Almanya Vize İşlemleri 2020

Almanya vizesi alarak Schengen Devletler Topluluğu üyesi Almanya’ya ülkemizden her yıl onbinlerce kişi çeşitli amaçlarla seyahat etmektedir. Almanya, Türkiye’den vize talebinin yoğun olduğu ülkelerin başında gelmektedir.

Almanya’ya seyahat etmek isteyen bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız ile Türkiye’de resmi ikamet ve çalışma izni olan yabancı pasaport sahibi kişiler Almanya’ya kısa süreli seyahatlerinde vize uygulamasına tabidirler.

Almanya Schengen vize işlemleriyle ilgili izlenmesi gereken başvuru prosedürleri diğer Schengen ülkelerine göre kendine özgü bazı farklılıklar içerir. Türkiye’den yapılan Almanya vize başvurularında yetki alanı ayrımı olmakla birlikte tüm vize başvurularında verilecek kararlar Almanya İstanbul Başkonsolosluğu, Almanya Ankara Büyükelçiliği ve Almanya İzmir Konsolosluğu vize bölümleri tarafından incelenir ve vize başvurularıyla ilgili tüm inisiyatif bu üç merciye aittir.

 

Almanya vizesine yoğun ilgi

Almanya’da yaşayan Türkiyeli nüfusu dikkate alındığında Türkiye’den Schengen vize talebinin yoğun olması oldukça doğal bir durumdur. Özellikle yılın bazı dönemlerinde Almanya’ya aile, arkadaş, akraba ziyaretleri yoğunluk kazanmaktadır.

Aynı şekilde Avrupa Birliği’nin ekonomik anlamda en güçlü ülkesi olması Almanya’ya yönelik vize talebinin ticari işbirliği alanında hacim kazanmasını sağlar. Almanya’nın çeşitli kentlerinde yılın önemli bir bölümünde düzenlenen fuarlar da Türkiye’de faaliyet gösteren pek çok şirketin ilgisini çekmektedir.

Almanya yılın her döneminde turistik açıdan da ilgi odağı olan bir Schengen ülkesidir. Berlin, Franfurt, Münih bu kentlerin başında gelmektedir. Yıl içerisinde çeşitli kentlerde düzenlenen festivaller de Türkiye’den vize talebinin yoğun olmasında önemli bir etkendir.

Almanya vize başvurumu ne zaman yapmalıyım?

2020 Şubat ayı itibariyle güncellenen Schengen vize uygulamaları ve kurallarına göre Almanya vize başvurunuzu planlanan seyahat tarihinizden en az 6 ay önce yapabilirsiniz. Almanya Konsolosluğu 6 aylık zaman diliminde maksimum 90 gün kalış hakkı tanıyan turistik, ticari, aile-akraba-arkadaş ziyareti vize başvurularında başvuru günü ile seyahat tarihi arasında 15 günlük bir süre bulunmasını talep etmektedir. Bu nedenle Almanyaseyahatiniz için vize başvurunuzu seyahat tarihinden en geç 1 ay önce yapmanızı tavsiye ederiz.

Almanya vize işlemlerinde yetki alanı ayrımı var mıdır?

Almanya’ya seyahat planı başvuru sahipleri ikamet ettikleri ve çalıştıkları ile göre başvurularını İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Gaziantep ve İzmir’deki Almanya vize başvuru merkezleri aracılığıyla yapabilirler. Marmara ve Trakya bölgesindeki illerde ikamet eden veya çalışan başvuru sahiplerinin vize başvurularını Almanya İstanbul Başkonsolosluğu değerlendirirken Ege Bölgesi’nde illerde ikamet eden başvuru sahiplerinin vize başvurularını Almanya İzmir Konsolosluğu değerlendirmektedir.

Almanya vizesi kaç günde çıkar?

Almanya Schengen vize işlemleri konsolosluğun çalışma ve randevu yoğunluğuna göre değişmekle birlikte oldukça hızlı biçimde ilerlemektedir. Almanya Schengen vize işlemleri resmi tatil günleri ve konsolosluğun ek evrak ve mülakat taleplerinden doğacak gecikmeler yaşanmadığı taktirde ortalama olarak 10-15 işgünü içerisinde sonuçlanmaktadır. Almanya vize başvurularındaki randevu yoğunluğu dikkate alınarak başvurunuzu seyahat tarihinizden en geç bir ay önce yapmanız tavsiye edilir.

Almanya VIP vize başvurusu

Almanya Konsolosluğu’nun çalışma ve randevu yoğunluğu nedeniyle vize başvurunuz sırasında ek hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Almanya’ya acil seyahat planı bulunan başvuru sahiplerinin Almanya VIP vize başvurusunda bulunmalarını tavsiye ederiz. Bu hizmetten yararlanarak vize randevunuz erken bir tarihe alınabilir. Önemle hatırlatmak isteriz ki randevuyu öne alan bir hizmetten yararlanmanız vize işlem süresini değiştirmemektedir.

Almanya’ya acil seyahat planı bulunan yolcularımızın çağrı merkezini bilgilendirmelerini rica ederiz.

 

Almanya vizesi için gerekli evraklar nelerdir?

Almanya’ya seyahat planı bulunan başvuru sahipleri kendi durumlarına uygun evrakları hazırlayarak başvuru yapmalıdırlar. Aksi taktirde vize başvurunuz hakkında verilecek kararın olumsuz olabileceğini önemle hatırlatırız. Mevcut durumunuz meslek gruplarına göre çeşitli özgünlükler içerebilir. Bu tarz durumlarda durumunuza uygun evrak listesi temsilcilerimiz aracılığıyla sizlere bildirilecektir.

Almanya vize randevusu nasıl alınır?

Almanya Schengen vize başvurularında randevu prosedürü zorunludur. Almanya Konsolosluğu randevusuz herhangi bir başvuruyu kabul etmemektedir. Almanya Schengen vize başvuru formunun dikkatli ve eksiksiz bir şekilde online olarak doldurulmasının ardından randevunuz en yakın tarihe alınarak başvurunuz takvimlenir.

Almanya vizesi için parmak izi (VIS) uygulaması zorunlu mudur?

Almanya Schengen vize başvurularında parmak izi (biometrik veri ibrazı) beyanında bulunmanız zorunludur. 2016 yılından itibaren herhangi bir Schengen ülkesinden vize aldıysanız başvurunuzu şahsen gelmeden akredite turizm seyahat acenteleri aracılığıyla Almanya vize başvuru merkezlerine yapabilirsiniz.

2016 yılından önce Schengen vizesi alan başvuru sahiplerinin 2020 yılı Almanya Schengen vize başvuru düzenlemelerine göre yeniden parmak izi beyanında bulunmak zorundadırlar.

 

Almanya vize mülakatı hakkında

Almanya Schengen vize başvurunuzun ardından konsolosluk sizden ek evrak veya mülakat talebinde bulunabilir. Mülakat talebi gelmesi durumunda konsolosluktan alınan randevu sonrası mülakata şahsen gitmeniz gerekecektir. Bu gibi durumlarda konsolosluk görevlileri sizlere çalışma durumunuz, seyahat planınız ve daha önce varsa eğer Schengen vize reddinizle ilgili kapsamlı sorular yöneltebilir. Almanya vize mülakatına gitmeden önce başvuru dosyanıza hâkim olmanızı önemle tavsiye ederiz. Almanya Konsolosluğu işleyiş itibariyle yüzyüze mülakat talebinde ender olarak bulunan bir konsolosluktur. Ek evrak talepleri ise daha çok mail yoluyla veya telefon kanalıyla aranarak başvuru sahiplerine ulaştırılır.

 

Almanya vize reddine itiraz hakkında

Almanya Schengen vize başvurusu reddedilen başvuru sahipleri itiraz prosedürünü mail yoluyla yapmak durumundadırlar. Bu tarz durumlarda vize reddine itiraz dilekçenizi Türkçe, Almanca veya İngilizce olarak kaleme alıp imzalı halinin taranmış formatını mail yoluyla iletebilirsiniz. Almanya vize reddine itirazlarda konsolosluğun geri dönüş süresi 12 haftayı bulabilir. İtirazınız sırasında itirazı güçlendirecek ek evraklarınızı aynı şekilde konsolosluk mail adresine gönderebilirsiniz.

 

Almanya vize ücretleri hakkında

2020 Almanya vize işlem ücretlerinde yeni düzenlemelere gidilmiştir. Almanya vize ücreti, VIP vize işlem süreci ve diğer detaylar konusunda geniş bilgiye çağrı merkezimizi arayarak ulaşabilirsiniz. Temsilcilerimiz sizlere e-posta yoluyla bilgilendirme yaparak Almanya vize başvurunuz için gerekli evrakların listesini ve ücret bilgisini ileteceklerdir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir