Almanya Vizesi

Almanya Vize İşlemleri 2020

Schengen Devletler Topluluğu üyesi Almanya’ya ülkemizden her yıl onbinlerce kişi çeşitli amaçlarla seyahat etmektedir. Almanya, Türkiye’den vize talebinin yoğun olduğu ülkelerin başında gelmektedir.

Almanya’ya seyahat etmek isteyen bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız ile Türkiye’de resmi ikamet ve çalışma izni olan yabancı pasaport sahibi kişiler Almanya’ya kısa süreli seyahatlerinde vize uygulamasına tabidirler.

Almanya Schengen vize işlemleriyle ilgili izlenmesi gereken başvuru prosedürleri diğer Schengen ülkelerine göre kendine özgü bazı farklılıklar içerir. Türkiye’den yapılan Almanya vize başvurularında yetki alanı ayrımı olmakla birlikte tüm vize başvurularında verilecek kararlar Almanya İstanbul Başkonsolosluğu, Almanya Ankara Büyükelçiliği ve Almanya İzmir Konsolosluğu vize bölümleri tarafından incelenir ve vize başvurularıyla ilgili tüm inisiyatif bu üç merciye aittir.

 

Almanya vizesine yoğun ilgi

Almanya’da yaşayan Türkiyeli nüfusu dikkate alındığında Türkiye’den Schengen vize talebinin yoğun olması oldukça doğal bir durumdur. Özellikle yılın bazı dönemlerinde Almanya’ya aile, arkadaş, akraba ziyaretleri yoğunluk kazanmaktadır.

Aynı şekilde Avrupa Birliği’nin ekonomik anlamda en güçlü ülkesi olması Almanya’ya yönelik vize talebinin ticari işbirliği alanında hacim kazanmasını sağlar. Almanya’nın çeşitli kentlerinde yılın önemli bir bölümünde düzenlenen fuarlar da Türkiye’de faaliyet gösteren pek çok şirketin ilgisini çekmektedir.

Almanya yılın her döneminde turistik açıdan da ilgi odağı olan bir Schengen ülkesidir. Berlin, Franfurt, Münih bu kentlerin başında gelmektedir. Yıl içerisinde çeşitli kentlerde düzenlenen festivaller de Türkiye’den vize talebinin yoğun olmasında önemli bir etkendir.

Almanya vize başvurumu ne zaman yapmalıyım?

2020 Şubat ayı itibariyle güncellenen Schengen vize uygulamaları ve kurallarına göre Almanya vize başvurunuzu planlanan seyahat tarihinizden en az 6 ay önce yapabilirsiniz. Almanya Konsolosluğu 6 aylık zaman diliminde maksimum 90 gün kalış hakkı tanıyan turistik, ticari, aile-akraba-arkadaş ziyareti vize başvurularında başvuru günü ile seyahat tarihi arasında 15 günlük bir süre bulunmasını talep etmektedir. Bu nedenle Almanyaseyahatiniz için vize başvurunuzu seyahat tarihinden en geç 1 ay önce yapmanızı tavsiye ederiz.

Almanya vize işlemlerinde yetki alanı ayrımı var mıdır?

Almanya’ya seyahat planı başvuru sahipleri ikamet ettikleri ve çalıştıkları ile göre başvurularını İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Gaziantep ve İzmir’deki Almanya vize başvuru merkezleri aracılığıyla yapabilirler. Marmara ve Trakya bölgesindeki illerde ikamet eden veya çalışan başvuru sahiplerinin vize başvurularını Almanya İstanbul Başkonsolosluğu değerlendirirken Ege Bölgesi’nde illerde ikamet eden başvuru sahiplerinin vize başvurularını Almanya İzmir Konsolosluğu değerlendirmektedir.

Almanya vizesi kaç günde çıkar?

Almanya Schengen vize işlemleri konsolosluğun çalışma ve randevu yoğunluğuna göre değişmekle birlikte oldukça hızlı biçimde ilerlemektedir. Almanya Schengen vize işlemleri resmi tatil günleri ve konsolosluğun ek evrak ve mülakat taleplerinden doğacak gecikmeler yaşanmadığı taktirde ortalama olarak 10-15 işgünü içerisinde sonuçlanmaktadır. Almanya vize başvurularındaki randevu yoğunluğu dikkate alınarak başvurunuzu seyahat tarihinizden en geç bir ay önce yapmanız tavsiye edilir.

Almanya VIP vize başvurusu

Almanya Konsolosluğu’nun çalışma ve randevu yoğunluğu nedeniyle vize başvurunuz sırasında ek hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Almanya’ya acil seyahat planı bulunan başvuru sahiplerinin Almanya VIP vize başvurusunda bulunmalarını tavsiye ederiz. Bu hizmetten yararlanarak vize randevunuz erken bir tarihe alınabilir. Önemle hatırlatmak isteriz ki randevuyu öne alan bir hizmetten yararlanmanız vize işlem süresini değiştirmemektedir.

 Almanya’ya acil seyahat planı bulunan yolcularımızın çağrı merkezini bilgilendirmelerini rica ederiz.

 

Almanya vizesi için gerekli evraklar nelerdir?

Almanya’ya seyahat planı bulunan başvuru sahipleri kendi durumlarına uygun evrakları hazırlayarak başvuru yapmalıdırlar. Aksi taktirde vize başvurunuz hakkında verilecek kararın olumsuz olabileceğini önemle hatırlatırız. Mevcut durumunuz meslek gruplarına göre çeşitli özgünlükler içerebilir. Bu tarz durumlarda durumunuza uygun evrak listesi temsilcilerimiz aracılığıyla sizlere bildirilecektir.

Almanya vize randevusu nasıl alınır?

Almanya Schengen vize başvurularında randevu prosedürü zorunludur. Almanya Konsolosluğu randevusuz herhangi bir başvuruyu kabul etmemektedir. Almanya Schengen vize başvuru formunun dikkatli ve eksiksiz bir şekilde online olarak doldurulmasının ardından randevunuz en yakın tarihe alınarak başvurunuz takvimlenir.

Almanya vizesi için parmak izi (VIS) uygulaması zorunlu mudur?

Almanya Schengen vize başvurularında parmak izi (biometrik veri ibrazı) beyanında bulunmanız zorunludur. 2016 yılından itibaren herhangi bir Schengen ülkesinden vize aldıysanız başvurunuzu şahsen gelmeden akredite turizm seyahat acenteleri aracılığıyla Almanya vize başvuru merkezlerine yapabilirsiniz.

2016 yılından önce Schengen vizesi alan başvuru sahiplerinin 2020 yılı Almanya Schengen vize başvuru düzenlemelerine göre yeniden parmak izi beyanında bulunmak zorundadırlar.

 

Almanya vize mülakatı hakkında

Almanya Schengen vize başvurunuzun ardından konsolosluk sizden ek evrak veya mülakat talebinde bulunabilir. Mülakat talebi gelmesi durumunda konsolosluktan alınan randevu sonrası mülakata şahsen gitmeniz gerekecektir. Bu gibi durumlarda konsolosluk görevlileri sizlere çalışma durumunuz, seyahat planınız ve daha önce varsa eğer Schengen vize reddinizle ilgili kapsamlı sorular yöneltebilir. Almanya vize mülakatına gitmeden önce başvuru dosyanıza hâkim olmanızı önemle tavsiye ederiz. Almanya Konsolosluğu işleyiş itibariyle yüzyüze mülakat talebinde ender olarak bulunan bir konsolosluktur. Ek evrak talepleri ise daha çok mail yoluyla veya telefon kanalıyla aranarak başvuru sahiplerine ulaştırılır.

 

Almanya vize reddine itiraz hakkında

Almanya Schengen vize başvurusu reddedilen başvuru sahipleri itiraz prosedürünü mail yoluyla yapmak durumundadırlar. Bu tarz durumlarda vize reddine itiraz dilekçenizi Türkçe, Almanca veya İngilizce olarak kaleme alıp imzalı halinin taranmış formatını mail yoluyla iletebilirsiniz. Almanya vize reddine itirazlarda konsolosluğun geri dönüş süresi 12 haftayı bulabilir. İtirazınız sırasında itirazı güçlendirecek ek evraklarınızı aynı şekilde konsolosluk mail adresine gönderebilirsiniz.

 

Almanya vize ücretleri hakkında

2020 Almanya vize işlem ücretlerinde yeni düzenlemelere gidilmiştir. Almanya vize ücreti, VIP vize işlem süreci ve diğer detaylar konusunda geniş bilgiye çağrı merkezimizi arayarak ulaşabilirsiniz. Temsilcilerimiz sizlere e-posta yoluyla bilgilendirme yaparak Almanya vize başvurunuz için gerekli evrakların listesini ve ücret bilgisini ileteceklerdir.

Almanya Turistik Schengen Vizesi

Almanya’ya turistik amaçlı gerçekleştireceğiniz kısa süreli seyahatleriniz için Almanya Schengen vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Almanya Schengen vizesi size Schengen üye ülkelerde 6 aylık zaman diliminde maksimum 90 gün kalış hakkı tanıyan bir vize türüdür.

Almanya vize başvurunuz sırasında sunmanız gereken evraklar Almanya konsoloslukları ve Büyükelçiliği tarafından belirlenmektedir ve başvuru sırasında ek evraklar talep edilebilmektedir.

Almanya Konsolosluklarının talep ettiği 2019 güncel evrak listesine ulaşmak için Praxis Visa Solutions temsilcilerini arayınız. Alanında deneyimli ve birikimli müşteri temsilcilerimiz Almanya turistik vize başvurunuz için gerekli olan evrakların listesini size e-posta yoluyla paylaşacaklardır.

Almanya turistik Schengen vize başvuruları Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri ve akredite turizm seyahat acentaları aracılığıyla yapılabilmektedir.

Dikkat edilmesi gereken hususlar

Almanya turistik vize başvurunuz için konsolosluklar ve elçiliklerin vize başvuru kriterleri ve belirlenen evraklara uygun bir prosedür izlenmesine mutlaka dikkat edilmelidir. Bu prosedürlere hassasiyetle dikkat edilmemesi durumunda Almanya turistik vize başvurunuzun reddedilme olasılığı olduğunu gözden kaçırmayınız.

Almanya turistik vize başvurusunda bulunacak başvuru sahiplerinin vize başvurularını seyahat tarihlerinden en az 1 ay önce yapmaları tavsiye edilmektedir. Başvuru sonrası konsolosluğun sizden ek evrak veya mülakat talep edebilme olasılığı vardır. Planlanan seyahatinizin aksamaması adına konsolosluğun çalışma yoğunluğu, ek değerlendirme süreleri ve randevu yoğunluğunu gözetmeniz büyük önem taşımaktadır.

Almanya Konsoloslukları ve Büyükelçiliği’nin vize işlem süreleri 7 ila 15 işgünü arasında değişmekte olup seyahat planının bu süreler gözönünde bulundurularak yapılması yararınıza olacaktır.

Almanya turistik vizesi için gerekli evrakların listesi ve izlenmesi gereken başvuru prosedürüne Praxis Visa Solutions çağrı merkezini arayarak ulaşabilirsiniz. Temsilcilerimiz sizlere en ileri düzeyde destek ve danışmanlık sağlayacaklardır.

Almanya Turistik Schengen Vize Başvurusu

Almanya’ya turistik amaçlı seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri Almanya Schengen vize başvuru evraklarını gidiş amaçlarına ve mesleki durumlarında göre ibraz etmek durumundadırlar. Almanya turistik vize başvuru evrakları kişinin çalışma ve düzenli gelir durumuna göre farklılıklar göstermektedir. Almanya turistik vize başvurusunda bulunan ve düzenli gelire sahip olmayan öğrenciler, çalışmayanlar ve ev hanımlarının birinci dereceden yakınlarının (anne, baba, eş) sponsor evraklarını beyan etmeleri vize başvuru süreci açısından büyük önem taşımaktadır. Mevcut çalışma durumunuz aşağıda belirtilenlerden farklılık içeriyorsa Praxis Visa Solutions temsilcilerimizi bilgilendirmeyi unutmayınız.

Aşağıda sizler için temel bazı başlıklar altında temin edilmesi gereken evrakların listesini detaylı ve Almanya Konsolosluğu’nun belirlediği çerçeveye göre dikkatinize sunuyoruz.

Almanya Turistik Vize Başvuru Evrakları

Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)

Pasaport-eski pasaportlar (Planlanan Almanya seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalıdır)

2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)

Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge detaylı olarak e-devlet şifresiyle alınmalıdır)

İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)

Kimlik fotokopisi

Mesleki Duruma Göre  Evraklar

Şirket Sahipleri

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe, Almanca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 6.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)

Özel Şirket Çalışanları

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe, Almanca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü(e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 3 aylık, en az 6.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)

Devlet Memurları

  • Çalışma ve Görev belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış belge ıslak imza, mühür veya e imzalı olmalıdır)
  • Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı olarak hazırlanması gereken belgeyi e imzalı olarak da temin edebilirsiniz. İzin yazısında seyahat tarih aralıkları mutlaka belirtilmelidir)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, mühürlü, ıslak imzalı veya e-imzalı)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 6.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Emekliler

  • Şahsi dilekçe (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Emekli maaşının yattığını gösteren son 3 aylık banka hesap özetiniz en az 6.000 TL bakiyeli olmalıdır. Belge kaşe, ıslak imza olarak alınıp banka imza sirküleri fotokopisi ile sunulmalıdır)

Çiftçiler

  • Şahsi dilekçe (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Çiftçilik belgesi (Ziraat Odası’ndan alınmış kaşeli ve ıslak imzalı çiftçilik belgesi)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 6.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Öğrenciler

  • Öğrenci belgesi (Güncel, orijinal veya e devlet şifresiyle e devlet şifresiyle alınmalıdır)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı belgenin aslı)

Ev Hanımları

  • Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce veya Türkçe olarak yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı belge)
  • Varsa banka hesap özeti (Son 3 aylık en az 5000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  • Barkodlu hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle detaylı olarak temin edebilirsiniz)

 

Almanya Ticari Schengen Vizesi

Almanya’ya ticari ve fuar ziyareti amacıyla seyahat edecek olan başvuru sahipleri Schengen vize başvurusunda bulunmak durumundadırlar.

Schengen üye ülkelerde 6 aylık zaman diliminde maksimum 90 gün kalış hakkı tanıyan C tipi Schengen vize başvuruları hakkında verilecek kararlar Almanya Konsoloslukları ve Almanya Büyükelçiliği’nin inisiyatifi altındadır.

Almanya ticari vize başvurusunda bulunmak için öncelikle Almanya’daki iş ortağınız veya ticari partnerinizden davet yazısı veya ticari davetiye alınması gerekmektedir. Bu davet yazısının Almanya’daki şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak hazırlanması önem taşımaktadır.

Almanya ticari Schengen vize başvuru prosedürlerine göre davet yazısının ıslak imzalı olarak tarafınıza ulaştırılması şart değildir. Davet yazınızı mail veya faks yoluyla temin etmeniz başvuru için yeterli olacaktır. Almanya ticari vize başvurularında davet yazınızın içeriğinde başvuru sahibinin pasaport bilgileri, ülkeye hangi tarihlerde ve ne amaçla geleceği belirtilmelidir. Almanya’dan gelecek davet yazısının yanısıra başvuru sahibinin mevcut çalışma durumuna göre evrakların başvuru dosyasında bulunması gerekmektedir. Benzer şekilde Almanya’ya fuar ziyareti ve katılımı amacıyla seyahat etmek isteyen başvuru sahiplerinin fuar katılım belgelerini ve giriş kartlarını barkodlu olarak temin etmeleri önem taşımaktadır.

Vize başvuru prosedürüne dikkat edilmelidir!

Almanya ticari vize başvurusunda bulunacak kişinin şirket çalışanı veya şirket sahibi olması durumuna göre vize başvuru evrakları değişiklik göstermektedir. Almanya ticari başvurunuz için konsolosluklar ve elçiliklerin vize başvuru kriterleri ve belirlenen evraklara uygun bir prosedür izlenmesine mutlaka dikkat edilmelidir. Bu prosedürlere hassasiyetle dikkat edilmemesi durumunda Almanya ticari vize başvurunuzun reddedilme olasılığını gözden kaçırmayınız.

Almanya ticari vize başvurusunda bulunacak başvuru sahiplerinin vize başvurularını seyahat tarihlerinden en az 1 ay önce yapmaları tavsiye edilmektedir. Başvuru sonrası konsolosluğun sizden ek evrak veya mülakat talep edebilme olasılığı vardır. Planlanan seyahatinizin aksamaması adına konsolosluğun çalışma yoğunluğu, ek değerlendirme süreleri ve randevu yoğunluğunu gözetmeniz büyük önem taşımaktadır.

Almanya Konsoloslukları ve Büyükelçiliği’nin vize işlem süreleri 7 ila 15 işgünü arasında değişmekte olup seyahat planının bu süreler gözönünde bulundurularak yapılması yararınıza olacaktır.

Almanya ticari ve fuar ziyaret vizesi için gerekli evrakların listesi ve izlenmesi gereken başvuru prosedürüne Praxis Visa Solutions çağrı merkezini arayarak ulaşabilirsiniz. Temsilcilerimiz sizlere en ileri düzeyde destek ve danışmanlık sağlayacaklardır.

Almanya Ticari Schengen Vize Başvurusu

Almanya’ya ticari amaçlı seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri Almanya Schengen vize başvuru evraklarını gidiş amaçlarına ve mesleki durumlarında göre ibraz etmek durumundadırlar. Almanya ticari vize başvuru evrakları kişinin çalışma ve düzenli gelir durumuna göre farklılıklar göstermektedir. Mevcut çalışma durumunuz aşağıda belirtilenlerden farklılık içeriyorsa Praxis Visa Solutions temsilcilerimizi bilgilendirmeyi unutmayınız.

Aşağıda sizler için temel bazı başlıklar altında temin edilmesi gereken evrakların listesini detaylı ve Almanya Konsolosluğu’nun belirlediği çerçeveye göre dikkatinize sunuyoruz.

Almanya Ticari Vize Başvuru Evrakları

Almanya’dan mail yoluyla gelen ticari davetiye (Davetiye Alman şirketinin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak hazırlanmalıdır)

Pasaport-eski pasaportlar (Planlanan Almanya seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalıdır)

2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge detaylı olarak e-devlet şifresiyle alınmalıdır)

İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)

Kimlik fotokopisi

Mesleki Duruma Göre  Evraklar

Şirket Sahipleri

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe, Almanca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şirket Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 6.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)

Özel Şirket Çalışanları

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe, Almanca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü(e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şirket Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 6.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)

Almanya Aile, Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Almanya’ya aile, arkadaş, akraba ziyaretinde bulunmak için yapacağınız C tipi Almanya Schengen vize başvurularında başvuru prosedürleri ve evraklar gidiş amacınıza paralel olarak hazırlanmalıdır. 6 ayda maksimum 90 gün kalış hakkı sağlayan Schengen vize onaylarında inisiyatif Almanya konsolosluklarındadır.

Almanya Konsoloslukları ve Büyükelçiliği Almanya’ya aile, arkadaş ve akraba ziyareti amacıyla yapacağınız Schengen vize başvurularında davet eden kişi veya kişiler tarafından Almanya’dan belediye onaylı orijinal davetiye talep etmektedirler. Bu davetiye bir yakınınız, tanıdığınız veya kargo yoluyla Almanya’dan size ulaştırılabilir. Belediye onaylı davetiyenin fotokopisinin başvuru sırasında sunulması durumunda bu belge kabul edilmeyecektir.

Almanya’dan gelecek davetiyeyi çeşitli nedenlerle ıslak imzalı, mühürlü ve orijinal olarak temin edemeyen başvuru sahipleri davet gönderen kişi veya kişilerden Almanca veya İngilizce olarak yazılmış davet mektubunu alarak başvuru yapabilirler. Bu davet mektubunda davet eden kişinin iletişim bilgileri, davet edilen başvuru sahibi veya sahiplerinin hangi tarihler arasında konaklayacağı ve yakınlık derecesi belirtilmelidir. Davet mektubunun imzalı ve taranmış haline ek olarak davet eden kişinin Alman pasaportu veya oturum kartının fotokopisi de başvuru dosyasına mutlaka eklenmelidir.

Evrak listesini temsilcilerimizden isteyiniz

Belediye onaylı orijinal davetiye veya mail-fax yoluyla gelmiş davet yazısının yanısıra başvuru sahiplerinin mevcut mesleki ve çalışma durumlarına uygun evraklarını başvuru dosyasına eklemeyi unutmamaları önem arz etmektedir.

Eksik, yanlış ve birbiriyle tutarlı olmayan evrakların Almanya Schengen vize başvurunuzun gidişatı ve hakkında verilecek kararı olumsuz etkileyebileceğini önemle hatırlatmak isteriz.

Almanya’ya aile, akraba, arkadaş ziyareti amacıyla yapacağınız Schengen vize başvurunuzla ilgili detaylı bilgiye Praxis Visa Solutions müşteri temsilcilerimizi arayarak ulaşabilirsiniz. 

Almanya Aile-Arkadaş-Akraba Schengen Vize Başvurusu

Almanya’ya aile, akraba ve arkadaş amaçlı seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri Almanya Schengen vize başvuru evraklarını gidiş amaçlarına ve mesleki durumlarında göre ibraz etmek durumundadırlar. Almanya aile, akraba ve arkadaş vize başvuru evrakları kişinin çalışma ve düzenli gelir durumuna göre farklılıklar göstermektedir. Almanya turistik vize başvurusunda bulunan ve düzenli gelire sahip olmayan öğrenciler, çalışmayanlar ve ev hanımlarının birinci dereceden yakınlarının (anne, baba, eş) sponsor evraklarını beyan etmeleri vize başvuru süreci açısından büyük önem taşımaktadır. Mevcut çalışma durumunuz aşağıda belirtilenlerden farklılık içeriyorsa Praxis Visa Solutions temsilcilerimizi bilgilendirmeyi unutmayınız.

Aşağıda sizler için temel bazı başlıklar altında temin edilmesi gereken evrakların listesini detaylı ve Almanya Konsolosluğu’nun belirlediği çerçeveye göre dikkatinize sunuyoruz.

Almanya Aile-Arkadaş-Akraba Vize Başvuru Evrakları

Almanya’daki belediyen alınmış orijinal davetiye veya Almanya’dan davet eden kişi tarafından kaleme alınmış Almanca davet yazısı

Almanya’dan davetiye gönderen kişi veya kişilerin geçerli oturum kartı veya Alman pasaportunun fotokopisi

Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)

Pasaport-eski pasaportlar (Planlanan Almanya seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalıdır)

2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)

Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge detaylı olarak e-devlet şifresiyle alınmalıdır)

İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)

Kimlik fotokopisi

Mesleki Duruma Göre  Evraklar

Şirket Sahipleri

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe, Almanca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 6.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)

Özel Şirket Çalışanları

  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe, Almanca veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü(e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 3 aylık, en az 6.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)

Devlet Memurları

  • Çalışma ve Görev belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış belge ıslak imza, mühür veya e imzalı olmalıdır)
  • Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı olarak hazırlanması gereken belgeyi e imzalı olarak da temin edebilirsiniz. İzin yazısında seyahat tarih aralıkları mutlaka belirtilmelidir)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, mühürlü, ıslak imzalı veya e-imzalı)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 6.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Emekliler

  • Şahsi dilekçe (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Emekli maaşının yattığını gösteren son 3 aylık banka hesap özetiniz en az 6.000 TL bakiyeli olmalıdır. Belge kaşe, ıslak imza olarak alınıp banka imza sirküleri fotokopisi ile sunulmalıdır)

Çiftçiler

  • Şahsi dilekçe (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Çiftçilik belgesi (Ziraat Odası’ndan alınmış kaşeli ve ıslak imzalı çiftçilik belgesi)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 6.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

Öğrenciler

  • Öğrenci belgesi (Güncel, orijinal veya e devlet şifresiyle e devlet şifresiyle alınmalıdır)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı belgenin aslı)

Ev Hanımları

  • Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce veya Türkçe olarak yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı belge)
  • Varsa banka hesap özeti (Son 3 aylık en az 5000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  • Barkodlu hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle detaylı olarak temin edebilirsiniz)

 

 

Praxis Visa Solutions


İSTANBUL

  • +90(212) 291 00 01

  • info@pvs.com.tr

ANKARA

  • +90(850) 241 06 95

  • info@pvs.com.tr