Almanya Transit Vizesi

Almanya Transit Vize İstiyor Mu?

Almanya Transit Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya Transit Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Almanya Transit Vizesi Almak Zor Mu?

Almanya Transit Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Almanya Transit Vize Ücreti Ne Kadar?

Almanya’yı ziyaret etmek isteyen ya da ülke sınırlarından transit geçmek isteyen umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımız Almanya Schengen vize rejimine göre transit vize uygulamasına tabidirler. Hususi (yeşil), hizmet (gri) ve diplomatik (kırmızı) pasaport hamilleri ise Almanya transit vizesi nden muaftırlar.

Bordo pasaport sahipleri 6 aylık zaman diliminde en fazla 90 güne kadar kalışları için Almanya C tipi Transit Schengen vizesi almak durumundadırlar.

Almanya Transit Vize İstiyor Mu?

Schengen Anlaşması’na dayanan Almanya vize rejimi, havalimanlarında uçak değiştirecek, yani Almanya’dan transit geçecek olan umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımıza dahi vize zorunluluğu getirmiştir. Buna göre, Almanya’daki havalimanları üzerinden transit seyahatleriniz için Almanya Transit vizesi alınması gerekmektedir.

Almanya transit vizesi seyahat planınıza göre çift girişli ya da çok girişli (multiple) verilmektedir. Örneğin Almanya’dan giriş yaparak ulaşmak istediğiniz asıl ülke Kanada ise gitmek istediğiniz asıl ülkeye ilişkin konaklama detaylarını ve geri dönüş tarihlerinizi netleştirmeniz gerekmektedir. Almanya Konsolosluğu’nun transit vize başvurusunu onaylaması durumunda Türkiye’ye dönüş için çift girişli bir Almanya transit vizesinin pasaporta basılması yeterli olacaktır.

 Almanya Transit Vizesi Almak Zor Mu?

Almanya transit vizesi almak isteyen ve vize danışmanlık hizmeti almak için şirketimize ulaşan pek çok kişi tarafından en çok sorulan bu sorudan biri budur. Almanya transit vize uygulamaları Temmuz 2022’de Almanya’nın vize kısıtlamaları kapsamında getirilmiş bir uygulamadır.

Almanya’ya transit vize almak isteyen başvuru sahipleri Almanya vizesi almanın zor olduğundan yakınır. Ancak Almanya transit vize başvurunuzu seyahat planınıza ve amacınıza uygun yapıp mevcut çalışma ve düzenli gelir durumunuzu saydam biçimde sunmanız durumunda genel olarak vize alabilirsiniz.

Almanya Transit Vizesinden Kimler Muaftır?

Almanya transit vizesinden bazı muafiyet durumları vardır. Bir Schengen üye ülkesi tarafından verilmiş geçerli bir tek tip vize ve uzun süreli bir ulusal seyahat vizesi veya bir oturum belgesi sahibi kişilerin Almanya transit vizesi almaları gerekmemektedir.

Geri kabul hakkı garantisi veren, bir diğer AB veya Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ülkesi, Andora, Kanada, Japonya, Monako Prensliği, San-Marino veya Birleşik Devletler (ABD) tarafından verilmiş geçerli bir seyahat belgesi hamisi kişiler;

Bir diğer AB veya AEA (Avrupa Ekonomik Alanı) ülkesi, Kanada, Japonya veya Birleşik Devletler (ABD) için verilmiş geçerli bir vize hamisi veya bu vizeyi kullanım sonrası geri dönen kişiler;

Bir AB, AEA ülkesi veya İsviçre vatandaşı kişinin aile mensupları;

Türk diplomatik veya hizmet pasaportu hamisi kişiler;

Uçuş ekibi mensupları Almanya transit vizesi almadan Almanya’daki havalimanlarını kullanarak başka bir ülkeye seyahat edebilirler.

Almanya Transit Vizesi Nasıl Alınır?

 Almanya topraklarından transit geçiş yapmak isteyen vatandaşlarımızın pasaportuna basılacak vize Schengen vizesi olacaktır.

Almanya transit vizesi almak için seyahat planınızı, gidilecek asıl ülkeyi ve dönüşünüzü mutlaka ispat etmeniz gerekir.

1-Almanya transit vize başvuru kategorinizi belirleyin!

Almanya transit vize başvurusunda bulunmadan önce seyahat amacınıza ve planınıza uygun olarak vize kategorinizi isabetli biçimde belirlemek ilk önemli aşamadır. Seyahat amacınıza uygun vize kategorinizi belirlemeniz Almanya vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasında büyük fayda sağlar.

2-Almanya transit vize başvuru evraklarınızı hazırlayın!

Almanya transit vizesi almak için atılması gereken ikinci adım Almanya vize evraklarının seçmiş olduğunuz vize türüne ve gidiş amacınıza uygun olarak eksiksiz biçimde hazırlanmasıdır. Almanya vize başvurusu için konsolosluğa sunulacak evraklar okunur ve anlaşılır olmalıdır.

3-Almanya vize başvuru formunu doldurun

Almanya vize başvuru formunun eksiksiz biçimde online ortamda doldurulması kritik önemdedir. İngilizce veya Fransızca doldurulması gereken Almanya vize başvuru formunda kişisel bilgilerin güncel durumunuzun yer alması önemlidir.

4-Almanya vize randevunuzu alın

Almanya vize başvuru evraklarınızın konsolosluğa teslim edilmesi için randevu prosedürünü takip etmek zorunludur. Almanya online vize başvuru formunu doldurarak biometrik parmak izi verilerinizi beyan etmek için en yakın gün ve tarihe vize randevunuzu oluşturmanız gerekmektedir.

5-Almanya transit vize başvurunuzu yapın

Almanya vize başvuru merkezine belirlenen tarih ve saatte vize başvuru evraklarınızı sunmak için gitmeniz gerekmektedir. Almanya vize randevu saatinizden 15 dakika önce başvuru için hazır bulunmanızı tavsiye ederiz. Almanya vize başvurunuzun ardından pasaportunuz ve diğer evraklarınız konsolosluk tarafından değerlendirilecek ve pasaportunuzu teslim almaya gitmeniz gerekecektir.

Almanya Transit Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

 *Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları, gidiş amacı, seyahat güzergahı detaylı olarak belirtilmelidir)

 * Detaylı seyahat ve uçuş planı (Asıl gidilecek ülkeye gidiş ve dönüş biletleri)

*Pasaport-eski pasaportlar (Planlanan Almanya seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır)

*2 adet biometrik fotoğraf (Güncel, 3,5cm×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine)

*Gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)

*Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren belge detaylı olarak e-devlet şifresiyle alınmalıdır)

*İkamet belgesi (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)

*Kimlik fotokopisi

Mesleki Duruma Göre Evraklar 

Şirket Sahipleri
  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • Şahsi Banka hesap özeti (Son 3 aylık hareketliliği gösteren, en az 30.000 TL  bakiyeli, kaşe, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri fotokopisi ile)
Özel Şirket Çalışanları
  • Şirket yazısı (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal veya e imzalı güncel faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK barkodlu 4 A hizmet dökümü(e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli)
  • Şahsi banka hesap dökümü (Güncel, son 3 aylık, en az 30.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile)
Devlet Memurları
  • Çalışma ve Görev belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış belge ıslak imza, mühür veya e imzalı olmalıdır)
  • Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı olarak hazırlanması gereken belgeyi e imzalı olarak da temin edebilirsiniz. İzin yazısında seyahat tarih aralıkları mutlaka belirtilmelidir)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  • Maaş bordroları (Son 3 aylık, mühürlü, ıslak imzalı veya e-imzalı)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 30.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)
Emekliler
  • Şahsi dilekçe (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Emekli maaşının yattığını gösteren son 3 aylık banka hesap özetiniz en az 30.000 TL bakiyeli olmalıdır. Belge kaşe, ıslak imza olarak alınıp banka imza sirküleri fotokopisi ile sunulmalıdır)
Çiftçiler
  • Şahsi dilekçe (Konsolosluğa hitaben Türkçe veya İngilizce olarak kaleme alınmış dilekçe ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. Seyahat tarih aralıkları ve gidiş amacı belirtilmelidir)
  • Çiftçilik belgesi (Ziraat Odası’ndan alınmış kaşeli ve ıslak imzalı çiftçilik belgesi)
  • SGK barkodlu emekli hizmet dökümü (e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren ve en az 30.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)
Öğrenciler
  • Öğrenci belgesi (Güncel, orijinal veya e devlet şifresiyle e devlet şifresiyle alınmalıdır)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı belgenin aslı)
Ev Hanımları
  • Sponsor yazısı (Konsolosluğa hitaben İngilizce veya Türkçe olarak yazılmış, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı belge)
  • Varsa banka hesap özeti (Son 3 aylık en az 30.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  • Barkodlu hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle detaylı olarak temin edebilirsiniz)
 Almanya Transit Vize Ücreti Ne Kadar?

Almanya Transit Vize ücretleri konsolosluk vize harçları, başvuru merkezi koordinasyon ücretleri ve eğer herhangi bir vize acentesinden vize danışmanlığı alınıyorsa danışmanlık hizmet bedelinden oluşmaktadır. Almanya transit vizesi başvurularında tercihe bağlı olarak ek hizmetlerden yararlanmak isteyen başvuru sahipleri farklı hizmetler için farklı tutarlar ödemek durumundadırlar.

2024 yılı itibariyle Almanya konsolosluk harcı 12 yaşını doldurmuş başvuru sahipleri için Almanya transit vize ücreti 80 Euro olup Almanya vize başvuru merkezi koordinasyon ücreti 40 Euro’dur. Almanya vize başvurularında tüm başvuru sahipleri vize başvuru merkezi ücretini ödemek zorundadır.

Almanya Vizesi hakkında her şeyi bize sorun!

Sorgunuzla eşleşen soru yok veya bunları okuma izniniz yok.