Avusturya seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır)

2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)

Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge detaylı olarak e-devlet şifresiyle alınmalıdır)

İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)

Kimlik fotokopisi

Seyahat amacınız aile,akraba ,arkadaş ziyareti veya ticari ziyaret size Avusturya’dan davetiye

 

Mesleki Duruma Göre Evraklar

Şirket Sahipleri

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Almanca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 30.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)

Özel Şirket Çalışanları

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Almanca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü(e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 3 aylık, en az 30.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)

Devlet Memurları

  • Çalışma ve Görev belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış belge ıslak imza, mühür veya e imzalı olmalıdır)
  • Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı olarak hazırlanması gereken belgeyi e imzalı olarak da temin edebilirsiniz. İzin yazısında seyahat tarih aralıkları mutlaka belirtilmelidir)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, mühürlü, ıslak imzalı veya e-imzalı)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 30.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Emekliler

  • Şahsi dilekçe(Konsolosluğa hitaben Almanca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Emekli maaşının yattığını gösteren son 3 aylık banka hesap özetiniz en az 30.000 TL bakiyeli olmalıdır. Belge kaşe, ıslak imza olarak alınıp banka imza sirküleri fotokopisi ile sunulmalıdır)

Çiftçiler

  • Şahsi dilekçe (Konsolosluğa hitaben Almanca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Çiftçilik belgesi (Ziraat Odası’ndan alınmış kaşeli ve ıslak imzalı çiftçilik belgesi)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 30.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Öğrenciler

  • Öğrenci belgesi (Güncel, orijinal veya e devlet şifresiyle e devlet şifresiyle alınmalıdır)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı belgenin aslı)

Ev Hanımları

  • Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce veya Almanca olarak yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı belge)
  • Varsa banka hesap özeti (Son 3 aylık en az 30.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  • Barkodlu hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle detaylı olarak temin edebilirsiniz)

Avusturya Vizesi hakkında her şeyi bize sorun!

Sorgunuzla eşleşen soru yok veya bunları okuma izniniz yok.